Почетна / Фудбал / Звезда

СЕНЗАЦИЈА НА БРДУ: Чукарички окончао Звездину серију непобедивости дугу 57 мечева, јунак Мудрински са два гола

Београдски црвено-бели су без пораза у Супер лиги били од 1. новембра 2017. до 20. априла 2019.
ФОТО: И. Веселинов

Чукарички – Црвена звезда 3:2 (2:2)

Београд - Стадион: на Бановом брду. Гледалаца: 3.000. Судија: Игор Стојиљковић (Београд). Помоћници: Милован Ристић (Београд) и Далибор Ђурђевић (Крушевац). Жути картони: Стојановић, Ковач, М. Стевановић (Чукарички), Јованчић (Црвена звезда). Стрелци: 0:1 Марко Марин у 7, 0:2 Ел Фарду Бен (једанаестерац) у 19, 1:2 Огњен Мудрински у 22, 2:2 Лука Стојановић у 38, 3:2 Огњен Мудрински у 67. минуту.

ЧУКАРИЧКИ: Н. Стевановић, Доцић, М. Стевановић, Мудрински (од 71. Тедић), Бирманчевић, Пушкарић, Стојановић, Богосавац, Луковић (од 84. Шарић), Шапић, Ковач (од 75. Копитовић). Тренер: Симо Крунић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Иванић, Марин, Милуновић, Чаушић (од 86. Вулић), Јованчић, Стојковић, Бен (од 63. Симић), Гобељић, Савић, Вукановић (од 76. Јирка). Тренер: Владан Милојевић.

 

1. новембар 2017. - 20. април 2019. толико је трајала серија непобедивости Црвене звезде у шампионату, 57 утакмица, све до доласка на Баново брдо!

Прва шанса на мечу и гол за Црвену звезду. Вукановић је умакао одбрани Чукаричког по десној страни, ушао је у шеснаестерац, потом упутио сјајан повратни пас по земљи ка Марину на другој стативи, којем није било тешко да са пет метара савлада Немању Стевановића – 0:1.

Узвратили су брђани у 12. минуту, Бирманчевић је опробао ударац са 20 метара, лопта је отишла за мало преко Борјановог гола. У 13. минуту фантастична прилика за Чукарички, Миладин Стевановић је лако претрчао Савића, потом одлично упослио Мудринског, који је са седам метара шутирао поред Борјановог гола.

У 18. минуту једанаестерац за црвено-беле, после старта Шапића на Вукановићу судија Стојиљковић показао је на белу тачку. Сигуран реализатор најстроже казне био је Ел Фарду Бен – 0:2.

Одмах после другог гола гостију, тренер Чукаричког је узвикнуо својим изабраницима да наставе да се боре, а убрзо су се домаћи и вратили у игру. Лука Луковић је одлично центрирао са леве стране, а Мудрински је са десет метара главом матирао Борјана – 1:2.

Врло добру прилику у 32. минуту имао је Бен, натрчао је на лопту после сјајно убачене лопте Марина са леве стране, али је шутирао поред гола Стевановића. Покушао је Марин ударцем са 25 метара, лопта је за мало прохујала поред гола Чукаричког.

Одмах потом, у 38. минуту фантастичан напад Брђана, Лука Стојановић је примио лопту на 22, 23 метра, начинио корак, два и нациљао рогаљ Звездиног гола, Борјан је био немоћан – 2:2.

На почетку другог полувремена судија је на кратко прекинуо игру због бакљаде Делија, али је то кратко потрајало.

Бен је у 52. минуту са 25 метара гађао леви угао гола Брђана, али је лопта била лак плен за голмана Стевановића.

Ковач је у 61. минуту с леђа на средини терена рукама обухватио Јованчића и судији није остало ништа друго до да му покаже жути картон.

Два минута касније прва измена код црвено-белих, Симић је заменио Бена.

Огњен Мудрински је у најави меча пожелео да свом бившем клубу, Црвеној звезди, да гол, а пошло му је за руком да да два. После слободног ударца уз аут линију са тридесетак метара највиши је у скоку на десетак метара од гола био Огњен и погодио главом, поново - 3:2.

Јованчић је у 70. минуту гађао по земљи, мало ван казненог, лопта је скакутала по подлози, али није преварила Стевановића.

Двоструког стрелца Мудринског је у 71. минуту заменио Тедић.

Јирка је у 76. минуту заменио Вукановића, и Звезда је од тад била без класичног нападача, а губила је.

У 91. минуту, а меч је продужен за пет, Иванић је опутио оштар центаршут 20цм паралелно са гол линијом, али лопта никог није погодила, нити је ко скренуо у мрежу.

Семафор 2. кола Супер лиге (плеј-оф):

Субота:

Чукарички – Црвена звезда 3:2 (Мудрински 22, 67, Стојановић 38 - Марин 7, Ел Фарду Бен 19. једанаестерац)

Напредак  Војводина 5:0 (Ђорић 7, Ивановић 17, 73, Илић 52, Ндиај 86)

Недеља:

17.00Пролетер (НС)  Младост

18.30: Раднички (Ниш) – Партизан

Семафор 2. кола Супер лиге (плеј-аут):

Петак:

Земун – Спартак 0:0

Субота:

Динамо (Вр)  Вождовац 1:0 (Димитров 8. једанаестерац)

Бачка – Мачва 2:2 (Илић 24, Макарић 53 - Гојковић 82. аутогол, Милосављевић 89)

Рад – Радник 1:0 (Јовановић 72)

Коментари39
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

cedo
Igraci Crvene Zvezde nisu dobili svoj novac.
Sudija
Tako biva kad udari crno-bela boja a nema sklanjanja. Svirati penal zbog promaje je stvarno smešno ali i normalno kad je u pitanju -" ponos srpstva".
Gole
Posle onakve igre nije cudo sto smo izgubili,ima igraca koji ni klupu ne zasluzuju ali ih trener uporno forsira.
Marko
Ako Partizan pobjedi Radnicki Zvezda nista ne gubi osim ponosa,ha,ha,ha,ha ako Radnicki pobjedi onda Zvezdi preti gubljenje titule radi svog zvezdasa...
Marko
Nema tu pljuvanja samo velika odgovornost u pley off_koga ostaviti na cetvrtom mjestu.Zvezda polako gubi korak pomazuci Krunica .Zasto igrac Zvezde najbolji protiv Zvezde a partizanovci istog kluba sklonili u Humskoj,sada vadi Zvezdo i po cenu titule...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.