Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда: Казна је драстична, али само делом очекивана, због чега планирамо да уложимо жалбу

УЕФА је казнила Црвену звезду са 72.000 франака и два меча затвореним трибинама
ФОТО: Н. Неговановић

УЕФА је данас казнила Црвену звезду са 72.000 франака и два меча затвореним трибинама због "расистичких парола и блокираног степеништа на утакмици са Судувом у квалификацијама за Лигу шампиона".

Клуб из Љутице Богдана огласио се саопштењем.

- Казна је драстична, али само делом очекивана, због чега планирамо да уложимо жалбу. Црвена звезда је предузела све мере и упозорила на могућност овако тешке казне, посебно после успешног жалбеног поступка у фебруару. Схватамо важност присуства публике на стадиону, знамо колико подршка значи играчима на терену и баш због тога упозоравали смо на последице које могу наступити. Овако, кажњени су сви, играчи који остају без овакве подршке, навијачи којима је ускраћено присуство и клуб који предузима све да се Звезда на прави начин врати на пут европске славе. Видећемо какве су нам могућности жалбе, барем на други меч казне, али оно на чему треба пре свега да радимо је да нам се ово не понови, јер било какво понављање истог или сличног прекршаја у наредне минимум две године, било на домаћем или гостујућем терену, повлачи казну избацивања из такмичења. Наш стадион, када је пун, је одувек био велика предност Звезде против било ког ривала и сада ћемо морати без те помоћи. Ипак, верујемо да Звезда има снаге и квалитет да успе у својој мисији, а не сумњамо да ће звездаши у великом броју бити уз играче у домаћим мечевима и на тај начин им улити снагу да побеђују и у Европи.

Коментари33
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

delija 68
Bravo za ''prave navijače''. Svaka čast kako ''bodre ''svoj klub. Sad nek im Terza podeli počasne članske karte i doživotne ulaznice, i da se organizuje svečani prijem u predsedništvu. Stoku treba voditi na pašnjak a ne stadione
Knego
Stvarno, prevelika kazna ali to je "privilegija" samo srpskih klubova..
Убисмо БСК, онакав господски клуб
Преблага казна. Политички митинзи на стадиону, грађевинско-нарко организације јаче од државе на трибинама, затим државни буџет у знаку једнакости са клубом, четници са петокракама, доминација над судијама и савезом, медијима... Иритантно и изопачено толико да је невероватно да народ и даље даје свему томе огромну пдоршку, и још се славе титуле. Лудило мозга.
Pigeon
Upravo!
grunf
Drasična kazna je suspenzija na 5, 10 godina iz svih takmičenja. Ovo je sprdačina od kazne I tako se ovde utakmice koriste za iskazivanje lične i kolektivne frustracije u ekstazi bezlične gomile koja se divi svojoj brojnosti. I naravno parastosima za narko-dilere i sitne krimi jajare u grand produkciji. Odavno to nema veze ni sa navijajem ni sa sportom. Izbacivanje za sad nije opcija samo da bi se indijancima uzimale pare za kazne - koje naravno na kraju idu, praktično, iz buđžeta
Zuk
Ne volim Zvezdu ali ovakva kazna je sramota.Sta se radi u Poljskoj i na drugim terenima pa nista.Ovo nema veze sa sportom, ovo je politicka odluka.Pouka za zvezdine navijace je da Uefi neda povoda za ovakve svinjarije.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.