Почетна / Фудбал / Звезда

СА ЕВРОПСКОГ НА ДОМАЋИ КОЛОСЕК: Звездина круна у Крушевцу (16, САСТАВИ)

Шеф стручног штаба Црвене звезде, уочи меча са Напретком, поновио да је првенство приоритет за шампиона
ФОТО: М. Ивановић

У претходна два кола Чарапани су изгубили од ТСЦ-а и Пролетера, уткала се ту и елиминација од Бачкотополчана у купу, односно поново три везана пораза, асоцијација на почетак шампионата, па се намеће питање: да ли је и после ове кризе резултата могућа „реприза” меча против Партизана, јер данас под Багдалом гостује комшија са Топчидерског брда...

Цене исте већ осам година

Откако је актуелно руководство на челу Напретка цене улазница за утакмице са Црвеном звездом и Партизаном се не мењају. Свесни су Крушевљани да платежна моћ навијача јужно од Београда није велика, што је итекако осетио шампион по формирању цена пакета карата за ЛШ, јер стадион против Грка није био пун, па нису ни помишљали на поскупљење, иако је евидентно повећано интересовање. Да ли и довољно да храм под Багдалом данас буде пун, тешко је наслутити. Јер и актуелне, за Крушевљане су улазнице скупе...

Улаз на северну трибину стаје 200 динара, јужну 400, за место на источној трибини треба издвојити 500 динара. Најскупље су улазнице за западну трибину - 600 и 700 динара.

- Напредак је увек незгодан ривал вечитим ривалима, надам се да ће тако бити и овом приликом. Наравно, Звезди се не прети, није нам то ни на крај памети, напротив, част је и изазов играти против учесника Лиге шампиона, екипе која је у прошлој сезони нокаутирала Ливерпул, пре неколико дана славила против Олимпијакоса – наглашава чувар мреже Напретка Марко Милошевић.

Чарапани су поново у „минус фази”, али за голмана Милошевића то не важи. Сигуран је на свакој утакмици, у Новом Саду је одбранио и пенал...

- Али, сам могао боље да реагујем код првог гола. Не постоји голман који не греши или није могао боље да интервенише у већини ситуација. Најважније је после кикса остати миран и концентрисан у наставку утакмице. Мислим да у томе успевам, без обзира на резултат. Против Партизана и Црвене звезде сам увек добро бранио у претходном периоду, надам се да ћу тако наставити – самокритичан је, али и самоуверен и оптимиста Марко Милошевић.

На питање: одакле сада прети највећа опасност и прибојава ли неког од нападача из редова шампиона, Напретков голман истиче:

- Не зна се ко је опаснији, од феноменалног капитена Марина, који је мозак екипе, до убитачног трилинга нападача Томанеа, Павкова и Боаћија. Има Црвена звезда још доста играча који умеју да запрете и погоде, са свих позиција и дистанци, али не плашим се и надам се да, уз помоћ саиграча из одбране, нећу примити више голова од колеге испред Звездине мреже Борјана, или можда његове алтернативе Поповића, са којим сам својевремено био клупски друг.

Узда се Напретков голман и у помоћ са трибина...

- Сјајно су ме прихватили у Крушевцу и искрено, много ми значи подршка навијача. Знам да Црвена звезда, баш као и Партизан, има много присталица у овом крају. Били су бројнији и навијачи црно – белих, али итекако су се чули и наши. Позивам их и да против шампиона буду наш 12. играч, а ми ћемо дати све од себе да их не разочарамо – обећава Милошевић.

Одавно је постала фраза, али може да се карактерише и као неписано правило: утакмице на домаћој сцени после победе у Европи су најтеже. Преусмерење на меч са екипом слабијег квалитета од противника у Лиги шампиона, емотивни и физички умор, могли би да представљају препреку и Црвеној звезди да данас у Крушевцу против Напретка оправда улогу фаворита.

Црвено-бели су, уосталом, пре две године на својој кожи осетили како велика потрошња у претходном мечу утиче на исход следећег. Управо су Чарапани савладали наш најтрофејнији клуб три дана после славља над Келном (1:0) у Немачкој, у Лиги Европе. Првенство Србије не дозвољава много киксева, бранилац титуле изгубио је 161. вечити дерби (0:2) и од тада практично не сме да погреши уколико жели да, као и у претходне три сезоне, суверено влада српским фудбалом.

- Имали смо кадровске проблеме, појединце је напао вирус, неки су повређени, а и доста смо се истрошили против Олимпијакоса. Осећамо се ипак, добро и спремићемо се на најбољи начин. Рекао сам и раније да нам је приоритет првенство, тако да нам је и ова утакмица јако битна – почео је Владан Милојевић, шеф стручног штаба шампиона Србије излагање о данашњем сусрету у граду Цара Лазара.

Хозеа Кањаса данас сигурно неће бити у Звездиној екипи, због повреде је напустио терен против Олимпијакоса у 73. минуту.

- Кањасу је отечен зглоб, видећемо још каква је ситуација с њим. 

Милан Павков није био међу 18 играча за окршај са најбољим грчким клубом, али у Крушевцу ће можда од првог минута на терен.

- Он је вукао повреду и обновио је. Проценили смо да није био сто посто спреман у уторак. Мало ме је био и страх те његове повреде јер смо играли утакмицу високог интензитета. Сад је све у реду с њим и биће у конкуренцију за тим.

После славља у другом колу Лиге шампиона Милојевић је између осталог рекао да су играчи победом скинули окове, што значи да би већ од данас требало да им буде лакше.

Стрпљење за Ван ла Пару

Раџив Ван ла Пара практично једини од Звездиних новајлија из летњег прелазног рока још није показао да је квалитет за шампиона Србије.

- Ван ла Пара је дошао при крају прелазног рока, не треба мислити да је свуда исто играти. Ово је за њега нови амбијент, није имао времена да се прилагоди. Много рано доносимо закључке, хајде да Ван ла Пари дамо мало простора да се у потпуности адаптира на захтеве. Бићу стрпљив с њим, убеђен сам да може боље – осврнуо се Милојевић на игре новајлије из Хадерсфилда.

- Увукао се немир, јер су се десиле неке ствари зато што у животу не можете све да имате. Никад не постоји проблем, бар ја тако гледам, већ искушење. Били смо на озбиљном искушењу, сваки пут постоји разлог зашто се нешто догоди и у ком тренутку. Сваки пут кад се деси нешто лоше требало би да, ако можемо, извучемо поуке, у супротном бисмо били у великом проблему. Из пораза смо увек учили и кренули даље. Такав је живот, сви би волели да све иде како треба, али неки пут волимо да дође до сличних ствари не само у послу већ и у приватном животу како бисмо могли да сагледамо ствари много другачије и онда поново почели да радимо оно што треба.

Тренер Црвене звезде доста времена посветио је изрицању похвала на рачун данашњег ривала:

- Имам само лепе речи за Напредак као клуб и град Крушевац уопште. У питању је прави локалпатриотски клуб, сви Крушевљани га јако воле, под Багдалом је атмосфера увек узаврела. С друге стране, Напредак је у прелазном року доста изменио тим, променио је и тренера. Његов председник Марко Мишковић је доста тога доброг урадио, довео је свежу крв, јако квалитетна појачања, колегу Предрага Рогана, једног из плејаде најбољих тренера у Србији. Резултати нашег ривала потврђују моје речи, иако су имали и пар утакмица у којима нису били награђени за добру игру. У њиховим редовима су талентовани и брзи играчи, зна се ко шта ради на терену

Милојевић је изнад свега убеђен у занимљиву и допадљиву игру на једном од најфудбалских стадиона у нашој земљи:

- У Крушевцу је увек је лепо играти, термин је недеља поподне и  позивам навијаче, поготово наше Делије да дођу да нам помогну. У последње време су интересантне утакмице Напретка и Звезде, тако да ће имати шта да се види.

За пласман у Лигу шампиона и првој победи ове сезоне у елитном европском такмичењу црвено-бели дугују захвалност и двојици играча пристиглих из Напретка почетком 2019. Алекса Вукановић и Милош Вулић почели су да остављају траг у Звезди, а у редовима Чарапана су одскакали квалитетом.

- Чим су дошли овде значи да заслужују да носе дрес Црвене звезде. Алекса је дао гол против Јанг бојса, Вулић је затресао мрежу Олимпијакоса. Обојица су јако квалитетни играчи, на њима је да раде и кад добију шансу да је искористе. То је професионализам, у спорту увек кад имате у тимски дух један играч одскочи. У уторак је то био Вулић, следећи пут ће опет Вулић или неко други. Радује ме да сви који дам прилику пружају максимум.

Семафор 11. кола Супер лиге:
Петак:
Војводина – Спартак 2:0 (Бојић 29, Николић 41)
Субота:
Радник – ТСЦ 1:0 (Макарић 52. једанаестерац)
Чукарички – Јавор 2:0 (Ковач 13, Ндиај 62)
Мачва – Раднички (Ниш) 0:1 (Михајловић 63)
Рад – Пролетер (НС) 1:1 (Перендија 58. једанаестерац - Јовановић 22)
Недеља:
15.00: Инђија – Младост
16.00: Напредак – Црвена звезда
18.00: Партизан – Вождовац

 
Коментари13
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Beli
Koji cirkus od utakmice.Sudija Nikolic doneo pobedu zvezdi.Fudbal u Srbii treba ukinuti.Ovo je kradja nevidjenih razmera.Zvezda je lopovski klub !!!!!
Trstenik
J.bo ovakvo cigansko prvenstvo.
Che
Zbog onog sto sam na TV video mogu samo reci sramota me sto sa Srbin u SNS fudbalskom prvenstvu. Sudjenje za CZ TITULU.
LA
Ovo je lopovluk
BojanM
Gospodo iz Zvezde ,prst na celo.Nemate tim nemate igru.Totalno ste van forme.Ovo je sramota,kako god da se zavrsi u Krusevcu.Jadno ,bedno ,sramota!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.