Почетна / Фудбал / Звезда

Звезди од УЕФА додатних 2,2 милиона евра

Црвено-бели претпоследњи на листи учинка у последњих десет година
ФОТО: В. Марковић

Бонус УЕФА за учеснике ЛШ

Као и прошле године, УЕФА ће учеснике Лиге шампиона наградити и на основу учинка у европским куповима у последњих десет година. Поделиће 32 клуба чак 585 милиона евра, првих пет на листи имаће по тој ставци бонус од преко 30.000.000. Највише иде Реалу, затим Барселони, Бајерну, Атлетико Мадриду, Челзију...

Црвеној звезди припада 2.216.000 евра, баш као и минуле сезоне. Првак Србије је на десетогодишњој листи на 122. месту, а кад се рачунају учесници Лиге шампиона на 31. Иза великана са Маракане је Славија из Прага, којој иде минималних 1.108.000.

За улазак у Лигу шампиона кроз квалификације Црвена звезда, као и остали клубови, зарађује бонус од 15,25 милиона евра. На то иде и одређена мања свота за успехе против Судуве, Хелсинкија и Копенхагена, па је укупна награда само од УЕФА око 18 милиона евра.

За победу у групној фази Лиге шампиона следи награда од 2,7 милиона евра, реми вреди 900.000. Црвена звезда је у претходном издању остварила на тај начин приход од 3.600.000, тријумфом над Ливерпулом и мечом без голова са Наполијем.

У Звездиној пројекцији прихода од пласмана у Лигу шампиона стоји око 25 милиона евра, а у комплетну суму укључена је и продаја пакета улазница која ће донети профит између четири и пет милиона.

Коментари22
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
a što Žurnal ne pita fss kad već ovi neće da kažu koliko su svi naši truper klubovi po propisima uefe dobili prošle godine a kolko ove od zarade u lš rvati su objavili da su od dinama svi klubovi njihove truper lige njih 9 dobili po 400 hiljada evra znači 3,6 m evra ukupno..jel možemo da znamo czfss
Milos
Da dobio FSS I dao u izgradnje infrastructure svim kljubovima SL koji su imali projektet izgradjeno je 10ak novih travnatih terena, reflektori it'd. Sta fali da se igra na boljim podlogama i pod reflektori...
Gedža
Doktore T...,obećaste i prikazaste kao trošak od 2018.godine,gde vam je internat za omladinsku školu,gde vam je mediko blok,gde vam je teren i balon iza severa,Mara samo što se ne sruši-ruglo na sve strane,osim što ste onim krimosima sa severa dozvolili da rade šta hoće na i oko Rajka??? Vi ste jedini klub koji još uvek nema svoj trening centar,tolike pare od učešća u LŠ a od investicija ni traga ni glasa. TSC ima svoju fudbalsku akademiju sa nikakvom lovom a vi??? Još jednu godinu će skakavci da izedu.
Vlada
TSC je dobio oko 9.4 miliona evra za akademiju i podcentre. To nikakve veze nema sa Zvezdom osim sto su pare koje su dobili stvarno ulozili u akademiju a Zvezda od 60 miliona prosle godine renovirala centralnu lozu, malo u stadion i tri terena terena iza juga. Naravno malo para ulozeno u igrace i vraca je dela dugova. Smesno je porediti veliku Zvezdu i novajliju TSC. TSC radi domacinski a u Zvezdi se rasipa ima se moze se a kad zatreba dopunice drzava sa raznim sponzorima cak ce i u stadion da ulozi 100 miliona evra ali Partizan, Zvezda, Radnicki i Vojvodina ce uvek biti drzavni miljenici.
Slave@gedza
Zar je moguce da neko ovoliko lupete!? TSC je dobio tri miliona za izgradnju od Orbana iz Madjarske.A ti slobodno idi pa renoviraj raspali stadion kad si tako pametan
Прикажи још одговора
Toni
Da zarade 500 miliona na kraju ce biti u crvenom. Doce njima uskoro propast....Vucicev najodvratniji projekat.
o toni
cetinski... imas vesti u hrvatskim novinama...
Zvezdas
Gde je bio Vucic kada su izbacili zvezdu iz Evrope? Tad ti je bilo super? Uzivao si sigurno u tome?
Прикажи још одговора
Darko
Valjda će sad da plate ovo što duguju Zlatiboru, njima sića, a ovima gore brdo para...
ćela
Ma namestio Vučko , dogovorio se sa UEFA !!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.