Почетна / Фудбал / Звезда

Аџић иде у Андерлехт, Звезди 800.000 евра

Млади репрезентативац Србије пред селидбом у Белгију и напуштањем најтрофејнијег српског клуба пре 20. рођендана
ФОТО: В. Марковић

Шансе да Лука Аџић остане у Црвеној звезди и у наредној сезони су минималне, налази се пред преласком у Андерлехт! Нема још договора између руководства шампиона Србије и младог играча око новог уговора, док споразум и није на видику све је јасније да ће да се реализује трансфер у Белгију.

Андерлехт није једини заинтересовани клуб за Аџића (на радару је Селтика, АЕК-а и Портоа), али јесте најконкретнији и играчу је већ понудио четворогодишњи уговор и зараду од минимум 500.000 евра у првој сезони, са тенденцијом раста до 700.000.

Црвена звезда је понудила добре финансијске услове, али је утисак да у овом случају није пресудан новац, него неповерење људи који воде каријеру младог репрезентативца Србије да би Лука у следећој сезони имао важну улогу у тиму, па се зато ушло у озбиљну причу са Андерлехтом, а обијена је могућност да се продужи уговор са клубом у којем је стасао.

Простор за обрт још постоји, али је скоро извесно да ће од Аџићевог трансфера у Белгију Црвеној звезди припасти 800.000 евра. Обештећење је испод реалне вредности Лукиног квалитета и потенцијала, али је узроковано чињеницом да му 31. децембра ове године истиче уговор и да се у таквим околностима често иде варијантом „узми шта можеш“.

Како сада стоје ствари, Андерлехт ће доћи до једног од најталентованијих српских играча пред његовог 20. рођендана по јефтиној цени. Црвена звезда ће сада морати да размишља о довођењу још једног левокрилног нападача, који би заузео водећу улогу ако Немања Радоњић буде продат у августу.

Лука је ове сезоне играо 1259 минута на 29 утакмица и дао седам голова.

Коментари29
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Raja Bozovic
Ne za 800 000, mozda za 550 000 evra.
007
znaju da čim se vođa dogodine povuče ispadaju zbog muljanja i minusa kao i pomoći iz budžeta koju uefa ne dozvoljava u treću ligu
Hulk
Mnogo mi je krivo sto ce da ode.
Marko
Tatin i dedov biser ne Zvezdine javnosti i Srbije.mnogo para,za te pare Zvezda moze dovesti dobrog igraca iz Brazila...
samo?
Zar za "super" Adzica samo toliko?
Gogi
Da si citao tekst video bi da mu istice ugovor u Decembru a sada ce skoro Jun tako da je ovo realna cifra...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.