Почетна / Фудбал / Звезда

ЗВЕЗДА ОБАРА ПРАВИЛО ФСС НА СУДУ: Провизија у 2017. и 2018. од 676.000 евра

Црвена звезда у покушају да пред Уставним судом оспори правило да ФСС припада два одсто од трансфера
ФОТО: И. Милутиновић

Црвена звезда је пред Уставним судом затражила проверу уставности прописа Фудбалског савеза Србије да му од сваког трансфера играча у инострани клуб припада два одсто.

Процес је покренут у фебруару, а новост је да је за овај случај формирана комисија и одређен судија известилац.

Правници две стране одрадили су редован посао, очекује се оцена уставности.

На Маракани су као аргумент навели да одузимање два одсто клубовима од продаје играча није пракса широм Европе и да је Србија по том питању јединствена на Старом континенту.

У најтрофејнијем српском клубу нису јуче желели да коментаришу случај, а према садашњем пропису у обавези су да одвоје новац од продаје фудбалера. Само за трансфере у овој и претходној сезони реч је о суми од близу 700.000 евра.

Звездини трансфери у последњих годину и по „тешки“ су 33,8 милиона евра (није све припало клубу због менаџерских провизија и уговорних обавеза према другим клубовима), два одсто од комплетне суме је 676.000 евра.

Управа Црвене звезде сматра да јој се одузима зарађен новац без ваљаног правног утемељења. Реч је о борби за приход у будућности, јер је намера одговорних на Маракани да се настави тренд добрих трансфера.

(ЦЕО ТЕКСТ можете да прочитате у данашњем штампаном или ПДФ издању Журнала)

 

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SRBA
Niste se dovoljno nakrali direktno iz budzeta sada bi jos, malo je vama uvek!
Dragan
Prosto neverovatno!!Samo u Srbiji.Oni koji decenijama krse sva moguca pravila,zakone,propise ...sad tuze i pozivaju se na neku pravdu...hoce li ovo ludilo i dupli standardi da prestanu..a kad je FSS slao lazne izvestaje u Evropu da mozete da igrate niste ih tuzili..kad je menjao travu niste tuzili ..i hiljade drugih stvari...i onda se nadju botovi da pitaju gde je FSS trosio...Prethodna garnitura je ostavila kasu punu a videcemo sta ce ova napredna da uradi...ocigledno je ispumpavanje novca iz FSS na sve moguce nacine
Major,Kowalski,Rico,Vojnik @ rs
U vreme Karadzica 5,ona sesta je bila u vreme Terzica,to je vas covek,zar ne? Zvezda u vreme Stojkovica dve,a u vreme Miljanica...prijatelju to ne mogu da prebrojim. Slabo se snalazim sa visokim brojevima.
Dragan Bgd
Vidi ti majstore,Zvezdaša stvarno ne idu da gledaju toletizanija,koja je okupirala FSS,pošto je sad i Bjeka u FSS,samo vam fali da ubacite Zeku i Željka Pantića i možete da ugasite svetlo.Šteta što su Zvezdaša stali kad je bilo gotovo da toletizani padaju,dođu pravi ljudi da rekonstruišu FSS i da krenemo napred.Fovrli su par Zvezdaša,odradili posao,neke oterali,postavili partizai ljude i gledamo bedu.Nr igraju najbolji a moraju u reprezentaciju da igraju najbolji,igraju neki matori ni prosečni igrači,ubacuje mlade po 5 SEKUNDI i priča o podmlađivanje reprezentacije,guraju se partizanovi poluigrači i zato nas nema.Nikola Maksimović,Luka Milivojević i Aleksandar Kataji su fudbalerčine i moraju dA budu u reprezentaciji kad su zdravi.Nimola blista u Nsšoliju kod Ančelotija,Luka je kapiten u ENGLESKOJ PREMIJER ĐIGI A TEK DOŠAO IZ OLIMPIJSKOSA,Kataji briljira u Americi,mi ovde čekamo neke ni polu igrače 10 godina da proigeJu.....
Прикажи још одговора
БанеМ
"Уставни суд" иовако непоштује Устав Србије јер без икаквог ваљаног разлога прихвата годинама документацију на страном писму што је директно у супротности са кланом 10 важећег Устава.
Dragan
Neka FSS dokaže kako su potrošili ova sredstva!
Gole
Koliko je Kokeza zaposlio ljudu u fudbalskom savez,koji ga podrzavaju i muzu novac iz saveza za nerad i lopovluk.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.