Почетна / Фудбал / Звезда

Марин: Меч са Зенитом идеална прилика да наговорим Ивановића да дође у Звезду

Не размишљам о одласку, циљ је јесен у Европи, а уверен сам да имамо квалитет да то остваримо - наводи Марко
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Почетак нове сезоне и први контролни мечеви донели су и новог капитена. Привилегију да саиграче у нове изазове поведе са капитенском траком стекао је Марко Марин.

Фудбалски мађионичар нову углогу је прихватио као част, али свестан обавезе коју она са собом носи.

- Срећан сам због прилике да на терену водим овакву екипу. Нисам очекивао да ће ми шеф указати поверење, али сам и прошле сезоне био међу вођама екипе, старијим и искуснијим играчима. Са друге стране, тим не води само један играч, много нас може да преузме одговорност. Милијаш и Вујадин су одлично водили екипу, били су добри капитени и извукао сам поуке из њиховог лидерства - рекао је Марин.

Уз капитенску траку Марин је од Милијаша преузео и „десетку“.

- Није било дилеме по питању броја, десет сам носио на леђима и у Вердеру и Олимпијакосу. То ми је омиљени број, а и сам по себи има тежину, велика је ствар носити десетку. Као мали сам имао Савићевићев дрес са овим бројем.

Контролне утакмице донеле су и нове улоге играчима на терену као и промене у систему игре.

- Тестирамо различите системе игре. Нећемо дозволити противнику да лако направи анализу наше игре и да унапред буде спреман за све што га очекује. Играм по левој страни, али нисам класично крило, улазим у средину, не стојим на линији као наше десно крило. Мењањем позиције са Иванићем и Јованчићем и тако стварамо додатни проблем ривалу. Стил игре зависи и од противника, систем који играмо је више 4-3-3 него 4-2-3-1. Са два крила, две осмице, две десетке. У таквом систему има прегршт могућности, лекше је играти пресинг, имамо више комбинација у офанзиви и евентуалних ротација. Волим да сам у средини, да чешће имам лопту, али и са крила често улазим у средину и остављам беку простор по боку.

После две недеље припрема, фудбалери су на пола пута од овосезонске премијере. Прва искушења црвено-беле очекују против Судуве у првом колу квалификација за Лигу шампиона, а потенцијални ривал у другом колу је бољи из двомеча Хелсинкија и Торшвана.

- О квалитету не би требало ни да причамо, али најтежа ствар је што су ривали у јеку такмичења. Пријатељске које сад играмо зато имају велики значај и битне су да кроз њих уђемо у ритам. Тренирамо интензивно, али последњих 10-15% до врхунца форме се стичу кроз утакмице. Екипе са којима ћемо играти у прва два кола су у пуној снази док нама недостаје још до жељеног нивоа.

Традиција кроз европске квалификације је на Мариновој страни, па се офанзивац нада новом у низу успеха.

- До сад сам увек пролазио квалификације, са Вердером и Олимпијакосом. Надам се да ће тако бити и ове сезоне. Дуг је пут, осам утакмица је пред нама и свашта може да се деси, али верујемо у наш квалитет и мислим да имамо реалне шансе да уђемо у групну фазу Лиге шампиона. Минимални циљ нам је Лига Европе.

Луцидни офанзивац имао је конкретне аргументе на критике по питању тимских издања у завршници претходне сезоне.

- Лако је рећи да смо изгледали истрошено, али не треба заборавити да смо освојили титулу и играли финале купа. Наравно, нисмо све утакмице одиграли одлично и знамо да је доста фалило у поређењу са првим делом сезоне. Ипак, не дозвољавам да се игра представи као толико лоша. Финале Купа Србије је једна утакмица, нисмо је одиграли добро и свакако да ћемо знатно боље играти ове јесени. Имали смо прегршт добрих утакмица, Раднички се у утакмици која је за нас била као финале није питао ништа, Партизан у плеј-офу такође. Ипак, сигуран сам да ћемо у квалификацијама бити још бољи, а кључ је да вратимо агресивност. Желимо да ривали не буду срећни што им је Црвена звезда противник, да играмо тврдо, али и ефикасно.

Поглед уназад и одлука да остане у Љутице Богдана, упркос интересовању клубова већ после шест месеци у црвено-белим редовима, измамили су осмех код Марина.

- Све сам урадио како је требало. Да сам отишао не бих узео титулу и срце ми не би било пуно. Срећан сам, а и у клубу су задовољни. Очекују нас нови изазови и жеља ми је да поново доживим Лигу шампиона на Маракани. Од тога нема ништа лепше, играчи који су играли знају, а пренели смо утиске и новим играчима. Нешто слично је тешко доживети у каријери. Задовољан сам и животом у Београду, а у клубу све функционише како треба. Срећан сам ван терена, а то се одражава и на игру. Не размишљам о одласку, циљ је јесен у Европи, а уверен сам да имамо квалитет да то остваримо.

Марин је направио паралелу и измежу Црвене звезде и Челзија, некадашњег клуба.

- Челзи се такмичи на вишем нивоу, стадион је пун на свакој утакмици и све је веома озбиљно. Са друге стране Звезда је у последњем периоду доста напредовала. Види се жеља руководства да буде у корак са најбољим европским клубовима, улаже се у инфраструктуру, играче... Сматрам да смо на добром путу.

Управо пријатељски дуел са Зенитом биће прилика да Марин сретне Бранислава Ивановића, саиграча из периода проведеног у Лондону.

- Радујем се том сусрету. Идеална прилика да покушам да га наговорим да дође у Звезду. Волео бих да успем у томе.

Доласци и одласци играча једна су од главних тема током лета, па се Марин осврнуо и на растанак Црвене звезде и Милана Павкова.

- Помешане су емоције, недостајаће нам као играч и особа, али је ово била идеална прилика да оде у иностранство и заради новац. Сви га воле и срећни су јер је пробудио интересовање клубова широм света после сјајне сезоне. Желим му да настави у истом стилу и да постигне још сијасет погодака - рекао је Марин.

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Брзина и кондиција
Марине, не мој само споро и мало да трчиш , као твоји претходници са траком
Primer drugima
Interesantno : Skoro svi Zvezdini kapiteni su spori i malo trče !? Zašto ?
Pepe iz New Yorka
Gos Marin, Hvala sto ste Ostali u C Zvezdu a Sto se Tice Jvanovicija nek ostane tamo ,imamo mi Bekova ,a ja Bih Vas Zamolio da sto je Moguce Vise Radite i da se Unapredi jos Simiceva Igra Brzina kojiu za sada ima on i Jovicic ,Zirka ,a Simic jeste Pored Vas Najbrzi Zvezdin Igraci ..Hvala Maistore ...
katzbo
Simic odlazi iz Zvezde
Ivanovic da dodje bi se verovatno vratio na mesto stopera... To znaju i ptice na grani.
Željko Pavlović
Nećemo Ivanovića!
Alo bre
Sta bre necemo Ivanovica, jedan od najboljih reprezentativaca od kada ja pratim reprezentaciju. Covek, Ljudina, Igracina, sta bi ti vise? Pa on ce sa 40 da bude bolji nego vecina mladih..

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.