Почетна / Фудбал / Звезда

P.S. EXCUSEZ MOI: Да ли је и ово намештено?

Да ли се и сада честити, кредибилни доушник пар дана пре реванш меча Црвена звезда – Ливерпул јавио Комитету за интегритет такмичења УЕФА? Квота на победу Срба варирала је од 12 до 14, зар сад не сумњате да је Звезда победила само зато што је „неко негде” уложио милион да би добио 12?
ФОТО: Н. Неговановић
ПИШЕ: Предраг Сарић
 
Est-ce que c’est truqué ça aussi? Да ли је и ово намештено? Питање је које Комитету за интегритет такмичења УЕФА морамо да поставимо само 26 дана после оптужбе која је захваљујући овом телу објављена у угледном француском Л'Екипу.
 
Да ли се и сада честити, кредибилни доушник пар дана пре реванш меча Црвена звезда – Ливерпул јавио Комитету за интегритет такмичења УЕФА? Квота на победу Срба варирала је од 12 до 14, зар сад не сумњате да је Звезда победила само зато што је „неко негде” уложио милион да би добио 12?
 
Зар Комитету за интегритет такмичења УЕФА није робусни егзекутор Милан Павков сада први на листи сумњиваца? Или је можда Владан Милојевић пре њега, јер га је извукао из рукава, а да им није пријавио његове квалитете? Или можда сумњив Јирген Клоп, зато што га није добро скаутирао?
 
Да ли вам можда смета педесетак хиљада Срба који су пре утакмице направили кореографију за памћење, цитирали Његоша и поручили „Нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може”? Или милиони који су се тресли уз ТВ екране до истека петог минута надокнаде. Или они који су се додатно нервирали, јер на свом кабловском оператеру немају могућност да гледају пренос.
 
Да ли су Срби „лоши момци”, па сте зато закључили да је утакмица у којој су они актери идеална за скандал и да је најмања штета жртвовати њих да бисте гађали мету која вам је стварни циљ?
 
На срећу, жртве таквих играрија на травнатом терену не гину. На нашу несрећу у свежем сећању су нам „играрије” на теренима који немају везе са спортом, „играрије” због којих смо оплакивали и сахрањивали и децу и јунаке.
 
Драги наши француски пријатељи, ових дана славимо сто година од завршетка рата у ком су Срби, као и много пута током своје историје показали част и јунаштво. Истог оног у ком сте захваљујући и нама били на победничкој страни.
 
И зато увек имајте на уму, и кад причате о „споредним животним стварима” - фудбалу, тенису, кошарци,..., било ком другом спорту, да су нама част и образ светиња. И да смо врло осетљиви кад у њих посумњате, кад покушате да нам упрљате Звезду, Партизан, репрезентацију... Јер тако прљате целу Србију.
 
Пре него што уперите прст у нас, размислите како би сте се осећали да ми будемо довољно непромишљени (да не кажем глупи) и поверујемо дојавама „кредибилних доушника” са оне стране Атлантика о нечасним радњама Гризмана, Ембапеа, Паркера, Карабатића, ПСЖ-а, Асвела... Размислите о овоме пре него што икада више поставите питање: Est-ce que c’est truqué ça aussi?
 
Уосталом, већ сте се показали кад сте имали прилику. Зато нас више и није нас брига шта ћете мислити. За нас није у парама све, довољно нам је то што ћемо славити и уживати у првој победи српског клуба у Лиги шампиона.
Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
prelep tekst. Bravo za novinara. ovo je zadovoljstvo pricitati. Manimo se prepucavanja, politike i vređanja.
dada
prelepo i totalno nerealno. nek mi neko kaze da nema sanse da je istina da je neko uplatio milion na poraz zvede 5+! uostalom to je realnije od ovoga sto se desilo sa liverpulom. busamo se jer smo pobedili, sto je super, ali nema nikakve veze sa optuzbama o namestanju.
БанеМ
https://www.lequipe.fr/Football/Actualites/Est-ce-que-c-est-truque-ca-aussi-lance-un-journal-serbe-apres-la-victoire-de-l-etoile-rouge-contre-liverpool/956807
IVAN 82
A ko kaze da nije Liverpul pustio zvezdu?? Kaze se da kad je LS uplate na kladionicama Evropskim je nekoliko stotina Miliona. A kolko je u Azijskim to se meri par Milijardi. Pa zar nebi za 100miliona se prodala utakmica??? I onako im je potrebna bila pobeda protiv Napolija kuci. Jos nismo svesni da je to najveca Industrija trenutno na svetu. Kladionice,plus jos uzivo. Samo jedna kladionica sinoc je imala 50hiljada eura uplate na pobedu Liverpula,samo jedna nasa.
kvrga
tako je. mnogo se mi tu javljamo i pravimo pametni, a najmanje smo naivni. ako negde ima prevaranata, ima kod nas. nazalost.
ljubo
pa nemoze jedno dobro delo pa ni 100 njih da opravda lose delo tj. istragu o nekom delu.
Svrca
Blago tebi , kad bi imao tvoj mozak sutra naprimer , tako bi se lepo odmorio.
Milovan
Milan Pavkov je glavni "krivac" za pobedu Zvezde protiv Liverpula. Pavkov je smestio dva gola u liverpulovu mrežu da bi rezultat bio potvrđen moramo čekati izveštaje kladionica da li je neko ne daj bože možda uložio koji milion evra na pobedu Zvezde ako se to desilo eto dokaza za Uefa mafiju da je utakmica nameštena a kao glavni krivac za to bi bio označen ko drugi nego Milan Pavkov. Zvezda da deklasira Liverpulove Zvezde u to je neverovatno.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.