Почетна / Фудбал / Звезда

Боли неће из Америке, па ни у Звезду

Тридесетогодишњи интернационалац из Обале Слоноваче, рођен у Француској, тренутно је члан клуба америчке МЛС лиге Колорада
ФОТО: coloradorapids.com

Црвена звезда је у великој потрази за центарфором који би био ударна игла у европским квалификацијама, уколико се не реализује повратак Ричмонда Боаћија. Франко Солдано је први пик, опција је још један рођени Аргентинац Густаво Бланко Лешчук из Шахтјора, а као нови шпиц шампиона Србије до јуче се добро котирао и Јаник Боли.

Тридесетогодишњи интернационалац из Обале Слоноваче, рођен у Француској, тренутно је члан клуба америчке МЛС лиге Колорада. Уговор му истиче за неколико месеци, али последње информације указују да му је императив да остане у Америци и да не жели у Србију. Мале шансе за долазак и даље постоје, али није реално да појача Црвену звезду.

Највећи траг у досадашњој каријери оставио је у Русији, играјући за Анжи.

За клуб из Махачкале, Боли је на 68 утакмица постигао 29 голова у периоду од августа 2014. до фебруара 2017. Затим је имао кратку авантуру у Кини, па се обрео у Америци. Пре доласка у Русији давао је голове за украјинску Зорију, а у Лугањск је дошао из Черноморец Бургаса.

Бугарску епизоду отворио је после вишегодишњег стажа у француским клубовима. Школован је у ПСЖ–у и одиграо је неколико мечева за први тим у периоду кад Свеци нису били у врху тамошњег фудбала. Са Парка принчева се селио у Авр и Ним.

У актуелном америчком шампионату, Боли је постигао један гол на 12 утакмица.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ser Alex
Ko su ovi likovi uopste? Sudeci po tome gde su igrali i kolko su golova dali, koliko imaju godina i kad su postali profesionalni fudbaleri, uopste nisam optimistican. Ako vec dovodite neke strance i pokusavate da "ubodete", dovedite nekog do 23 godine pa da ima zelje da napreduje i zavrsi u Barceloni npr. A ne ovog nekog lika od 30 godina koji ce da trckara rekreativno i da 15 golova i onda ode u Arabiju ili Kinu. Po meni su svi ovi sto se pominju rizik, a kad vec rizikujes, rizikuj i dovedi nekog zgoljavog Brazilca za milion dva, pa se mozda isplati. Problem je sto su sve vase menadzerske kombinacije kratkorocne. Nemate vi vremena za Zvezdu, nego daj dok ima. 30 transfera po sezoni. Dosta tu procenata nakapa. Niste vi krivi sto koristite, nego smo krivi mi sto volimo klub i trpimo. Iskreno, izgleda bolje je nego pre 5 godina sigurno, ali je daleko od jednog ozbiljnog kluba. Mada takva nam je i liga... da se ne lazemo. Pozdrav Zurnalu i molim da mi se pusti komentar. Unapred zahvalan
straja
Ne bih rekao da si PRETERAO,nego naprotiv podbacio...narocita sa onim sto "nakapa"....ali sto rece onaj optimista reagujuci na pesimistino "NE MOZE DA BUDE GORE" i rece "MOZE dadada M O Z E" nazalost i bice....Moj komentar se odnosi samo na sport!
Robin hud
Boaci je za ovoga izmislio fudbal! Hvala mu na tome sto hoce da ostane u USA.
Sakve
Opet cu da ponovim... Pavkov.
Trigger
Bas ga briga da dolazi u Zvezdu i Srbiju. Covek 30godina, na zalasku karijere, igra za verovatno dobar novac i redovnu platu. Da dodje da igra po blatnjavim terenima nase lige, gde su plate na 4,5 meseci, za koga? Za huk sa severa? Ma ajde molim vas...
Pančev
Niti je mlad niti je bio opcija a za huk sa severa se živi a ne igra

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.