Почетна / Фудбал / Звезда

Албанац провоцирао из свог стана, Делије узвратиле са „Косово је срце Србије” (ФОТО, ВИДЕО)

Више хиљада навијача Црвене звезде, у кортеу, из центра Берна кренуло је ка стадиону „Швајцарска” на утакмицу против Јанг Бојса у плеј-офу за Лигу шампиона
ФОТО: Никола Стаменић Бели

Специјално за Журнал из Берна: Никола Стаменић Бели

Недалеко од „Беренплаца”, где су се скупљале Делије, догодила се и провокација Албанца из свог стана, али до инцидента није дошло.

Он је изашао на прозор и кратко добацивао, на шта су навијачи су на његов потез одговорили скандирањем „Косово је срце Србије”.

Уз српске присталице није примећен велики број полиције, само два возила, која су на крају била излепљена сличицама Звездиних боја и обележја. Прва утакмица Јанг Бојса и Црвене звезде почиње у 21 сат.

Тихи и мирни град Берн „пробудила“ је песма навијача Црвене звезде који су „окупирали“ сам центар пред меч против Јанг Бојса у плеј-офу за Лигу шампиона.

Присталице црвено-белих полако пристизали су из свих делова Швајцарске, Аустрије, Србије и широм Европе до трга Бундесплац, где је главно окупљање.

На сваком кораку виде се Звездина обележја и чује подршка тиму Владана Милојевића уочи прве од две најважније утакмице у години.

Група навијача из Бањалуке, њих четворо, кажу да немају карте, али да ће се сигурно „снаћи“ да уђе на стадион.

Карте? Шта ће нам (смех)… Ући ћемо исто као на ранијим гостовањима. Желимо да се понови Салцбург“, поручује 25-годишњи младић.

За разлику од њих група навијача из Берна је набавила карте преко пријатеља са швајцарским пасошима, пошто домаћин жели да умањи број гостију.

Имамо карте, велики смо срећници“, у глас говоре њих тројица, подсећајући да сада карта кошта 300 франака на црном тржишту.

За сектор на стадиону са навијачима Црвене звезде превиђено је 3.000 места, али је већ сада јасно да ће тај број бити знатно виши.

Скуп за сада обезбеђује тек неколико полицајаца са два возила. Утакмица између фудбалера Јанг Бојса и Црвене звезде почиње у среду од 21 сат на стадиону „Швајцарска“.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

OGNJEN
Tesko budale isprovocirati, taman im daj povoda za zabranu publike kao Partizanu.
Бари
БОЖЕ ХВАЛА ТИ ШТО ВОЛИМ ЗВЕЗДУ!!!
Sve ce doci na svoje
Za prave Srbe Kosovo nikad nece biti izgubljeno, a izdajnici su ga se odrekli.
@bari
Zasto zato sto smete da pevat siptaru u Svajcarskoj. E brale, on bar moze da ode na to Kosovo jadno, a ti ni to, a ne da pevas dole da je to srce Srbije! Pij jos mleka, porasces pa ces shvatiti.
Аца
Е сто..., шта ће нам карте? Иду на гурку, па онда тако настају гужве на вратима. Зато у нормалним државама нико не сме да приђе стадиону ако нема улазницу. Ето зашто настају гужве, због овакве сто...
Marko
Procitaj pa pisi komentar zar jos ima glupi srba,he,he,he,he ti i guranje,guraju se i sa kartama....
Севра део
Сто.... Ацо,ти знаш како ко улази,а стадион си видео само на ТВ.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.