Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда спремна да одреши кесу за Милуновића

Штопер БАТЕ Борисова требало би да постане најскупље појачање Црвене звезде ове зиме и замени Француза
ФОТО: В. Марковић

Играч за кога Црвена звезда планира да одреши кесу у зимском прелазном року је Немања Милуновић. Ангажовање штопера БАТЕ Борисова приоритет је руководства у данима кад ће екипа већ да се налази на припремама у иностранству, јер би успешна реализација посла представљала дефинитивну потврду да се прави још јачи тим и увелико размишља о европским квалификацијама наредног лета.

Куповина Милуновића била би и јасан сигнал Дамијану Ле Талеку да у пролећном делу сезоне неће бити у првом плану, уколико Француз и не напусти Маракану пре него што стигне повремени репрезентатзивац Србије.

Не може на ЦСКА

Немања Милуновић нема право да игра за Црвену звезду у наставку Лиге Европе, разлог је у чињеници да је већ учествовао у групној фази тог УЕФА такмичења.

Штоперски тандем Црвене звезде против ЦСКА, како сада стоје ствари, чиниће Вујадин Савић и Срђан Бабић.

Црвена звзеда не би ни улазила у потрагу за квалитетним штопером да је Ле Талек пристао да потпише нови уговор. Логична је жеља Француза да оде тамо где ће да има далеко већу зараду, али такође је и нормално да се руководству не исплати да га држи у тиму до лета. Сада може да узме одређено обештећење и ослободи се плате, али и даље је под великим знаком питања да ли ће да прихвати да се пресели у Турску.

Како може да се чује на највећем српском стадиону, Ле Талек има мишљење да је за квалитетније такмичење од турског шампионата и приоритет му је да као слободан играч дође у ситуацију за преговоре са екипама из неке од најјачих европских лига. Да ли је Трабзонова понуда и даље актуелна неизвесно је, не би представљало изненађење да у клубу који је лета 2016. купио од Црвене звзеде Луиса Ибањеза одустану због оклевања.

Интересовање за Ле Талека показала је и Легија, али играње у Пољској предстваља мањи изазов него да настави каријеру у Турској. Посматрано искључиво са личне тачке, Дамијану је најбоље да игра до лета у Црвеној звезди и затим изађе на тржиште као преговарач у доброј позицији, али мале су шансе да буде тако.

Најгора опција по Ле Талека је да не игра до лета, а ако дође Милуновић то ће да постанме реалност. Новајлија би играо у тандему са Вујадином Савићем, озбиљне опције су Срђан Бабић и Абрахам Фримпонг.

Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић покушавао је Милуновића да доведе и раније, али због финансијског стања клуба није ни могао да уђе у озбиљне преговоре. Сада је ситуција нешто другачија, али сигурно је да о плаћању обештећења од 1,7 милиона евра нема ни говора.

92 утакмице за БАТЕ Борисов одиграо је Немања Милуновић

Императив БАТЕ Борисова је да прода Милуновића, јер већ на лето играч може на уласку у последњих шест месеци уговора да потпише за други клуб и оде у нову средину првог дана 2019. Логично је да Црвена звзеда није једина заинтересована, али је конкретна.

Све ће приликом расплета у великој мери да зависи од Милуновића, како би обукао црвено-бели дрес мораће да промени став о намери да остане у иностранству. Људи из менаџерске агенције која га заступа у преговорима су са одговорнима у Звезди, има наговештаја да прича требало да се заврши потписом уговора.

Милуновић је три године у БАТЕ Борисову, поново је изабран за најбољег штопера у шампионату Белорусије. У једном периоду га је успорила тешка повреда колена, баш кад је имао поверење тадашњег селектора Славољуба Муслина. Играма у Црвеној звезди могао би да се избори и за место на списку путника за Мондијал у Русији.

Коментари17
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milunovic16
Da li im je potreban ovaj ili ipak onaj drugi Milunovic, koji je davao celog sebe u utakmicama i koji je disao za Zvezdu? Onaj koji je hteo i koji je oprostio Zvezdi dugove a zauzvrat dobio sut kartu, ali samim tim je dobio i priliku da napreduje i pobegne iz ovog propalog kluba kome je fudbal na poslednjem a pare i novac na prvom mestu, zalosno. Umesto da cuvaju fudbalere koji su igrali za Zvezdu a ne za pare, i koji su vredeli ali zaista vredeli, koji nemaju cenu. Sve dok tako bude bilo nece nam se ni ponoviti '91 a broj navijaca ce se iz dana u dan smanjivati. Uzas. Samo napred Luka Milunovicu, igraj za klub koji zna da te ceni i ne vracaj se u ovaj 'nas' propali sve dok su ovi mufljuzi na visokim pozicijama!
Pedja
Zaista smatram da je Milunovic nepotreban. Babic igra odlicno, mnogo je mladji i brzi, ujedno moze da igra protiv CSKA, a Milunovic ne moze. Jedino pravo pojacanje kao stoper bi bio Jagos Vukovic, koji izgleda ipak ostaje u Olimpijakosu. Sto se tice Bena, mislim da je dobro pojacanje, stalno ga porede kao spica, a on to nije. Milojevic ga je trenirao i sigurno zna zasto mu treba i kako da ga najbolje iskoristi. Kada je stavljao Srnica u tim, ja nisam verovao da ce jos nesto pokazati, a ispostavilo se da je dao neke kljucne golove.
Дрешите своју кесу, не нашу
Као и много деценија уназад, Звезда је спремна да одреши кесу. Нашу кесу, кесу свих грађана Србије. Наравно, без нашег знања и воље. Наравно, без питања. Јер, побогу, то је Звезда. А Звезда не пита. Она отима!
oho
Uvek je lako odrešiti zuđu kesu
Zvezdas
Beloruska liga nije merodavna;videli smo kako je Bate prolazio protiv Arsenala.Milunovic nije nikakva prevaga i ne vredi puno.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.