Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда је у Лиги шампиона!!!!!!!!! Два гола Бена и две асистенције Дегенека за историју (ВИДЕО)

Салцбург и Црвена звезда на Ред бул арени имали одлучујућу битку за групну фазу Лиге шампиона, домаћину ни пенал није помогао
ФОТО: crvenazvezdafk.com, Н. Стаменић

Салцбург – Црвена звезда 2:2 (1:0)

Салцбург - Стадион: Ред бул арена. Гледалаца: 31.000. Судија: Цунејт Чакир (Турска). Помоћници: Бахатин Дуран и Тарик Онгун (Турска). Жути картони: Понграчић, Шлагер, Дабур (Салцбург), Стојковић, Крстичић, Павков (Црвена звезда). Стрелци: 1:0 Мунас Дабур у 45, 2:0 Мунес Дабур (једанаестерац) у 48, 2:1 Ел Фарду Бен у 65, 2:2 Ел Фарду Бен у 66. минуту.

САЛЦБУРГ: Станковић, Улмер, Понграчић, Рамаљо, Лајнер, Хајдара, Волф, Самасеску, Шлагер (од 83. Превљак), Дака (од 70. Јабо), Дабур. Тренер: Марко Розе.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Стојковић, Савић, Дегенек, Родић, Крстичић, Јовичић, Милић (од 49. Павков), Симић (oд 37. Јованчић), Радоњић (од 81. Гобељић), Ел Фарду Бен. Тренер: Владан Милојевић.

 

Домаћин је жустрије кренуо, два продора по страни, један шут из даљине, али ништа опасно.

Београдски црвено-бели имају велику подршку навијача, малтене се само Делије чују на ред бул арени колико су гласне.

У 10. минуту Дака је имао зицер, дуга лопта у простор, Борјан је излетео и промашио је, Дака је остао пред празном мрежом преостало је само да шутне ка голу, али се онда иза његових леђа створио Савић, уклизао изблокирао пут лопте у празну мрежу и спасао Борјану "кожу".

Убрзо је пробао и Волф из даљине, слаб шут, али је у 14. минуту знатно опасније припретио Рамаљо, одбио је Борјан лопту, дошао је до ње Хајдара, пробао искоса, али је Борјан ухватио лопту.

Дабур, Дака и Шлагер су "провозали" комплетну одбрану Звезде у 19. минуту, Дака је избио сам пред Борјана, који му је кренуо у сусрет и некако успео да одбрани.

Звезда се мало ослободила притиска, али до праве шансе није могла, тек два изузетно непрецизна ударца Радоњића је све што су урадили црвено-бели.

Владан Милојевић је у 37. минуту заменио Вељка Симића, убацио је дефанзивнијег Јованчића, али се и поред тога Звездина одбрана повија, а напад је само мисаона именица.

Самасеко је пробао далекометним ударцем у 41. минуту, али је и њега Борјан укротио.

А, онда шок у 45. минуту по црвено-беле, убачена лопта са леве стране на петерац, Дабур се прикрао између штопера Савића и Дегенека и пласирао лопту у мрежу - 1:0.

Само што је почео наставак пенал за домаћина. Волф је прошао кроз средину, успео да шутира са ивице казненог, Борјан је одбранио, али је судија Чакир показао на белу тачку, јер је после шута на играча Салцбурга уклизао Савић и "покосио" га. Дабур је био сигуран - 2:0.

После другог гола Милојевић је одмах заменио незапаженог Милића и увео класичног нападача Павкова.

И одма шанса за Павкова, отресао је после аута ривала, ушао са стране до петерца, а када је остао сам пред голманом лоше је шутирао.

У 60.минуту Павков и Хајдара су се сударили главама, Павков је крвав остао да лежи на земљи, а онда је на њега копачкама скочио Понграчић, настала је гужва, епилог жути картони за Понграчића и Крстичића.

Ово као да је дало крила црвено-белима, крв је узаврела, а онда је кренула машинерија, пробудили су се и навијачи.

У 65. минуту Дегенек је на десном крилу украо лопту ривалу, одмах центрирао и на метар од гола нашао Бена, утрчао је и само поставио ногу - 2:1.

Наредни напад - изједначење. Фаул на средини терена, убачена лопта, Дегенек сам десет метара од гола, пребацио је главом истрчалог голмана Станковића - 2:2. Да ли је лопту дирао Бен или није, није ни битно, завршила је у мрежи. УЕФА је рекла, гол се приписује Бену.

Дабур је пробао до хет трика, у 73. минуту ја се седам метара пробао главом, али није био прецизан. Хајдара је потом за мало био непрецизан са 25 метара.

Јабо је са 20 метара гађао рашље у 78. минуту, али се Борјан испружио колико је дуг и ухватио живу лопту.

После реконтре у 93. минуту Дабур је остао сам на шест метара по средини, шутирао, на срећу слабо.

Наредни напад зицер за Салцбург, Рамаљо је налетео главом и шутирао са седам метара, али је Борјан сјајно одбранио.

Чакир је одсвирао крај, а неколико стотина навијача Звезде је улетело у терен, фешта је почела...

Семафор 4. кола Лиге шампиона (квалификације):

Уторак:

Динамо Кијев (Украјина) - Ајакс (Холандија) 0:0, први меч 1:3

АЕК Атина (Грчка) - Видеотон (Мађарска) 1:1 (Манталос 48. једанаестерац - Него 57), први меч 2:1

Динамо Загреб (Хрватска) - Јанг бојс (Швајцарска) 1:2 (Хајровић 7 - Оро 64. једанаестерац, 66), први меч 1:1

Среда:

Салцбург (Аустрија) - Црвена звезда (Србија) 2:2 (Дабур 45, 48. једанаестерац - Ел Фарду Бен 65, 66), први меч 0:0

ПСВ Ајндховен (Холандија) - БАТЕ Борисов (Белорусија) 3:0 (Бергвин 14, де Јонг 36, Лозано 62), први меч 3:2

ПАОК (Грчка) - Бенфика (Португалија) 1:4 (Пријовић 13 - Жардел 20, Салвио 24. једанаестерац, 50. једанаестерац, Пици 40), први меч 1:1

Напомена: У групну фазу су се пласирали Атлетико Мадрид, Реал Мадрид, Барселона, Валенсија (Шпанија), Манчестер Сити, Манчестер Јунајтед, Ливерпул, Тотенхем (Енглеска), Рома, Наполи, Интер, Јувентус (Италија), Бајерн Минхен, Борусија Дортмунд, Шалке, Хофенхајм (Немачка), Лион, Монако, ПСЖ (Француска), ЦСКА Москва, Локомотива Москва (Русија), Клуб Бриж (Белгија), Галатасарај (Турска), Викторија Плзен (Чешка), Порто, Бенфика (Португалија), Шахтјор (Украјина), АЕК Атина (Грчка), Јанг бојс (Швајцарска), Ајакс, ПСВ Ајндховен (Холандија), Црвена звезда (Србија).

Жреб за групну фазу Лиге шампиона је у четвртак у 18 часова у Монаку.

Шешир 1: Реал Мадрид (бранилац титуле) 162.000, Атлетико Мадрид (освајач Лиге Европе) 140.000, Бајерн Минхен 135.000, Барселона 132.000, Јувентус 126.000, ПСЖ 109.000, Манчестер Сити 100.000, Локомотива Москва 22.500.

Шешир 2: Борусија Дортмунд 89.000, Порто 86.000, Манчестер Јунајтед 82.000, Шахтјор 81.000, Бенфика 80.000, Наполи 78.000, Тотенхем 67.000, Рома 64.000.

Шешир 3: Ливерпул 62.000, Шалке 62.000, Лион 59.500, Монако 57.000, Ајакс 53.500, ЦСКА Москва 45.000, Валенсија 36.000, ПСВ Ајндховен 36.000.

Шешир 4: Викторија Плзен 33.000, Клуб Бриж 29.500, Галатасарај 29.500, Јанг бојс 20.500, Интер 16.000, Хофенхајм 14.285, АЕК Атина 10.000, Црвена звезда 10.750.

Коментари52
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stari delija
Boj ne bije svijetlo oružje, već boj bije srce u junaka!!!!!
Knego
Navijač sam Partizana ali sam sinoć svim srcem bio uz Zvezdu. A Zvezda od očaja do sjaja. Bravo momci, čestitam! Trener je fantastično vodi ekipu, izmene prave i pravovremene. Pavkov je sinoć odigrao najbolju utakmicu od kako ga ja gledam. Posebno mi je drago zbog onog Pongračića koji je onako namerno i divljački nagazio Pavkova. Zvezdo, srećno u Evropi!
Zvezdaš
Ovo je istorija,ovo je podviiig!Konačno se vraćamo na veliku scenu,među najbolje gde i pripadamo.Nije sada bitna ni igra,ni dominacija Salzburga kroz ceo meč,bitno je da je naša Zvezda sutra u žrebu za grupe Lige Šampiona i to samo važi.BRAVO ZVEZDOOO TI SI MENI SVEEEE!!!!!!
Zoran CZZG
Sat vremena mi je trebalo da dođem sebi...HVALA TI BOŽE ŠTO SAM ZVEZDAŠ!HVALA TI ZVEZDO,HVALA MILOJE,HVALA MRKELA I NARAVNO HVALA DOKTORE TERZIĆU....PONOSNI ZVEZDAŠ.
pitanje za jsdovce
ZASTOOOOO CUTITEEEEEEE..... DOMINIRAJ ZVEZDO I GAZI SVE REDOM!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.