Почетна / Фудбал / Звезда

ПЕНАЛ: Звезда има чему да се нада

Борјан пред голом, Јовичић и Радоњић у вези и синоћ су били на нивоу Акинфејева и московског друштва
ФОТО: Н. Неговановић

Пише: Зоран СТОЈАДИНОВИЋ  

Као да се није играло... Али само за неупућене у квалитет Звездиног ривала, важност утакмице, значај такмичења чији победник ће у наредној сезони с вајлд картом играти у групнoj фази Лиге шампиона.

Да ли вицешампион Србије у судару са вицепрваком Русије после београдских 0:0 има право да се нада новом евро жребу?  Одговор скептика сигурно је негативан, свако ко се иоле разуме у фудбал а верује да ће арбитри и у Москви делити правду као у Београду, рећи ће да Црвена звезда има потенцијал за још једно европско чудо.

Непримљен гол на свом терену упркос промашајима нападача, капитал је за мирну припрему потпуно другачијег реванша. Шта би све дали фудбалери Јувентуса (2:2) и Базела (0:4) да су сачували мрежу у окршајима са Тотенхемом, односно Манчестер ситијем...

Црвена звезда је и синоћ на тренутке играла као што ће у Москви током целог меча: на контре и полуконтре у којима је Радоњић пре свих, делуовао као „Оријент експрес“ у односу на споре дефанзивце ЦСКА. И то је рецепт за успех против реално квалитетнијег ривала.

Све би можда било другачије да је потенцијални репрезентативац савладао Акинфејева из најбоље прилике на синоћњем мечу. Можда и не би... Неозбиљно је о томе полемисати као што је неразумно окривити Радоњића за реми са некадашњим освајачем Лиге УЕФА.

Управо шпринт пре шута из тешког угла у голмана Акинфејева илуструје припремљеност црвено-белих и потенцијал Милојевићевих добрих ђака међу којима су неки бољи, неки, разумљиво слабији.

Борјан пред голом, Јовичић и Радоњић у вези и синоћ су били на квалитетном нивоу Акинфејева и московског друштва. У реваншу с Боаћијем и Беном у шпицу, Звездина бајка могла би да добије обрисе још једне евро јаве.

Наравно, Партизаново искуство са Звездиним ривалом, тера на опрез јер европски арбитри радо свирају пенале за ЦСКА и искључују противничке играче... Ако затреба...

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

PepeZvezdas iz New Yorka.
Haide da budemo Realni nije Zvezda jos ono iz 1900,a nisu ni Rusi nista narovcito ,Slab dan je imao Krsticici, a Radonic ,da je bio malo iskusan pa da ie prebacio Loptu preko golmana ,bio bi golcina ,Pesic nije Razbijac Centar for a i malo je Spor ,Cudi me Donald sto ne Puca sa 20 25 metara kao pre , Mozda mladi jovelic , mozda ? Fali nam Kanga ,Eh da imamo jednog Blizu Modrica,Zato Gos Milojevicu Nastavite ovako jer od Miljianica Stankovica Mise Pavica nismo imali takvog trenera ..Sa ovim igracima i sa vama Bice Bolije nego pre 10 godina ...Hvala i Napred Stela Roja ,
zvezda
valjaj jedan go i bunker uvalicemo ga na silu vre..
mozda
i Adzic bude iznenadjenje.. na pripremama je bio medju boljima..??
Dalton
Jedina zamerka nasem treneru je Milijas.Krsticic nemoze da igra na toj poziciji,Milijas je kreativniji jeste spor ali ume da deli lopte,Pesic i Ben skoro da nisu dobili upotrebljivu loptu,po meni Milijas na mesto Krsticica on umesto Donalda koji mnogo mnogo gresi a i spor je mnogo,jedino je pitanje da li Milijas moze da istrci jednu utakmicu i pitanje je koliko ima motiva,iskustvo i znanje ima
u pravu si
nadao sam se da ce uvesti Milijasa bar 15-20 zadnjih minuta...
Mido
Ne slazem se sa komentarom.Cemu ima da se nada ova CZ ?Zbog one dve slucajne sanse i bunkera koji su igrali ?Rusi nisu odigrali ni 50 % svojih mogucnosti.Zvezda ima skromne igrace za evropske okrsaje.U Moskvi ce biti potopljeni bez obzira na vase nerealne procene i preuvelicavanje ovoga doista skromnog tima.Zvezda ima koliko toliko solidnu odbranu gde su im bekovski par ponajbolji igraci.Golman nije tako los ali sto se srednje linije tice , kreativnosti tima i anemicnog napada onda nema druge nego da kazemo ....malo.premalo za ove ruse.
Vlada
Videcemo
Pigeon
Po meni, raspali solidni, ali nisu pokazali neki kvalitet sa kojim bi pretili pred revans. Cinjenica je da su imali dve odlicne sanse, ali je i cinjenica da su Rusi drzali loptu kada i koliko su hteli, igrali su ziheraski, mnogo puta nisu odigravali u prostor, vise su voleli da zadrze loptu, a imali su i oni neke prilike itd. Bas je licilo da su oni zadovoljni rezultatom, a koliko su u pravu, videcemo u revansu. Sada i oni bolje poznaju protivnika, znaju da ce ovi igrati na kontru (mislim da nisu ocekivali bas ovoliko zatvorenu igru raspalih, ipak su ovi bili domacini, ali po meni nisu naivno srljali i tu je plus za Milojevica, jer cim bi se vise otvorili Rusi su imali kontru). Mene nisu odusevili ni mnogo hvaljeni Musa, ni onaj Vikunja ili kako vec, Dzagoev bas pogubljen i mora se racunati da ce svi oni odigrati bolje u revansu. A mogu li raspali bolje?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.