Почетна / Фудбал / Звезда

И АП о одласку Драгослава Шекуларца „краља дриблинга“

Легендарни фудбалер Црвене звезде и југословенски репрезентативац Драгослав Шекуларац преминуо је данас у 81. години
ФОТО: Танјуг

Америчка агенција АП такође данас пише о смрти легендарног фудбалера Црвене звезде и југословенског репрезентативца Драгослава Шекуларца који је преминуо у 81. години.

Агенција преноси да га навијачи Црвене Звезде описују као „краља дриблинга“.

Вест о смрти фудбалског виртуоза, једног од најбољих фудбалера на овим просторима икад и симбола једног времена потврђена је на сајту црвено-белих, наводи АП.

Популарни Шеки, друга Звездина звезда, фудбалер је чије ће се име увек, на свим меридијанима, изговарати са посебним поштовањем.

Рођен је 8. новембра 1937. године у Штипу, за Звезду је, наводи АП, дебитовао је 1955. године и за 11 година у клубу одиграо 470 утакмица, постигао 119 голова, освојио седам титула државног првака и пет купова.

Као тренер је освојио дуплу круну, а тим са Маракане који је оставио свом наследнику у првој сезони после његовог одласка постао је шампион Европе и света.

Друга Звездина звезда одмах иза Рајка Митића, репрезентативац када је Југославија била олимпијски победник, четврта у свету 1962 и друга у Европи. За државни тим је одиграо 41 утакмицу и дао шест голова, преноси америчка агенција.

После Звезде играо је Карлсруе, амерички Сент Луис, ОФК Београд и Париз, а као тренер радио је у Гватемали, Америци и пред крај каријере кратко у Обилићу.

Коментари11
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Los veteranos 47
Eh,los penzos,kako te je lepo pročitati bez političke ostrašćenosti.Ovde nemaju veze ni generaii ,ni Ozna, ni famozni blizanci, ni rupe ni lavori-već zvezde ,ne samo yu i srpskog fudbala, već i svetskog fudbala !
Rale
Makedonac je bio virtuoz.Laka mu zemlja.
Rambo
Nije bio makedoniac, ne piši te svašta. Otac je bio zeleznicar pa se igrom slucaja rodio u Štipu! Ne bitna je nacionalnost, ali ne treba pisati ne istine...
Vlasta Giteric
Na turniru u Parizu 60tih godina u finalu igrali su brazilski Santos i Crvena Zvezda. Crvena Zvezda je pobedila sa 1:0. Komentar cuvenog L'Ekip-a je glasio: "Dok Pele ima deset izlaza iz driblinga, Sekularac ima 100".
Seki je kao trener vodio i Napredak iz Krusevca i to sa solidnim uspehom! Ispravite gresku ili za vas postoje samo BG klubovi?
Stari delija
Zbogom Šeki! Bio si pojam lepote fudbala! Gde god da si igrao pružao si posebno zadovoljstvo publici i ne samo navijačima svog kluba.Imao sam čast da pred kraj tvog života odigram sa tobom nekoliko partija šaha.Ostaće mi to u trajnom sećanju. Još jednom, zbogom i neka ti je laka zemlja.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.