Почетна / Фудбал / Звезда

Црвено-бели опет поднели захтев за признавање титуле из 1946.

- Овом приликом желим да вам се обратим са захтевом да Скупштина ФСС-а као највиши орган нашег Савеза, узме у разматрање захтев ФК Црвена звезда поднет ФСС-у 17. јануара 2017 године за признавање титуле првака Србије коју је 1946 године освојила ФК Црвена звезда као титуле националног карактера - рекао је Терзић
ФОТО: Н. Неговановић

Генерални директор ФК Црвена звезда Звездан Терзић поднео је данас на Скупштини Фудбалског савеза Србије (ФСС) захтев да се црвено-белима призна титула из 1946. године.

- Овом приликом желим да вам се обратим са захтевом да Скупштина ФСС-а као највиши орган нашег Савеза, узме у разматрање захтев ФК Црвена звезда поднет ФСС-у 17. јануара 2017 године за признавање титуле првака Србије коју је 1946 године освојила ФК Црвена звезда као титуле националног карактера - рекао је Терзић.

У захтеву смо навели све чињенице које недвосмислено указују на то да је Црвена звезда освајач шампионске титуле те 1946 године, навео је он.

-  Исти захтев смо поднели и сада, односно 7. марта ове године. У том смислу тражимо да Скупштина данас донесе одлуку и изда налог надлежним органима ФСС-а тј. правној комисији ФСС-а, а у случају потребе и другим органима, да у примереном року дају своје мишљење о овој иницијативи, а након чега би Скупштина ФСС-а на својој следећој редовној седници донела и своју дефинитивну одлуку о истој, а у складу са нашим захтевом и добијеним мишљењем од стране надлежних органа ФСС - рекао је Терзић.

Коментари39
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

NIje sve tako crno (belo)
Možda zaista ne treba tražiti tu titulu, već se treba zalagati za oduzimanje svih titula koje je FK Partizan "osvojio" sa igračima koji su nastupali za rep.NDH, kao i oduzimanje svih titula koje je FK Partizan zaradio sa igračima koji su "svojevoljno" služili vojni rok u njemu. Ili da se svako bavi klubom koji voli, za koji navija i u kom radi?
nemam pojma
To je bilo regionalno takmičenje u kom je centralna Srbija bila zastupljena sa 5 klubova, a Vojvodina posebno sa više klubova, ne mogu da se setim tačan broj. Ali u današnjoj vučićevoj Srbiji, sve je moguće. I takmičenje po regijama je bilo u nekoliko dana. Partizan se, recimo, nije još ni takmičio.
Milos Obilic
Mislim da bi bilo "posteno" pripisati zvezdi titule od 1389 sve do 1804. To je period kada su delije harale po Srbiji. Nadam se da bi tada bili zadovoljni.
ćela
Ko sada visi na vestima iz Zvezde ???? Onaj iz magareće klupe , neka prebroji komentare navijača jsd-a i da više ne komentariše nekoga ko je za njega , u svakom pogledu , pravi intelektualac !!!! Boli istina , a ne bole "titule" suda udruženog rada ???
Stari Zvezdas
Niko ne zna da je igrana utakmica 1943 godine u pauzi bitke na Neretvi i Zvezda je tada pobedila neku lokalnu ekipu. Red je i tu titulu priznati kako i onu iz 1939. kada je Crvena Zvezda sastavljena od komunista u zatvoru pobedila ekipu (ne mogu da se setim imena, mozda i nisu imali ime) tako da i tu titulu Zvezde treba racunati jer tada nije bilo timova u ligi i Zvezda je samo tako mogla da igra.
stari jsd-ovac
A šta ćeš sa titulama iz ndh , koje su osvojili vaši osnivači i čini mi se većina igrača , kluba osnovanog u Zg. ?????

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.