Почетна / Фудбал / Звезда

Боаћи: Сигурно побеђујемо, ми смо група ратника, шампионског кова

Немам никакав проблем са онима који имају лоше мишљење о мојој игру, показаћу да греше – осврнуо се на коментаре интернационалац из Гане
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Ричмонд Боаћи је спреман да стави тачку на незгодан период и головима одува Судуву! Неиспуњен план у првој утакмици није донео резултатски дефицит и то је за све у Црвеној звезди најбитније пред реванш са литванским прваком. Сутра ће се од свих на терену у црвено-белим дресовима тражити више, а тога је свестан и интернационалац из Гане у улози вође напада.

Боаћи није био прошле године у Звезди кад је Судува била ривал у другом колу квалификација, оптимизам не гради на 5:0 из претходних циклуса него на основу утиска из прошлонедељног меча и, пре свега, квалитета сопственог тима.

– Сигуран сам да ћемо да победимо у другој утакмици! – не оставља дилему Ричмонд Боаћи. – Ми смо група ратника, шампионског кова. Не сумњам да ћемо, уз верне навијаче, да обезбедимо пласман у друго коло квалификација.

Не делује Звездин тим складно, још се тражи бржа завршница акција, а ни Боаћи није добио много употребљивих лопти у Литванији. Понео је подједнаку кривицу са комплетним тимом за празну мрежу Судуве.

– Нормално ми је да у овој фази нисмо још на максималном нивоу, без обзира на све увек смо тим и јако верујем у победу у сутрашњој утакмици. Очекујте тријумф, јер ми смо велика Црвена звезда.

Навијачи прижељкују голеаду, а посебно би било значајно да се у стрелце упишу офанзивци. Од почетка припрема, ако се изузме меч са нижеразредним Виндишгарстеном, нападачи нису тресли мрежу. Ремије са Клужом и Аполоном донели су штопери Савић и Милуновић.

Са вером у Бога, сигуран сам да ћете моје презиме да видите на семафору међу стрелцима – рекао је Боаћи.

Наду у боље дане на Маракани, Боаћи је потражио и враћањем броја 14. Док је био у дресу са таквом ознаком, ређао је одличне игре на међународној сцени.

– Чим је поново постао слободан, одмах сам га узео, јер ми је омиљен и срећан. Зна се да сам га изабрао због Тијерија Анрија.

Све је више оних који сумњају да би Боаћи могао да се врати на некадашњи ниво, свестан је тога и тамнопути центарфор, али се не оптерећује због и има веру у себе.

– Не осећам притисак, јер знам да се такве ствари дешавају у фудбалу. Кад си у великом клубу, онда су и очекивања огромна, пред очима јавности сте стално и мери се учинак. Немам никакав проблем са онима који имају лоше мишљење о мојој игри, показаћу да греше.

Мотив више Боаћију је појачавање конкуренције на његовој позицији. Стигао је Томане, а Павков још није отишао.

– Имам своју улогу и место. Бог ми је дао то, као и осталим играчима. Свако има своју причу. Увек желим добро и другима, тим смо и заједно побеђујемо, са нашим командантом тренером Милојевићем и сјајним навијачима.

Мало је недостајало да Павков оде у клуб у који се у фебруару 2018. године из Црвене звезде преселио Боаћи, али од трансфера у Ђијангсу није било ништа. Могуће је да ће се сутра обојица наћи на терену у једном тренутку меча, уколико у другом полувремену буде било потребе да „јуримо“ резултат.

– Породично сам васпитан да увек желим добро другоме. Кад неко одлази, волео бих да је срећан, а ја сам ту да му пружим подршку као човеку и играчу. Сви смо један тим и добро се слажемо.

Први стрелац квалификација 2017. године

Ричмонд Боаћи је био најбољи стрелац не само Црвене звезде, него и комплетних квалификација за Лигу Европе, у лето 2017. године. Погађао је мрежу Флоријани и Спарти из Прага и у Београду и на гостујућим теренима, а Иртишу у Казахстану. Закључио је циклус са седам погодака, а затим је у групној фази потписао тријумф у Келну.

Боаћи је у једном тренутку јесењег дела сезоне 2017/18. био најбољи стрелац у свим УЕФА такмичењима, било је то после гостовања у Келну.

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nele
S verom u Boga, nadam se da ces biti na klupi, a i nadam se da ce ti uskoro pronaci neki angazman.
Zvezdaš
Je li to onaj bahati “rezervista” iz kineske lige koji se tako razmetao i izjavama pred finale kupa u kojem ga je 18-godišnji srednjoškolac Pavlović strpao u mali džep od farmerki, a jutro pred utakmicu je imao pismeni iz Srpskog! A-ha-ha-ha!
Pera
Kompleksi se izražavaju na različite načine. Šta ćeš neko igra Evro ligu a neko mora da podmićuje da bi bio četvrti u ligi smehotresa.
777
Zamisli kakav "Zvezdas" moras da budes kada napises komentare u grobarskom stilu...
MX.
Ako sutra bude starter,verujem da ce postici gol,a mozda i dva.Boaci skoro uvek daje golovr u bitnim mecevima. I protiv Zenita je bio opasan po gol,pa mu je jedan ponisten i imao je odlican sut koji je ruski golman jedva odbranio.Doci ce to sve na svoje.
DIREKTOR DOMA PENZIONERA
Protiv Suduve svi penzioneri naseg Doma, osim jednog bice na istocnoj tribini Marakane.
iz sljivika
Samo ti daj gol i ne filozofiraj mnogo.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.