Почетна / Фудбал / Звезда

Панков о пеналима: Смирен и сигуран у себе, то је врлина...

Новајлија из нишког Радничког ушао је у игру после сат времена игре, одмах по искључењу Немање Милуновића, одлично одиграо до краја свих 120 минута и у пенал серији два пута погодио, на лично инсистирање
ФОТО: ФК Црвена звезда

Одбрамбени фудбалер Црвене звезде Радован Панков, један од јунака победе у Копенхагену, каже да је био веома смирен и сигуран у себе да ће два пута погодити у пенал серији за пласман у плеј-оф за Лигу шампиона.

Новајлија из нишког Радничког ушао је у игру после сат времена игре, одмах по искључењу Немање Милуновића, одлично одиграо до краја свих 120 минута и у пенал серији два пута погодио, на лично инсистирање.

- Када су се шутирали једанаестерци био сам смирен и сигуран у себе толико да сам могао свих 11 пенала да шутирам. То је врлина која ме краси као играча, да могу да останем концентрисан кад је најважније - рекао је Панков за клупски сајт.

На друштвеним мрежама је хит видео снимак на коме се види како Панков након првог круга тражи да шутне први пенал у новој серији, испоставиће се победнички за 7:6.

- Одлучивали смо сами ко први шутира у следећем кругу. Сам сам желео да шутирам поново, осећао сам да могу други пут да затресем мрежу што сам и урадио. Најбитније је да смо победили, ми смо екипа и сваки успех је дело читавог тима.

Панков признаје да није ни слутио да ће ући у игру на стадиону Паркен, односно да неће бити потребе.

- Без загревања сам изашао на терен, морао сам брзо да се фокусирам, али код мене нема притиска - самоуверен је Златни орлић са Новог Зеланда.

Без обзира на већи део меча са играчем мање, одбрана црвено-белих није капитулирала.

- Деловали смо врло добро као екипа, нарочито у дефанзиви. Нису могли тако лако да нам запрете. Дегенек и Борјан су одиграли такође сјајан меч, свих 120 минута. Борјан је партију крунисао и кроз пенал серију где је показао колико је озбиљан и добар голман - закључио је хитри штопер.

Црвена звезда у борби за Лигу шампиона игра против Јанг Бојса, а први меч на програму је у Берну.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Goran
Majstore svaka ti čast.
Pravda
Mali nova si zvezda vidi se, samo nastavi
realno
Mali svaka cast,mnogi su ovde pisali da ti treba dati sansu i bili su u pravu.Smiren si bio i tokom utakmice,penalima si samo pokazao od kojeg si materijala.Realno zasluzujes mesto u prvih 11 pre dvojca Milunovic,Babic...kojima sve fali ono sto ti imas.Ti i Degenek,plus bi angazovao u rotaciji igraca slicnih vrlina a to je Nikola Maras i sto se tice odbrane nista vise ne treba.Mali Babic je solidan ali ne pokazuje da napreduje kao igrac pa ako ima zainteresovanih trebalo bi ga prodati.Za Milunovica toliko hvaljenog od nase uprave i vise nikog,stalno se hvali ta njegova skok igra..Ali ko prati malo vise,moze primetiti da Milunovic na svaki skok ide sa visoko podignutim rukama blizu protivnickog igraca odnosno glave.To mu se tolerise kod nas a nece dugo ni ovde..Mislim da je decko zalutao i da je opasnost po tim,jer ima stil,godine gde je tesko menjati se..jedino ako u klubu misle da nije strasno da svaku drugu utakmicu zavrsimo sa deset igraca..
Joco
Ne mogu da shvatim da igrači ne shvataju da je to mlataranje rukama kažnjivo. Ajd jednom ali drugi,treći put. Nije tu samo Milunović u pitanju. I da još toliko žutih kartona u buduće mogu da nas koštaju zbog izostanaka.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.