Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда може на Динамо у другом колу Лиге шампиона

Салцбург потенцијални ривал српског првака од треће рунде, ПСВ тек од четврте
ФОТО: Н. Неговановић

Дошло је до важних промена на листи потенцијалних противника Црвене звезде у другом колу квалификација за Лигу шампиона (уколико српски првак успешно прескочи прву препреку). Две најбитније су да Салцбург неће учествовати у тој фази јер је погуран у трећу рунду и да је статус носиоца обезбедио Динамо, па је могућ дуел најтрофејнијег српског и југословенског клуба са хрватским прваком.

Новост је и да ПСВ, шампион Холандије, не креће од трећег кола квалификација, него последње рунде. Такође и да је првак Чешке (највероватније Викторија Плзењ) већ учесник групне фазе за такмичарску 2018/19. До померања је дошло због успеха ове сезоне на оба фронта Реала, Ливерпула и мадридског Атлетика.

Повластицу су таквим расплетом добили су и прваци Белорусије (БАТЕ Борисов) и Данске (највероватније Брондби), прескочиће прво коло квалификација и имати две недеље више за припрему.

Због преласка БАТЕ Борисова и Брондбија у друго коло квалификација, у првом ће се играти 16 уместо 17 утакмица. Мечеви су предвиђени за 10. и 11. јул, реванши седам дана касније, а већ сада су познати скоро сви потенцијални противници Црвеној звезди.

Жреб 19. јуна у Ниону

Жреб за прво и друго коло квалификација за Лигу шампиона биће одржан 19. јуна у Ниону. Квалификације ће трајати од 10. јула до 29. августа, ниједног уторка и среде неће бити паузе у том периоду. Само најиздржљивија и најквалитетнија четири тима доћи ће у друштво Реала, Барселоне, Јувентуса, Ливерпула…

На тој листи су: Торпедо (Грузија), Флора (Естонија), Валур (Исланд), Спартакс (Летонија), Корк сити (Ирска), Судува (Литванија), Сутјеска (Црна Гора), Ширак (Јерменија), Крусејдерс (Северна Ирска), Викингур (Фарска Острва), Валета (Малта), Спартак Трнава (Словачка) и Дуделанж (Луксембург). Два од три, за сада неизвесна места, највероватније ће заузети Зрињски (БиХ) и Шкендија (Македонија). Треће ће припасти победнику прелиминарне рунде квалификација, представницима Андоре, Гибралтара или Сан Марина.

Очекује се да Црвена звезда оправда улогу фаворита у првом колу, а у другом су за сада једини сигурни носиоци загребачки Динамо и БАТЕ Борисов. Ако прођу почетну рунду, попут Хрвата и Белоруса носиоци ће бити Лудогорец (Бугарска), Селтик (Шкотска), АПОЕЛ (Кипар), Астана (Казахстан) и Карабаг (Азербејџан). Остатак повлашћених дефинисаће се после расплета у шампионатима Словеније, Румуније и Пољске. Потпуно је реално да титуле освоје Легија и Марибор, док ФСЦБ (бивша Стеауа) није у добром положају.

Ако се догоди да у Румунији титулу освоји Клуж, то би значило да на списак Звездиних потенцијалних противника долази Шериф. У случају да Олимпија тријумфује у словеначкој шампионској трци, онда би међу повлашћенима у другом колу био и Малме. Нема сумње да би Молдавци и Швеђани били најпожељнији ривали.

Коментари34
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

LOl
Pa realno je i da dodje vise do tog dueal.A Zvezda u kakvoj je sad situaciji bi verovatno raznela Dinamo...
Radonja i Pesic
Moze dajte dinamo da ih oderemo kao ove njihove splicane sa juga u derbiju!
Marko
Koga god da dobijemo, dokazacemo kao i ove sezone da znamo da igramo fudbal. Da nismo dosli do 16/1 LE zato sto smo igrali u grupi sa smesnim timovima, i zato sto nam se poklopio svaki rezultat koji je mogao da se poklopi.
Prognozer
Nakon prošlogodišnjeg incidenta, vraćate se ponovo vašoj omiljenoj letnjoj delatnosti - kupanju.
Bato
Incident moze biti ulazak u grupu ali 1/16 finala LE i to od 1 kola kv ti zoves incident haha koji kompleksi...
Dr.Terza
Cetvrt-finale LS....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.