Почетна / Фудбал / Звезда

Минхен чека 5.000 звездаша

Бајерн доставља на Маракану 3.300 улазница за Делије, али биће више навијача српског шампиона на стадиону у Немачкој
ФОТО: ЕПА/Матијас Балк

Црвена звезда ће у Минхену имати подршку од преко 5.000 навијача. Клубу ће од Бајерна бити достављено 3.300 улазница на основу пет одсто капацитета Алијанц арене, а очекује се да и запажен број Срба који живе и раде у Немачкој успе да обезбеди улазак на стадион 18. септембра, али ће наравно домаћи симпатизери бити у огромној већини.

Бајернови навијачи важе за једне од најлојалнијих у Европи, већи део стадиона распрода се пре сезоне преко годишњих улазница, тако је и сада.

УЛАЗНИЦЕ И ЛУТРИЈОМ

Српским држављанима није забрањено ни да аплицирају за улазнице на званичном сајту Бајерна, али реч је о дугом процесу који се завршава – лутријом.

Због великог броја пријава, жребом се седам дана пре меча одређује ко су срећни добитници који могу да купе место на стадиону за премијерни меч Лиге шампиона у Минхену.

Као и до сада, руководство Црвене звезде даће улазнице на располагање организованој групи Делија која ће интерно вршити продају. Интересовање за гостовање у Минхену је огромно и нема сумње да ће контингент бити разграбљен, као за меч плеј-офа квалификација у Берну са Јанг бојсом.

За разлику од претходне јесени, Црвеној звезди није забрањено да има гостујуће навијаче у прва два меча групне фазе Лиге шампиона. Казна је била прописана за претходни циклус због преступа у квалификацијама, па на Маракану нису достављане улазнице за мечеве са Пари сен Жерменом на Парку принчева и Ливерпулом на Енфилду.

То није значило и да је Звезда била без подршке у Француској и Енглеској, али навијачи нису били груписани, него расути по трибинама. Таква ситуација није доносила проблеме организаторима, једини инцидент је забележен испред Парк принчева, али у режији фанова Пари сен Жермена који су напали Србе.

Кад је утакмица са Бајерном у питању, има навијача који су већ кренули у акцију или реализовали куповање карата преко легалних препродаваца улазница по скупљој цени, постоји неколико специјализованих сајтова те врсте, са максималном поузданошћу око валидности улазница и доставе на време.

ПОЧИЊЕ ПРЕТПРОДАЈА ПАКЕТА

Претпродаја пакета улазница за групну фазу Лиге шампиона на стадиону „Рајко Митић почиње данас. До среде могу да потврде своје место и плате само власници сезонских карата, по 50 одсто сниженим ценама.

Од четврта могу и активни чланови да купе пакете по 20 одсто сниженим ценама, а слободна продаја почиње од понедељка 16. септембра.

Основне цене пакета улазница су 12.000, 24.000, 30.000 и 36.000 динара.

Љубав према клубу некада нема цену, а гостовање у Минхену за сваког звездаша има посебну димензију због историјата мечева. Тријумф над Баварцима у Немачкој био је кључан за пласман у финале Купа шампиона 1991. године, а сваки од сусрета Бавараца и црвено-белих са Маракане имао је занимљив садржај.

Бајерну припада улога фаворита као никад пре, поготово у минхенском мечу, али таква позиција не смањује звездашима жар за присуством утакмици. Сектор намењен гостујућим навијачима биће испуњен у складу са величином клуба и нивоом такмичења.

За разлику од претходна два гостовања Црвене звезде у Минхену, играће се на модернијем спортском објекту. Савићевић, Панчев и Бинић блистали су на Олимпијском стадиону, а сада је Бајерн домаћин на велелепној Алијанц арени. Званичан капацитет је 70.000 места, али у отицају је 66.000 улазница. 

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dijaspora
U Minhenu će biti 20.000 Zvezdaša.
Иван, Бугария
Цела Бугария е са Звезду! Момци играйте као ваше отбойкашке против турску халу от фанатика! Байерн су ви редовни клиенти, немой да ги изпущите. Звезда ни е велика ко у 1991 годину, али и Байерн ни е квалитетни као тадашньи. Прогноза 1-3. У сваки тренутак мислите да им савладате несигурног голмана. Пре трих година после сусрет са Лудогораца сам ви писао, да Звезда има предивно будуче и тако е и постало, втору годину играте у лиге Шампиона, а Лудогорац у Лиге Европе. ВАР че да спречи судие да буду брутални у ползу намацотурака. :-)
Knindza
Nabavio kartu. Vidimo se 18og!
Coa
Nabavio svoju kartu
Севера део
И ја,50 евра за наш сектор,тако да нису баш јефтине карте у Минхену,како се овде писало.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.