Почетна / Фудбал / Звезда

И ПАРТИЗАН ЖАЛИ ЗА ШЕКИЈЕМ: Легенда отишла на дан првог дербија

Легендарни фудбалер Црвене звезде и југословенски репрезентативац Драгослав Шекуларац преминуо је данас у 81. години
ФОТО: Инстаграм

Смрт Драгослава Шекуларца растужила је све љубитеље фудбала.

Фудбалски клуб Партизан на свом Инстаграм профилу изразио је саучешње породици Шекуларац, као и вечитом ривалу, Црвеној звезди, чија је Шеки био легенда и друга звезда.

Рођен је 8. новембра 1937. године у Штипу, за Звезду је дебитовао је 1955. године и за 11 година у клубу одиграо 470 утакмица, постигао 119 голова, освојио седам титула државног првака и пет купова.

Као тренер је освојио дуплу круну, а тим са Маракане који је оставио свом наследнику у првој сезони после његовог одласка постао је шампион Европе и света.

„Краљ дриблинга“, друга Звездина звезда одмах иза Рајка Митића, репрезентативац када је Југославија била олимпијски победник, четврта у свету 1962 и друга у Европи. За државни тим је одиграо 41 утакмицу и дао шест голова.

После Звезде играо је Карлсруе, амерички Сент Луис, ОФК Београд и Париз, а као тренер радио је у Гватемали, Америци и пред крај каријере кратко у Обилићу.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Марко Павловић
Јесте.
Los veteranos 47.
Zbog Miladinovića sam danas na vašim vestima!Sećam se,Šeki je u moj grad stigao svojim novim kolima(marku vam neću reći) i posle prijateljske utakmice se uputio prema BGD-u!Odjednom,primetio je da ga prate milicijska kola.Posle kraće trke(koja i nije bila trka,jer je Šekijev novi auto bio nadmoćan),Šeki je zaustavio auto ,a milicioneri su mu zatražili...autogram!
MMM
Veliki Seki, izmislio si fudbal. Kazu da je derbi bio najveci zbog tebe i Zorana Miladinovica, tvog majstorstva i vitestva Zoranovog.
SUDIJA
Kao grobar mogu samo reći "POČIVAJ U MIRU LEGENDO"
moma52
Večna slava istinskoj legendi sporta.Sportski iskren do kraja.Govorio je ono što mi svi znamo ,a ne smemo da kažemo.Kao partizanovac kažem,hvala ti za sve što si dao sportu i razumevanju istog.Počivaj u miru legendo.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.