Почетна / Фудбал / Звезда

"ПУКОВНИК ИЛИ ПОКОЈНИК" - Звезда у Данској јури останак у Европи (20, САСТАВИ)

Црвено-бели у Копенхагену морају да постигну гол, ако не и више уколико желе да наставе битку за групну фазу Лиге шампиона
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Повољан резултат из прве утакмице утицао је на оптимистичко расположење у Копенхагену кад је у питању пласман у плеј-оф за Лигу шампиона. Данском шампиону није неопходна победа већ и реми без примљеног гола да настави борбу за европску елиту.

- Може да буде јако незгодно ако изађемо на терен с намером да играмо на 0:0. Знамо да ће бити тешко јер ће и Звезда имати добре периоде у реваншу – каже везиста Копенхагена Карлос Зека.

Стале Солбакен, тренер првака скандинавске земље, очекује неизвестан реванш:

- Црвено-бели су бољи кад играју код куће, уз велику помоћ навијача. Били су мало надмоћнији и ближи победи од нас у првом сусрету, али сада смо ми на потезу. Одлука ће пасти с малом разликом.

Шеф струке Копенхагена, верује да ће његов тим имати већи посед лопте у вечерашњем окршају:

- Морамо да се ослонимо на нашу игру, иако је Звезда добра у контранападима. Не смемо да се плашимо да изгубимо лопту, јер ће нам онда бити тешко да играмо – истакао је Солбакен.

Сви у напад! Навијачки поклич са краја претходног првенственог меча у ушима је фудбалера Црвене звезде пред једну од најважнијих утакмица сезоне данас у Копенхагену, али да би се дошло до циља против јаког ривала у Данској биће потребна осим офанзивне спретности мудрост и срећа. Неопходан је гол Милојевићевој екипи, можда и више од једног, после 1:1 у Београду најбитније је да судбину држе у својим рукама и да имају и даље коректне шансе да се пласирају у плеј-оф за Лигу шампиона.

Скенираће представници Јанг бојса данас наредног ривала, Срби на раду у Швајцарској молиће бога да им се омогући да гледају Црвену звезду у Берну, а како би се заиста заказао за 21. август такав сусрет неопходно је да Милојевићев тим вечерас одигра најбоље од почетка сезоне. Можда буде довољно и да се нађе на нивоу из првог дуела у Београду.

- Ово је друго полувреме. Резултат даје предност њима због гола у гостима, али спремили смо се да одиграмо добро и храбро, као што знамо. Нећемо да причамо о проценама и шансама. Они су у предности и то је јасно, међутим, имамо још 90 минута да дамо све од себе – најавио је велику борбу Владан Милојевић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Изнео је први тренер шампиона Србије уочи београдског меча низ похвала на рачун Копенхагена, није желео у Данској да понавља, можда и јер га нису импресионирали игром у незаслуженом ремију.

- Све што сам рекао пре првог меча, мислим и сада, добра су екипа. Имају искуство играња у Лиги Европе и Лиги шампиона. Не верујем да ће нешто мењати у односу на београдски меч, јер имају свој стил игре и везани су за Солбакена, једног од најбољих тренера у Европи. Са мањим прекидима, дуго је овде, креира традиционалну игру. Не прилагођавају се противнику, не знам колико можемо да имамо тајни једни према другима.

За разлику од прве утакмице, очекује се да Копенхаген буде јачи за везисту Фалка. Његов утицај на игру екипе можда је и већи него кад је у питању одлични репрезентативац Грчке Зека.

- Јако им је битан играч, са другачијим карактеристикама у односу на Зеку. Компатибилни су, али видећемо кад добијемо састав да ли ће да игра. Сигурно је један од њихових кључних фудбалера, али нећемо сада да размишљамо о ривалу – коментар је Милојевића.

Звезда има два огромна проблема у виду изостанака Милана Павкова и Ел Фардуа Бена, зажалио је Милојевић што на њих не може да рачуна, али и послао јаку поруку момцима који су ту и имају задатак да покажу зашто носе грб Црвене звезде.

- Чим немате неке играче на располагању због повреда, то вам отежава, али не сме да буде алиби. Никада нисам тражио изговоре за било шта. Сви који су кренули су спремни. Јасно је да нам није пријатна оваква ситуација, али цитираћу једног од старијих колега – најбољи играч је здрав играч! Пробали су и Павков и Бен да тренирају, опораве се, али повреде су такве природе да не могу да буду на терену. Велики ризик био би да је супротно. Имам велико поверење у све момке, надам се да ћемо да надоместимо њихово одсуство.

Лошија травната подлога него што се очекивало вратила је мисли људи из Звездине експедиције на дешавања од годину дана, кад је слична ситуација била у Трнави. Резултата је исти, идентична је и квалификациона фаза, можда поново буде продужетака...

- Правила су таква да може да дође и до продужетака, а ми знамо да за шансу за успех морамо да постигнемо гол. Резултат из прве утакмице нас тера на то. Ниједан меч није исти, не знам који би сценарио могао да буде овде. Сигурно је да ћемо да изађемо максимално мотивисани и борбеним да дамо све од себе.

Опција су и пенали, а црвено-бели их нису вежбали више него што је уобичајено.

- И пре нисам могао да одговарам директно на питања оваквог типа. И на тренинзима фудбалери шутирају пенале, ако дође до њих реаговаћемо. У овом тренутку фокус нам је на другим стварима.

Звездин фокус је на постизању гола, а ситуација је таква и да се ништа суштински не мења ни уколико Копенхаген први затресе мрежу. Милојевићева екипа има искуство у оваквим ситуација, свим силама креће ка трећој узастопној европској јесени!

Семафор 3. кола квалификација за Лигу шампиона:
Уторак:
► Карабаг (Азербејџан) – АПОЕЛ (Кипар) у 18.30, први меч 2:1
► Розенборг (Норвшека) – Марибор (Словенија)  у 19, први меч 3:1
► Динамо (Украјина) – Бриж (Белгија) у 19.30, први меч 0:1
► Ференцварош (Мађарска) – Динамо (Хрватска) у 20, први меч 1:1
► Копенхаген (Данска) – Црвена звезда (Србија) у 20, први меч 1:1
► Ајакс (Холандија) – ПАОК (Грчка) у 20.30, први меч 2:2
► ЛАСК (Аустрија) – Базел (Швајцарска) у 20.30, први меч 2:1
► Олимпијакос (Грчка) – Башакшехир (Турска) у 20.30, први меч 1:0
► Селтик (Шкотска) – Клуж (Румунија) у 20.45, први меч 1:1
► Порто (Португалија) – Краснодар (Русија) у 21, 1:0
Семафор 4. кола квалификација за Лигу шампиона:

► Динамо (Хрватска)/Ференцварош (Мађарска) – Марибор (Словенија)/Розенборг (Норвшека)

► Клуж (Румунија)Селтик (Шкотска) – Славија (Чешка)

► Јанг Бојс (Швајцарска) – Црвена звезда (Србија)/Копенхаген (Данска)

► АПОЕЛ (Кипар)/Карабаг (Азербејџан) – ПАОК (Грчка)/Ајакс (Холандија)

► Базел (Швајцарска)/ЛАСК (Аустрија) – Бриж (Белгија)/Динамо (Украјина)

► Башакшехир (Турска)/Олимпијакос (Грчка) – Краснодар (Русија)/Порто (Португалија)

Напомена: Први мечеви 4. кола играју се 20/21. августа, а реванши 27/28. августа.

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

IvanFCRS
Volim te Zvezdo.
Mihajlo
Bez obzra sto sam navijac Partizana zelom od sveg srca da Zvezda ostvari povoljan rezulta i da seplasira u sledece kolo L.S. SA SRECOM NEK VAM JE VECERAS.
Nišlija
Realno, ovde je kraj. Mnogi su zaboravili ko je bio standardan prvotimac prošle godine,igrač koji je vukao sve,koji je zaslužan za LŠ. KRSTIČIĆ,igrač koji je ostavio srce na terenu. Da je on sada ovde bila bi druga priča. Nigde se ne priča o njemu,lako zaboravljate igrača koji je uveo Zvezdu u LŠ. Svi pričate o Saviću,da mu nije tate video bi teren jedino iza zgrade.
Miki
Znate da zvezda ostaje u evropi i ako izgubi? Niste dobili newsletter?
Zole
Kopenhagen me je razocarao u prvoj utakmici, mislio sam da su mnogo jaci. Ili je to bila taktika, mozda su kuci potpuno druga ekipa. Videcemo veceras

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.