Почетна / Фудбал / Звезда

Ле Талек и Доналд не желе из Звезде

Дамијана Ле Талека и Мичела Доналда Црвена звезда неће одстранити из такмичарског круга
ФОТО: crvenazvezdafk.com

Црвена звезда наставља сезону са Мичелом Доналдом и Дамијаном Ле Талеком у тиму! Холанђанин и Француз немају намеру да продуже уговор, али ни да оду из Београда до лета, инсистирају на останку и најодговорнији на Маракани ће им испунити жељу. Све је извесније да од трансфера ове зиме нема ништа, али и да ће тренер Владан Милојевић да рачуна на тандем интернационалаца и у пролећном делу.

У светском фудбалу има много случајева да се фудбалери одстране из такмичарског круга кад не желе нови уговор, а ни да оду за обештећење. Логично се постављало питање око будућег статуса Доналда и Ле Талека, међутим, неће да се вуку радикални потези на Маракани.

По 13 утакмица у Европи

Владан Милојевић је максимално веровао Дамијану Ле Талеку и Мичелу Доналду у најважнијим утакмицама у првом делу сезоне. На европском путу пропустили су само по један меч, на 13 су се нашли међу стартерима.

Ле Талек није имао право да игра у Краснодару због жутих картона, док се Доналд није нашао на списку путника за реванш са Фрлоријаном јер је био у преговорима са Генчлербирлијем.

Доналд и Ле Талек ће добити привилегију због старих заслуга, а са друге стране и њихов останак значи да се ништа не мења у систему. Милојевић ће имати максимално уигран тим и на пролеће, што повећава шансе да се дође до титуле и елиминише ЦСКА у Лиги Европе.

Ле Талек је имао могућност да пређе у редове лидера турског шампионата, Истанбул Башакшехира. Добијао је сјајне услове, плату од око 800.000 евра по сезони, а Црвеној звезди би припало нешто мање обештећење. Доналда је јурио московски Динамо, нудио му плату од 600.000, није вредело ни кад је понуда појача. Руси су планирали да српском клубу дају накнаду од 500.000.

Резон фудбалера који су у Црвену звезду стигли из Мордовије је да из Србије иду у неку од пет најјачих европских лига, а да као слободни фудбалери могу да дођу до годишње зараде од округло милион евра. Да ли је реално да дођу до тако богатих уговора? Сагледано из садашњег угла, тешко...

Шта Црвена звезда финансијски губи? Скоро ништа! Обештећења од потенцијалне продаје Француза и Холанђанина нису крупна ставка, реч је о суми која може да се заради проласком ЦСКА. А са њима у тиму, шансе за то су веће.

Висина плате није проблем, јер у екипи има фудбалера са већом зарадом. Актуелна позиција, међутим, ставља у други план Звездину куповину штопера. Идеја је била да се доведе Немања Милуновић из БАТЕ Борисова, али како сада стоје ствари Француз остаје адут.

Долазак у Звезду препородио је каријере момцима који су тражили начин да напусте Мордовију. Игре су им била променљиве, више добре него лоше. Ле Талек је подбацио као везиста, испоставио се као поуздан штопер. Доналдов минус су партије из пролећног дела претходног првенства. Сада им остаје да у наставку шампионата узврате клубу на најбољи начин и опросте се у великом стилу – трофејима.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

posmatrac
Toliki klubovi petice se otimali, kako rece "doktor", za penaldziju, pa za Kangu, Donalda, Letaleka, a na kraju ne mogu ni 100kg krompira da uzmu za sve njih zajedno. Jeza...
nema para...
Nula /0/ evra od prodaje Kange,Le Taleka i Donalda!!! Au Terza,ovo se ne uklapa u tvoju računicu.Ali ne sekiraj se - dobro poznati BANKOMAT će da izbaci lovu - po starom dobrom i oprobanom receptu !
sale z.
Šta se zanosite, nije da ne žele, nego ne mogu da odu. Nemaju gde, Primili se da vrede, ovi iz Zvezde mažu oči da vrede, ali ovi iz liga koje ova dvojica sanjaju, znaju da ne vrede, pa srazmerno tome ih i ne traže, kamoli da nude nešto. Tako će i Kanga i Boaći. Ali briga vas, možete sve da ih gomilate i da dovodite još. Obaraćete vi dug i dalje.
Srbija ne u EU
Nije da nece,nego nemaju gde tj. niko ih ne zele.Igraci ispod proseka.
Debeli
Ko jos napusta firmu koja se finansira iz Budzeta ?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.