Почетна / Фудбал / Звезда

Приоритет црвено-белих Мирко Иванић, жеља и Дарко Јевтић из Леха, који је на интересовање Партизана казао: „Навијач сам Звезде”

Црвена звезда има у плану да у наредном прелазном року ангажује провереног офанзивног везисту и за то плати обештећење
ФОТО: ФК Лех

Прва опција Црвене звезде на зиму биће Мирко Иванић из БАТЕ Борисова, а на листи евентуалних новајлија налази се и Дарко Јевтић из Леха (Познањ).

Чврст уговор момка рођеног 1993. године са Лехом (до краја јуна 2020) наговештава да трансфер није у реалним оквирима.

Са друге стране има и сигнала да је Лех расположен за продају, као и да је некадашњи ђак Базела засићен Пољском и да би Црвена звезда за њега представљала далеко већи изазов.

Разлог више да се у овом тренутку прелазак Јевтића у Црвену звезду из Пољске не сматра као реалан су и подаци да је у минулом прелазном року Лех одбио богату понуду ПАОК-а (прича се о три и по милиона евра). На специјализованом сајту за трансфере играча процењен је на 1,25...

Јевтић је одлично почео сезону и постигао три гола за Лех у квалификацијама за Лигу Европе, међутим, паузирао је два месеца због повреде. Сада је поново стандардан и један од најбитнијих фудбалера у екипи.

Дарко Јевтић је у марту 2016. године спомињан као нови репрезентативац Србије, тадашњи селектор Ћурчић је потврдио да планира разговор са њим и да га позове. Радован је затим смењен, а нови селектор Муслин није позивао Јевтића који је раније био млади репрезентативац Швајцарске.

Рођен је у Швајцарској, отац му је пореклом из Љубовије. После школовања у Базелу дошао је до професионалног уговор са славним клубом, али је забележио свега две утакмице за први тим.

Премијерна позајмица била је Вакер Инзбруку, друга Леху. Пољци су платили за то 100.000 евра, а затим и за 350.000 откупили офанзивног везисту.

Јевтић се најбоље сналази као централни везиста, на позицији коју тренутно у Црвеној звезди покрива Канга. Игра и на левој страни, технички је одлично обучен и није случајно на радару ПАОК-а.

Кад је дошао пре годину и по у жижу јавности као потенцијално појачање Партизана, Дарко Јевтић је приче о селидби у Хумску одбацио речима:

Не размишљам о Партизану, навијач сам Црвене звезде!

Коментари25
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Nenad
Kako se uvek sazna za Zvezdina pojačanja? Kada je partizan upitanju tek pred sam dolazak igrača se sazna.
Dragan Bgd
Al ih je otresao majko mila,ovo je dobro ko Milunovic i Milivojevic,dosli grobosi na pregovore,a oni im izadju u Zvezdinim dresovima.Smekerski,nema sta.
gago m
A ti video delegaciju Partizana za pregovore i kako su ih ta dvojica otresli?!Baš voliš lagati,tipično za vas ha,ha,ha Malo ozbiljnosti,to je lažan san! U snove veruju nezrele osobe sa manjkom samopuzdanja da sami nešto značajno ostvare!Neće ti pomoći u životu i zato PROBUDI SE DRAGANE ....
Calimero
Jel' imate vi komšije svoj klub,svoj život,itd...,il' ste vi od onih komšija što samo gledaju u tuđe dvorište i čekaju da "komšiji crkne krava"?Eh....
Calimero@Bik Koji Sedi
Srdačan pozdrav i tebi,uz sve razlike u mišljenjima,koje postoje između nas !
Bik Koji Sedi @ Calimero
Veliki HAUG navijacu rivalske ekipe! Izjave VVV me ne interesuju,primetio si u mom pisanju da ih uopste ne spominjem. Komentare pisem subjektivno,onako kako situaciju vidim iz svog ugla,trudeci se da svoje misljenje potkrepim cinjenicama. Licno ne mislim da me"ponekad nosi navijacka ostrascenost",ali postujem tvoje misljenje. Primetio si i da nikada prostacki ne vredjam suparnicke navijace. U svakom slucaju,drago mi je procitati tvoj komentar,pa cemo se sigurno jos susretati na ovim stranicama. Srdacan pozdrav.
Прикажи још одговора
Idi begaj
Ivanić nije navijač Zvezde, već Partizana i nikada nije rekao da navija za Zvezdu.
Druže obavešteni ...
Što ne kaže taj Jevtić ko ga je iz Partizana kontaktirao,radi eventualnog angažmana?!ZATO ŠTO GA NIKO NIJE TRAŽIO,SAMO PODIŽE SEBI CENU!
Aca
Da druze ali procitaj bolje tu pise da je Darko Jevtic navijac zvezde a ne ivanic hahaha
Terza
Nakon fiskalne konsolidacije mogu da konstatujem da smo u golemom plusu, te da smo u mogucnosti da dovedemo koga 'ocemo!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.