Почетна / Фудбал / Звезда

Спарта добила Кангу! Алексић замена

Црвена звезда дефинитивно без офанзивног везисте, Габонац наставља каријеру у Прагу
ФОТО: В. Марковић

Црвена звезда дефинитивно остаје без Гелора Канге, а Габонац наставља каријеру у Спарти из Прага! Чешки клуб је договорио куповину везисте по цени од милион евра, последње информације указују да је играч дефинисао личне услове и очекује се потпис уговора.

План је да Канга данас напусти Звездину тренинг базу на Кипру, сутра прође лекарске прегледе у Прагу и склопи двогодишњу сарадњу са Спартом. Могуће је да дође до одређеног временског померања, али је извесно да црвено-бели морају да траже друго решење у везном реду.

Све би око Кангиног трансфера било завршено и раније да је играч „на прву“ пристао на Спартине услове. Одбио је крајем прошле седмице да зарађује милион евра по сезони, тражио је више. Да ли је успео да се избори за боље личне услове или је остао на тој суми, у овом тренутку није познато. Сигурно је да се испод тог нивоа не иде и да ће имати дупло више него у Црвеној звезди.

Најтрофејнији српски клуб остаје без једног од најбољих играча, али са друге стране се растерећује највише плате у клубу. Канга је желео да остане на Маракани, али за нови уговор тражио 900.000 евра по сезони. Било би то дебело превазилажење постављених лимита, па је посматрано из тог угла логично да се руководство определило за трансфер.

Обештећење од милион евра није у складу са Кангиним играчким квалитетима и реалном вредношћу на тржишту, али је пад цене условила чињеница да је пред истеком уговора. Кад се сагледају те околности, новац који ће да се слије у Звездину касу не представља пословни подбачај.

Црвена звезда је Кангу довела без уплате обештећења, постао је претходно слободан играч у Русији. Много се причало ове јесени да ће да се врати у ту земљу, међутим, Спарта је била најконкретнија.

АЛЕКСИЋ ЗАМЕНА

Тешко је наћи у зимском прелазном року адекватну замену за Гелора Кангу, али ће Црвена звезда сигурно да доведе офанзивног везисту. Очекује се да уговор са најтрофејнијим српским клубом потпише Данијел Алексић.

Некадашњи бисер српског фудбала блиста у последње две сезоне у Сент Галену. Швајцарцима ће припасти обештећење од 500.000 евра, плус одређени проценти од евентуалног наредног трансфера.

Коментари35
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Partizanovac
Bogami mene je ova vest obradovala. Ovaj im je pola tima. Još Donald da im ode i biće 28. crno-bela titula, rekordna.
Miki
Kanga je dobar igrač ali je puno puta pokazao loš karakter i pravio je glupe greške pa me je zbog toga mnogo nervirao. Biću zadovoljan ako CZ pristojno zaradi njegovim odlaskom a njemu želim sve najbolje!
Маре
Управо тако. Алексића се сећам, дечко је добар играч, и играч је за Звезду, али уопште није та позиција. И уосталом, ни Ђуричићем нисам био одушевљен да би могао да га замени из истог разлога. Такође, слажем се да не би могао нико да га замени од играча из домаће лиге, коју опет не волим ни тотално да потцењујем, али јесте ипак наравно полуаматерска. Видели смо који нам је квалитет донео Вујаклија, чак је и Орландић био бољи од њега, а Вујаклија је био први стрелац лиге једно време. Можда смо требали довести Аливодића који ма где да је био до сад, уосталом што се тиче Војводине они нама још од Јовичића затежу за трансфере ненормално великим цифрама, сада не би долазио из тих наших квази мало већих клубова од осталих, него је вероватно проблем и са навијачима што смо били на добром путу да превазиђемо преко Просинечког. Можда неког изненађује због писма којим пишем, ја сам само Србин, а уосталом ово би могло бити интегралистичка вертикала, зашто не потражити и играче у околним лигама?
Zvezdaš
Šteta što smo pustili Kangu za ovu siću.Svaka mu čast za sve što je pokazao u Zvezdi i ostvario u našem klubu.Ma šta god pričali o njemu,taj čovek nas je doveo do grupne faze Lige Evrope i bio definitivno najbolji pojedinac ove istorijske polusezone.Disciplina mu ponekada jeste bila problem,ali nikada nije pravio veće probleme.Uvek je davao maksimum u Zvezdinom dresu i oduševljavao Delije iz utakmice u utakmicu.Kanga,majstore bićeš upamćen kao jedan od najboljih stranaca u istoriji našeg kluba i srpskog fudbala.Srećno u Sparti,da sa Plavšom u tandemu ponovo melješ sve redom.
Mnogo dobar grobar
Ko je Aleksić?

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.