Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда испустила победу у Борисову, пречка Родића, невероватан промашај Боаћија, домаћи се спасили и у последњим секундама меча (ФОТО)

БАТЕ Борисов и Црвена звезда у Борисову играју меч петог кола Лиге Европе који може да одлучи путника у шеснаестину финала
ФОТО: В. Марковић
БАТЕ Борисов – Црвена звезда 0:0
Стадион: „Борисов арена”. Гледалаца: око 8.000. Судија: Свен Одвар Моен (Норвешка). Помоћници: Ким Томас Хаглунд и Магнус Лундберг (Норвешка). Жути картон: Родић (Црвена звезда).
БАТЕ БОРИСОВ: Шербицки, Риос, Буљат, Милуновић, Пољаков, А. Володко (од 56. Бага), Драгун, Гордејчук (од 79. М. Володко), Иванић, Сташевич, Родионов (од 62. Сигневич).
ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Борјан, Родић, Савић, Ле Талек, Стојковић, Доналд, Крстичић, Милић (од 65. Пешић), Срнић (од 89. Рачић), Канга, Боаћи (од 90+2. Гобељић).

 

Да се није повредио Немања Радоњић, тренер Владан Милојевић би поново на терен посла истих 11 играча који су почели скоро сваки меч у Лиги Европе. Овако, уместо репрезентативца Радоњића на десном крилу играће Немања Милић.

0` На Борисов арени, по прилично хладном времену, налази се и група од око 500 Делија, већина њих дошла је чартер летом из Београда, али навијача Црвене звезде има из свих крајева Европе. Они су направили сјајну атмосферу, уз кореографију са црвеним и белим балонима, уз то су далеко гласнији од остатка трибине.

2` Дошао је до лопте Гелор Канга на 35 метара од гола ривала, направио је корак-два и шутирао, али је лопта отишла поред гола БАТЕ Борисова.

4` Жесток пад Родића после дуела са Гордејчуком, али Мирко Иванић није желео да прекине акцију домаћина. Ипак, Звездини дефанзивци су успели да отклоне опасност, иако тај напад тима из Борисова није био безазлен.

7` Славољуб Срнић заиста нема среће против белоруског тима. Сјајно је текла акција Црвене звезде, лопта је дошла до Стојковића, који је центрирао, а Срнић је главом шутирао преко гола домаћих.

11` Фантастичан пас Доналда ка Крстичићу, овај је остао усамљен на левој страни и центрирао је из прве, али Боаћи није успео да захвати лопту. За сада Звезда делује прилично сигурно у дефанзиви, али и опасније у нападу од домаћина.

15` Боаћи је побегао одбрани БАТЕ-а, видео је да је голман домаћих истрчао и покушао је да га лобује скоро са половине терена, али је био прилично непрецизан.

19` Добио је лакат у главу Мичел Доналд, капитен Звезде, од Мирка Иванића, али је норвешки судија пустио игру, уместо да црногорском репрезентативцу покаже жути картон.

25` Још једном је Звезда стрпљиво градила напад, лопта је на крају дошла до Милића, који се изборио за позицију и шутирао са ивице шеснаестерца, али је голман домаћих био опрезан.

31` Можда и најбоља прилика у досадашњем току меча за БАТЕ, после интервенције Ле Талека лопта је дошла до Гордејчука, који је са 18 метара шутирао високо преко гола Борјана.

32` Груб фаул Ле Талека, али му је Норвежанин, као и неколико минута раније Милићу, опростио жути картон.

36` Још једном је Звезда била стрпљива, дуго је текла та акција, дуго су црвено-бели имали лопту у ногама, на крају је Канга шутирао са више од 30 метара, али право у голмана Шербицког.

37` Први корнер на мечу, изнудио да је Срнић. Лопту је из угла убацио Крстичић, али је гост добио само нови корнер, овога пута са леве стране. Лопту је узео Канга, али после ударца главом Ле Талека није било опасности по БАТЕ.

40` Каква је то могла да буде прилика за Београђане. Центрирао је Канга са десне стране, лопта је прелетела све играче домаћих и дошла до Родића, али је леви бек Звезде неспретно уштоповао лопту руком.

45+1` Врло добри норвешки судија Свен Одвар Моен означио је крај првог, не претерано квалитетног полувремена.

47` Најбоља прилика на мечу и то за домаћи тим. Направили су играчи БАТЕ Борисова вишак, Родионов је додао до Гордејчука који је утрчао у шеснаестерац али на срећу црвено-белих шутирао је из врло добре позиције поред Борјановог гола. Одмах потом нови опасан напад Белоруса, али је маестрални Савић сјајно зауставио Иванића.

49` Трећи корнер за Звезду, извео га је Канга, али не баш најбоље. Звезда је у наставку акције добила само аут.

50` Фантастичан пријем лопте Родића и још бољи шут са ивице шеснаестерца, али је пречка спасила Белорусе. Какав би то погодак био, али Родић једноставно није имао среће.

51` Покушао је и Крстичић минут касније са десне стране, али је лопта на путу до гола закачила једног одбрамбеног играча домаћих, на тај начин је отклоњена опасност.

52` Слободан ударац за црвено-беле са 25 метара, извео га је Доналд, али је храбри Пољаков скочио и главом отклонио опасност. Остао је дефанзивац БАТЕ-а на земљи после ове интервенције.

55` Први корнер за БАТЕ, одлично га је извео Сташевич, али је прелепо интервенисао Милић, који је главом отклонио опасност.

56` Прва измена на мечу, уместо повређеног Володка на терену је Дмитриј Бага.

61` Побегао је Родионов Родићу, који га је сустигао и по мишљењу судије одобрио. Леви бек Звезде је добио жути картон, а БАТЕ слободан ударац.

62` Александр Јермакович је начинио другу измену, на терен је послао Сигневича, а из игре извео опасног Родионова.

63` Напокон је изведен слободан ударац, после убацивања лопте у шеснаестерац Звезде и интервенције Ле Талека на лопту је на 18 метара натрчао Иванић, али је шутирао високо преко гола Борјана.

65` Прва измена Владана Милојевића, који је из игре извео борбеног, али ипак бледог Милића, а на терен је послао Александра Пешића.

72` Каква шанса за Звезду, корнер је одлично извео Крстичић, на лопту је натрчао и главом шутирао Родић, али поред гола БАТЕ Борисова.

79` Последња измена код домаћина, Максим Володко је ушао у игру уместо Гордејчука.

81` Одлична прилика за Боаћија, али је репрезентативац Гане врло слабо захватио лопту левом ногом. За лопту се изборио Канга, главом је додао до расположеног Пешића, који је прошао по левој страни и центрирао, али је тој акцији недостајала боља завршница Боаћија.

87` Шанса утакмице за Звезду и невероватан промашај Боаћија! Крстичић је прошао по левој страни и маестрално је центрирао, а репрезентативац Гане је усамљен, са пет метара, главом шутирао право у голмана домаћих који је избио лопту у корнер!

88` Крстичић је прекршајем зауставио Иванића у опасној контри, судија Моес показао му је жути картон.

89` Друга измена у Звезди, уместо слабо приметног Срнића Милојевић је на терен послао Уроша Рачића.

90+2` Последња измена на мечу, тренер Звезде је уместо Боаћија на терен послао Марка Гобељића.

90+4` Дозволио је Моес да Звезда изведе корнер, Шербицки је кренуо на лопту, потом је испустио, она је дошла до Родића, који је послао ка мрежи, али је у последњи час са гол линије избио један одбрамбени фудбалер БАТЕ Борисова. Неколико секунди касније Норвежанин је свирао крај меча.

Крај.

Семафор петог кола Х групе:
Келн – Арсенал 1:0 (Жираси 62. једанаестерац)
БАТЕ Борисов – Црвена звезда 0:0
Табела: Арсенал 10 бодова, Црвена звезда и Келн по 6, БАТЕ Борисов 5.
Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Stari delija
Čestitke na igri, požrtvovanju! Bitno je da nismo izgubili, a pobeda, kako sada stvari stoje, nebi ništa značila. U oba slučaja moramo pobediti Keln, ili bar nerešeno, jer ne verujem da ovakav Bate može pobediti Arsenal u Londonu! U svakom slučaju, možda je dobro da sudbinu imamo u našim rukama. Jedina loša stvar je da je Keln ušao u formu u za nas baš lošem trenutku. Mislim da mi ipak imamo i te kako dobar razlog za zadovoljstvo. I zato opšta "mobilizacija" u klubu i među navijačima, da uspemo i srpskom fudbalu pored Partizana i mi pružimo lepe trenutke, korisne za naš fudbal u celini.
Knego
Zvezda je bila bolja od prosečnog protivnika I šteta što nije igrala hrabrije I da pobedi. Kao da su oba protivnika igrali na nerešeno, kao da je to dogovoreno. Boaći se samo smeja I plaza jezičinu od pola metra.
Yugo
komsije zelim vam puno srece protiv Kelna. Ali jednom sam pisao i sada cu opet. A to je da se ovo isto cak i bolje dogodilo i nama. sa Alsburgom nama je odgovarao Remi, Poraz sa 1 golom razlike i na kraju smo usrali stvar. Zato nemojte da dizete tenzije igracima i pustite ih da odigraju svoje. Nadam se da cete nam se pridruziti na prolece. Pozdrav.
Greška
Vi iz uprave Zvezde pod hitno da najurite nevaspitane igrače.Cela Evropa gleda kako se naš igrač plazi posle promašenog zicera.Isplazio jezik kao magistralu i još se smeje da pokaže koliko mu je krivo što je promašio Takvi u Zvezdi nemaju mesta.A i Milojević mi nije jasan,pre bi stavio u tim Srnića nego svog sina.
CZV
prvo poluvreme lose drugo mnogo bolje trebali smo da ih pobedimo po sansama Koje smo imali ali sad sta je tu je protiv köln makar nereseno kuci i to je to idemo dalje zbog bolje gol razlike.
Rade
Nije gol razlike,tu su bolji,nego zbog medjusobmog susreta jer smo ih tamo pobedili

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.