Почетна / Фудбал / Звезда

ФРАНЦУЗ СЕ СЕЛИ У ТУРСКУ: Туран чека Ле Талека

Истанбул Башакшехир је чврсто решио да освоји титулу и у том циљу довео навијаче у еуфорију ангажовањем Арде Турана, сада је приоритет да се појача одбрана и у најужој конкуренцији за новајлију је Дамијан Ле Талек
ФОТО: И. Веселинов

Лидер турског шампионата има проблем са повредама штопера и ступио је зато у контакт са некадашњим омладинским репрезентативцем Француске, али ни једна ни друга страна још нису изнела дефинитивну сагласност за реализацију трансфера.

У овом тренутку једино је извесно да управа Црвене звезде жели да прода Ле Талека, јер нема финансијске могућности да му понуди прилично богатији нови уговор. Продужетак сарадње није опција, а ово је последњи тренутак да клуб заради на његовом обештећењу.

Званична понуда турског клуба, уколико до ње и дође, неће бити већа од 700.000 евра. То је сума која може у потпуности да задовољи Црвену звезду, јер од играча који улази у последњих шест месеци уговор не може у српским условима да се добије већа зарада.

Иза Ле Талека је одлична јесен на европској сцени, одиграо је свих шест утакмица у групној фази Лиге Европе и Црвена звезда је са њим у одбрани примила свега два гола.

Сносио је делимичну кривицу за погодак Жируа у Београду, али је зато у лондонском мечу био перфектан и печатирао сјајну партију избацивањем лопте са гол-линије на „Емиратима“. Нема сумње да су представници Башакшехира гледали тај меч и дошли до идеје да би представљао квалитетно појачање.

ДОДАТНИ ТРЕНИНЗИ

Да Дамијан Ле Талек озбиљно размишља о преласку у лигу у којој се играју утакмице у јануару, показује и да обавља додатне тренинге одређено време.

Да ради напорно дели са навијачима и пријатељима на „Инстаграму“.

Истанбул Башакшехир игра прву суперлигашку утакмицу у 2018. години 21. јануара у Бурси, затим дочекује седам дана касније Карабук.

За Ле Талека је интересовање показао и Трабзон, долазиле су на истеку 2017. године информације да ће да оде у клуб који је изабрао после Црвене звезде и Луис Ибањез, али је Истанбул све време био озбиљнија опција.

Људи из Ле Талековог окружења у Београду говорили су на највећем српском стадиону и да Француз намерава да заигра у некој од пет најјачих лига, после добрих европских издања.

Прелазак у Турску му у први мах није изгледао примамљиво, али би лични финансијски услови могли да пресуде.

Према незваничним информацијама, турски суперлигаш може да одвоји између 700.000 и 800.000 евра по години. Све је јасније и да Башакшехир представља амбициозну средину, ове сезоне је мета титула, а прошле је заузео друго место, иза првака Бешикташа. Уколико тамо настави каријеру, Ле Талек би постао саиграч са Адебајором, Емре Белезоглуом, Ардом Тураном...

Истанбулски клуб мораће убрзо да пресече око интересовања за Ле Талека, јер га очекују важне утакмице већ у последњој трећини јануара. Француз је отпутовао са екипом на Кипар, без решеног статуса.

Опција да без новог уговора остане да игра на пролеће није реална, јер се очекује да Црвена звезда доведе до краја прелазног рока Немању Милуновића из БАТЕ Борисова.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Skoro kad je bila rec o ovom klubu i prelasku Le Taleka, bili su podsmesljivi komentari u vezi jacine kluba i tome slicno. Verovanto da klub u kome igra Adebajor, Turan i ostali je bezvezan, kad su pa oni bili igraci. Zato treba svi da gledaju Skenderbeg, tamo su sve asovi, a od njh je bolji samo Jang Bojs.
Zoran CZZG
Pedja nisu bili podsmešljivi komentari za Bašakšehir nego za Trabzon...ZVEZDA ŠAMPION....
Istina živa!!!
Glava služi i za razmišljanje, ne samo za frizuru. Pa šta misliš da će neko ko je doveo Ardu da sad dovlači Le Taleka iz kluba i lige lošije nego što je njihova. Doooooobro vam je lice s poternice zamazalo oči. Prodavac magle je opet uspeo da zavede beskorisnu masu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.