Почетна / Фудбал / Звезда

Милојевић: Играчи су министри у мојој влади и они морају да буду бољи

Звезда ће у суботу од 16 часова дочекати Мачву у 13. колу Супер лиге Србије
ФОТО: М. Рашић

Тренер Црвене звезде Владан Милојевић рекао је данас да је свестан важности утакмице са Арсеналом, али да његови фудбалери тренутно морају да размишљају само о Мачви.

- Морамо да будемо реални иако знам да је Арсенал највећи догађај за звездашку јавност и цео регион. Не желим да причам о тој утакмици јер је тек у четвртак. Моји играчи су свесни, морају да буду, да је у овом тренутку тема само Мачва и, верујте ми, само о томе размишљамо - рекао је Милојевић на конференцији за новинаре.

Звезда ће у суботу од 16.00 дочекати Мачву у 13. колу Супер лиге Србије.

Упитан за бодовни салдо и да ли би пред почетак сезоне био задовољан са 28 бодова из 11 утакмица, Милојевић је одговорио:

- Не размишљам на такав начин. Могу да кажем да и не знам колико имамо бодова.

Милојевић је истакао да ће његов тим бити максимално спреман за предстојећи сусрет и позвао је навијаче да у што већем броју подрже екипу.

Он на наредних неколико утакмица неће моћи да рачуна на Абрахама Фримпонга и Рикардиња, уз од раније повређеног Бранка Јовичића.

- Потребан нам је сваки играч. Пробаћемо да дајемо шансу и омладинцима. Треба и заслужују тако нешто.

Црвено-бели су у претходном колу, пред репрезентативну паузу изгубили од Напретка, што им је први првенствени пораз ове сезоне.

- Био бих најсрећнији када бисмо побеђивали све утакмице до краја. Против Напретка смо дали све од себе, момци су се борили, имали шансе. На неким другим утакмицама смо имали срећу. То је фудбал, идете даље и не размишљате пуно о томе.

Милојевић је казао да стручни штаб посебно анализира сваког противника и да на основу тога одређује у ком ће саставу бити Звезда.

- Веома ми је битан однос према игри, ту сам задовољан. Неко је у форми, неко не, зато и постоје ротације. Играмо и првенство које нам много значи, ништа мање важнији куп и Лигу Европа. Правили смо такав састав да на све играче могу да рачунам. Увек се определим за најбољи могући састав и не бих рекао да ли је комбинован или не. Пуно фактора утиче на игру.

Он је поновио да стално има дилему око састава. Такође, навео је да му је драго због игре Александра Пешића и Луке Аџића у Купу против Динама.

Милојевић је упитан о свом учинку после 100 дана у клубу, као што то раде премијери земаља, и да ли може боље.

- Увек може и трудим се да сваког дана будем бољи, сви морамо, то је једини прави пут код спортиста. Неки пут успева, неки не. Играчи су министри у мојој влади и они морају да буду бољи.

Када је реч о екипи Мачве, тренер Звезде је рекао да је то екипа која има велики мотив.

- Мачва је доминантно прошле године завршила такмичење у другој лиги и после много година се вратила у крем српског фудбала. Имају сјајне играче и велики мотив да играју што боље - казао је Милојевић.

Фудбалски клуб Црвена звезда позвао је навијаче да у што већем броју подрже екипу на утакмици са Мачвом, која је "подједнако важна" као и она против Арсенала у Лиги Европе.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
I dalje tvrdim da je Milojevic napravi da Zvezda igra dosta dobro. Jos preciznije, sada se vidi da tim ima igru i da to za sada dobro izgleda. Ali isto tako i dalje sam uveren da ce Zvezda ispasti i nokaut faze Evrope i da nece osvojiti titulu. I to isto zaslugom Milojevica. Koji je poceo da glumi vanzemaljca kao i Grof. Da je izgubio utakmicu u Krusevcu svojom krivicom. I da izgleda nezna kada da rotira i kako igrace. Zvezda igra kada su u timu> Kanga, Donald i Krsticic u sredini a Boaci u spicu. Sa ovim Pesicem nema srece pa makar dao 5 golova. Decko se bori sa loptom, a i malo dete mu lako uzme loptu. Ova pomenuta trojka sa Borjanom, Le Talekom, Savicem i Stojkovicem su snaga Zvezde. Ostala 4 igraca mogu iz podmlatka da igraju. Nas trener nezna koliko ima bodova. To deluje ne prepotentno, vec pomalo i neozbiljno. Sve me vise podseca na knferenciji posle utakmice na Marka Nikolica, Koga za sada smatram bolim trenerom, motivatorom. Iako mi nije bio simpatican.
Radmilo Bošković
„Miloše“, slažem se sa vašim komentarom! Ali, bih dodao da su brzina i borbenost u savremenom fudbalu osnov svake uspešne taktike, a srpski fudbaleri u Zvezdi su brži i borbenijiod od svih stranaca! Slažem se sa vama i u pogledu Milojevića. Pošto sam naivan, molim Milojevića da mi objasni kakva je uloga Milijaša i Rikardninja u ovoj Zvezdi? Čemu njihova igra služi, klakvu svrhu ima? Ako je istina da Milojević drži Milijaša kao nekoga ko stvara atmosferu to je neozbiljno jer u profesionalizmu igraju dobri fudbaleri a ne animatori! Onda, Zvezda može dovesti i Mićka Ljubičića koji je majstor za stvoriti atmosferu a njegov doprinos na terenu ne bi bio manji od Milijaševog.
Dare_cz
Samo napared Miloje majstore
Pedja
Macva je solidan tim. Samo u prvom kolu su se nesto zbunili protiv Partizana pa im je duvala promaja u odbrani. Interesantno da im se to protiv nijednog drugog tima nije vise desilo. Ali svejedno koliko su dobri, Zvezda ipa ovo dobija rutinski.
Radmilo Bošković
Milojeviću, ti si dobar trener a dokaz je ekipa koja dobro gura na tri fronta. Ali, ne filozofiraj, jer fudbal je samo igra. I pored uspeha koje trenutno imaš objasni nama naivnima, šta znači stavljanje u tim Milijaša i Rikardinja kao i kada će šansu dobiti Joveljić?!
prelazno
Auuu...ovaj poceo kao ONAJ...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.