Почетна / Фудбал / Звезда

Ђуровски о Јанг Бојсу: Опрез са озбиљним тимом!

Бошко Ђуровски, звездин ас, 12 година играо и бавио се тренерским послом у Сервету, скенирао швајцарски тим
ФОТО: Н. Неговановић

Примиче се тренутак поласка лопте са центра у Берну, а Бошко Ђуровски један је од најкомпетентнијих кад су у питању швајцарске фудбалске прилике. Звездин ас, својевремено капитен, стрелац 1987. једног од четири гола на Маракани против Реала из Мадрида, пре неколико година први стручњак на клупи српског великана, у прсте зна клубове из земље сатова и чоколаде.

Стаж у Швајцарској дуг 12 година аргументовано наводи да свака реч Бошка Ђуровског непроцењиво вреди, поготово његовим црвено-белима. Шест година био је првотимац Сервета и исто толико тренер у клубу из Женеве. Скоро до танчина скенирао је јуче врлине и слабије стране Звездиног последњег ривала до Лиге шампиона или Лиге Европе.

- Швајцарска је одавно фудбалска држава, тамо људи размишљају на специфичан начин, нису више Швајцарци скијаши. Кад неко улаже милионе, значи да мора да се поштује. Навијаћу овде у Херцег Новом, док одмарам у кругу најближих, за моју Црвену звезду! Велики хендикеп је што неће играти Јованчић и Јовичић, али имају црвено-бели квалитетан фонд играча. Не сумњам да ће Владан Милојевић да нађе најбоље решење, направи озбиљну екипу у сусрету са, такође, јаким ривалом – каже Бошко Ђуровски.

Јанг бојс је пре месец дана знао да подели пацке Ајнтрахту, пред Швајцарцима је страдало још неколико звучних ривала?

ДА МАРАКАНА ПРИМА 100.000 ЉУДИ...

Бошко Ђуровски је радостан што ће моћи да уклопи приватне и фудбалске обавезе, па ће присуствовати реваншу у Београду.

Швајцарци се плаше реванша на нашој Маракани, добро је што се друга утакмица игра у нашем храму фудбала. Желим из свег срца да мој клуб направи вечерас добар резултат, важно је да одиграмо чврсто, агресивно, мудро и да постигнемо најмање један гол! Све преко тога биће огромна премија. Жао ми је што наша Маракана прима само 52.000 гледалаца, да може да дође 100.000 људи, верујем да ни игла не би имала где да падне.

- Тамнопути фудбалери у дресу Јанг бојса прва су опасност за наш тим. Домаћин има сјајног центарфора, Камерунац Нсаме даје голове, прошао је школу Сервета као и још двојица њихових фудбалера. Заиста је реч о озбиљном тиму.

Ђуровски се фокусирао на одбрамбену линију швајцарског тима.

- Слабост су им центархалфови, остављају простор иза себе и то може да буде велики плус за наш тим који би тај недостатак противника морао да искористи, већ у Берну. Биће места за Боаћија, за брзе контре, то је решење у првој утакмици.

Милан Борјан брани у животној форми?

- Борјан је највеће Звездино појачање у историји клуба после освојене титуле у Барију! Милан много значи за наш клуб и можда је чак и највећи адут у двомечу. Не мислим само ја тако, видим и овде на Јадрану да су људима пуне очи и уста нашег голмана. Видели смо како је бранио недавно у Данској. Сви желимо да екипа одигра паметно, да не срља, да буде стрпљива.

Корак, два до европске елите?

У фудбалу нема правила, свака утакмица је прича за себе. Знам само да се Швајцарци детаљно баве офанзивом и дефанзивом, комплетирали су филозофију фудбала, добро су организовани у дефанзивној и нападачкој линији. Јанг бојс је јак у нападу, зато опрез и памет у главу. Сви швајцарски клубови играју исто, тако и формирају тренере у школи. Лако се адаптирају модерним европским новитетима, понављам, опрезност, као никад до сада! – рекао је Бошко Ђуровски, један од Звездиних рекордера по броју одиграних утакмица у дресу са грбом европског и светског првака.

ШВАЈЦАРСКИ ТРЕНЕРИ ЗА ПОШТОВАЊЕ

Бошко Ђуровски је открио и детаље из тренерске струке:

- Швајцарци не пропуштају ни једно од великих такмичења, почев од млађих селекција, па до „А” репрезентације. Били су једно од пријатнијих изненађења на последњем Мондијалу у Русији, а какве тренере имају и колико се разумеју у фудбал, говоре, рецимо само четворица њихових стручњака. Ради се о именима за поштовање у фудбалу – Хицфелд, Фавр, Колер и Петковић. Звали су ме пре неки дан њихови новинари, дао сам краћи коментар и истакао да ће то бити двомеч за уживање, без фаворита. Да се зна, унапред.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Delija Zapad
Bravo Zvezdina legendo. Prijatelji iz Švice kažu da je odlična analiza i da u prvom meču imamo šanse na nerešeno 1:1 . Napred Zvezdo !
Željko Pavlović
Skuplji su.
Milos
Skuplji su samo zato sto imaju vise para pa mogu da bacaju na prvog koji im se ponudi, za razliku od nasih koji traze i traze dok ne nadju povoljno.................ali individualno nisu bolji. To se i pokazalo na terenu, sta vise mnogo su bili slabiji od CZ.
@zeljko
Ma smesan tim, obe pobede CZ bez problem. Kakvi bre Svajcarski klubovi. Koliko imaju direktnih predstavnika u LS? E toliko su dobri.
ČiNLuX RSCZ
Boško, oprez i dvojka kao vrata... Uživaj na Srpskom moru koje će večeras da slavi Zvezdinu pobedu!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.