Почетна / Фудбал / Звезда

Милојевић: Хвала играчима, искуство које једноставно треба да се доживи

Звезда је у Београду изгубила од Пари Сен Жермена са 4:1, у шестом колу Групе Ц Лиге шампиона. Српски клуб је завршио учешће у Европи ове сезоне, са четири освојена бода
ФОТО: Н. Неговановић

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић захвалио је својим фудбалерима на прелепом искуству у Лиги шампиона и рекао је да такво искуство једноставно мора да се доживи и да је поносан.

- Једно лепо искуство. Хвала мојим играчима. Ово је искуство које једноставно треба да се доживи. Честитао бих им на добрим играма. Има ствари које нису функционисале, то је искуство за нас и помоћи ће нам за нека даља европска такмичења. Дуго нисмо били на великој сцени где се и најмања грешка плаћа. У домаћем првенству вас можда и не казне противници, али ово је врхунско такмичење - рекао је Милојевић на конференцији за новинаре после утакмице.

Звезда је у Београду изгубила од Пари Сен Жермена са 4:1, у шестом колу Групе Ц Лиге шампиона.

Српски клуб је завршио учешће у Европи ове сезоне, са четири освојена бода.

- Клуб је генерално доживео велико искуство, да се трудимо да будемо бољи и научимо из свега овога. Морате да учите од бољег. А, ове три екипе су врхунске. Јако је позитивно, колико год да је болно изгубити утакмицу, то је процес из ког морате да извучете користи. Ја сам неко ко воли да учи и жели да буде бољи, а из оваквих утакмица увек можете да научите - казао је Милојевић.

Француске новинаре је занимало мишљење о томе што је Звезда била у најтежој групи, са ПСЖ-ом, Ливерпулом и Наполијем и од које екипе је највише научила.

- Били смо у изузетно тешкој групи. Да ме питате да ли бих опет желео овакву групу, одговорио бих са да. Знали смо да играти против ПСЖ-а, Наполија и Ливерпула је стварно привилегија. Најбољи фудбал на свету се игра у 'лигама петице' и имали смо три клуба из управо тих. Све три екипе су различите и свака је добра на свој начин. Толико су добре екипе и имамо мало времена да кажемо све позитивне ствари. Из сваке утакмице смо излазили зрелији и бољи. То су све екипе које су формиране за освајање Лиге шампиона - навео је Милојевић.

Посебно је захвалио навијачима.

- Три прелепе утакмице смо играли у Београду. Свака част навијачима. Београд и Србија су се представили у правом светлу. Драго ми је због тога и изузетно сам поносан - казао је тренер Црвене звезде.

Када је реч о самој утакмици против ПСЖ-а у последњем колу Лиге шампиона, Милојевић је честитао играчима на добром наступу, без обзира на то што резултат није био повољан.

- Требало је да будемо храбрији у првом полувремену. Олако смо губили лопте. Нећу да улазим у то да ли је фаул или не код првог гола, али из изгубљене лопте, оставите простор оваквим играчима, јако је тешко одбранити се. Поново сам покушао на паузи да објасним играчима да треба да играмо и мислим да смо били храбри, вратили се у игру и пробали да ризикујемо са два свежа играча. Дошао је трећи гол који никад не смете да примите, а тек на оваквом нивоу. Било је веома тешко вратити се. ПСЖ је двадесетак минута другог полувремена имао озбиљан проблем, какав је против мало кога имао. Али, то је ПСЖ, све када се узме у обзир видите ту моћ, свуда су јаки - рекао је Милојевић.

Он је навео да му је жао због пораза јер није пријатно када се изгуби како год се звао противник и да му је посебно жао код трећег примљеног поготка јер је он деморалисао екипу.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Ova utakmica je pokazala razliku kvaliteta. Slabije ekipe ne iskoriste gresku protivnika ili ne uvek, jake ekipe kaznjavaju sitnice. Primer je prvi gol, gde je verovatno bio faul, ali dok sudija ne svira, treba hitno da se nastavi i spreci kontra, makar zutim kartonom. Poslednji gol isto tako, vec je kraj utakmice i Borjan je lose ispucao, kontra je odmah usledila i gol. Da li je bio ofsajd kod tog gola, svejedno, ionako ne bi pormenio pobednika.
Rašo
Na čemu hvala.Pa nisu zvezdini igrači amateri.To im je posao za koji su u našim uslovima veoma dobro plaćeni.Jedanest na jedanest.Moraju da se bore.U ligi šampiona nema izmišljanja faulova,penala,sklanjanja i sličnih stvari.Suvi kvalitet i borbu moraš stalno iskazivati.Dok nam je liga ovakva kakva je mi nećemo nikad znati gde smo po kvalitetu.
Sima
Da je nase prvenstvo regularno i da nema pomoci od sudija, verovatno bi i vi bili nesto jaci i ne bi primili deset komada od PSG.Mozda pet ili sest ali ne vise,ovo vam se obija o glavu.
Jedan
BRAVO MILOJE, I TEBE NEKO TREBA DA POHVALI! MUSKI SI VODIO EKIPU! BUDITE PONOSNI ŠTA STE OVE GODINE URADILI! OD PRVOG KOLA VODILI STE BITKE BEZ PRAVA NA KIKS! A SETITE SE SAMO KAKVE STE SVE SITUACIJE I DVOMECE PREVAZIŠLI DO LŠ! MI SMO NA VAS PONOSNI I STVARNO NIKO NEMA ŠTO IMAMO MI SA NAŠOM ZVEZDOM!!! SAMO NAPRED I ČEKAMO DOGODINE VAŠE NOVE PODVIGE!! ZVEZDA SRBIJA!!!
KND
Miloje care, šahu, kralju, faco, šmekeru!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.