Почетна / Фудбал / Звезда

Дебакл Звезде у Лондону, девет голова у Катићевој мрежи

Бајерн је у другом мечу Б групе у Атини савладао Олимпијакос 4:0 (Зиркзи 35, 51, 74, Гинтер 46)
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Тотенхем – Црвена звезда  9:2 (3:1)

Лондон - Стадион: Тренинг центар ФК Тотенхем. Судија: Ајван Грифит. Жути картони: Миликић, Матић (Црвена звезда). Стрелци: Бурмаз у 43. и Волкот у 50. (аутогол) за Црвену звезду, а Бенет у 3, Перот у 30, 32, 72. (из једанаестерца) и 85, Робсон у 49, Етете у 81, Вајт у 91. и Магома у 93. минуту за Тотенхем.

ТОТЕНХЕМ: Де Би, Ејома, Сиркен (од 84. Лусала), Боуден (од 84. Џон), Бинкс, Волкот, Вајт, Перот, Робсон (од 64. Магома), Бенет (од 79. Покетино), Маркандеј (од 79. Етете).

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Катић, Митровић, Благојевић, Матић, А. Лукић, Миликић (од 46. Писар), Пантовић (од 85. Дедијер), Новаковић (од 51. Илић), Бабић, Бурмаз (од 85. Пешовић), Радуловић (од 62. Пиплица).

 

Као и у претходна два сусрета, Славољуб Ђорђевић је извео нешто млађу поставу у односу на противника, а црвено-бели бисери су изашли офанзивно, у формацији са два најистуренија нападача - Бабићем и Бурмазом.

Домаћи су дошли до предности већ у трећем минуту сусрета, када је један од најбољих актера на гостовању у Минхену - Катић, неспретно испуцао лопту, што је искористио Бенет и погодио празну мрежу црвено-белих.

Рано примљен гол није обесхрабрио госте, који су наставили да нападају и покушавали да високим пресингом натерају последњу линију Тотенхема на грешку.

Удвостручили су предност фудбалери Тотенхема преко Перота у 30. минуту када је спретно реаговао на асистенцијуБенета и постигао погодак. Покушали су изабраници Славољуба Ђорђевића да узврате већ у наредном минуту, али ударац главом Благојевића после корнера Радуловића завршава преко гола.

Нешто спорију повратну лопту Митровића за Катића искористио је Перот и довео свој тим до три гола предности у 32. минуту сусрета. Уследио је одговор Црвене звезде преко Бурмаза у 43. минуту меча. Сјајно се ослободио двојице чувара, ушао са леве стране у средину, а потом упутио снажан ударац са ивице казненог простора и смањио заостатак.

Друго полувреме је почело врло динамично. Четврти гол за тим из Лондона постигао је Робсон након центаршута Ејоме у 49. минуту, а само минут касније погодак и за Црвену звезду. Сјајно је прошао Пантовић по десној страни и упутио оштар центаршут, а неспретно је интервенисао Волкот и послао лопту у сопствену мрежу (5:2).

Феноменалну прилику имали су црвено-бели у 69. минуту након потпуне иницијативе коју су имали у другом делу игре. Благојевић је снажно шутирао са леве стране, лопта се одбила до Бурмаза чији ударац са неколико метара успева да блокира дефанзивац домаћих.

Пети гол за Тотенхем дошао је након ударца са беле тачке. Пантовић је фаулирао Сиркена, а сигуран са једанаест метара био је Перот у  72. минуту. Девет минута касније у стрелце се уписао и Етете, а у 85. минуту је поново био прецизан Перот.

У зауставном времену су поготке постигли и Вајт и Магома, чиме је постављен коначан резултат меча у Лондону – 9:2.

Коментари8
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Evo onom sto puni stalno komentare protiv stranaca i stalno trubi o toj nasoj deci da su bolji od stranaca, je li bi on ovi da igraju umesto Marina, Bena, Degeneka i drustva? Daj bre... Deca su deca a seniorski fudbal je seniorski fudbal, sada nasi klubovi dobro izgledaju i igraju, a kome se ne svidja i zeli decu neka prati omladinsku ligu.
Lalanu
Idi gledaj u sunce ili tako nesto
Zuk
Iprvi tim je trebao da da najmanje devet komada.Poketino izvukao pola sata pre kraja Son-a, a nesto kasnije i Dele Ali-a i Lalanu.Zvezda se provukla.
misa tumbas
gol razlika ko prvi tim u LS prosle sezone
Žao mi je
Sve dođe na naplatu, tako će i ove lažne titule! Iskreno plašim se da će ih Totenhem nakantati, kao i klince. Teška srca priznajem da to toliko baš i ne bih voleo, zbog onog 15. mesta na UEFA listi...
Miki
Sramota od naših bisera, koji su majstori po splavovima i kafićima. Jadno. Pa sada neka neko priča o broju stranaca u klubovima da bi se naša deca razvijala. Ovakva deca?
Katastrofa
Ovo nema ni u opštinskim ligama! Ja iskreno ne znam da li se i tamo više postiže po 9-10 komada?!
Dr
Bravo zvezdo ponosu srbije

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.