Почетна / Фудбал / Звезда

Драгослав Шекуларац: Гледаћу, па макар ме стрефило!

„Одиграћу „двојку” у Келну, време да се осветимо Немцима“
ФОТО: М. Рашић

Журналов позив затекао је Драгослава Шекуларца у породичном окружењу. Каже да и није ни могао да буде на другом месту, јер му старост ограничава кретање. Мисли Легендарног Шекија и даље су младалачки бистре, урођени смисао за шалу је ту. Фудбал остаје прва и последња тема.

Откуд мене да се сетите...Читам Журнал и све новине, никада више нисам читао него сада. Прилично сам непокретан, гледам фудбал на телевизији, одиграм по неки тикет – народски искрено започео је разговор Шекуларац.

Има ли добитка на кладионици?

Ма, не! Какав сам антиталенат за кладионицу, то је невероватно! Стално „падам” за по гол...

Хоћете ли да одиграте „двојку” у Келну?

Е, мој синко, знаш ли шта сам све преживео у Келну и да ми је та утакмица и данас пред очима?

Ко не би од људи из фудбала знао за Звездино „страдање” у Келну, за Шекијеву суспензију због физичког насртаја на редара...Управо су дешавања у Немачкој из 1989. године, кад је легендарни дриблер био тренер црвено-белих, била и повод за разговор.

Одиграћу „двојку”, него шта! Не могу да опишем колико ми је велика жеља да се реванширамо. Само њих да добијемо!

Шта сте тачно урадили за суспензију у Келну?

Ухватио сам редара за гушу.

Шта вам је скривио?

Био сам мало нервозан, а он ме је стално смиривао. Није то његов посао. Немачка је то, нису исти закони за све. Неко други не би био кажњен. Само да се зна, не тражим никакав алиби, једноставно – крив сам!

То се догодило усред утакмице?

Да. Делегат је све записао, суспендован сам на три месеца, ако се добро сећам. Имам кратак фитиљ. Шта ћу, такав сам. Често ме је то коштало у животу.

Утисак је, никад скупље него у Келну?

Управо тако. Увек сам плаћао глупости, у фудбалу мораш да имаш мало среће.

Морали сте да одете из Црвене звезде на крају сезоне?

Нико ми није могао ништа после дупле круне, али сам знао да сам крив и господски сам напустио клупу. Други су покупили после кајмак, а могао сам и ја. Резоновао сам нормално и логично да не може у тако јаком такмичењу као што је Куп шампиона да тренер седи на трибини.

Вашу дуплу круну Црвена звезда је у следећој сезони надоградила освајањем титуле шампиона Европе?

Презадовољан сам мојим радом као тренер Црвене звезде, оставио сам добар тим и дуплу круну. Отишао сам господски.

Остало је забележено и да сте имали максималан учинак као тренер у вечитим дербијима?

Тукао сам Партизан као да су деца, слатке су ми победе над црно-белима. И данас, као 80.годишњак, смејем се од задовољства кад се сетим тих победа.

А како вам се чини данашња Звезда?

Добро игра Звезда, не може нико да каже другачије. Погодила је фудбалере у прелазном року и тренера. Врхунски је одрађен посао у европским квалификацијама, мило ми је кад видим да је стадион пун. Лепше је кад је тако, велике утакмице се играју пред публиком. У таквом амбијенту свако пружи више.

Нисте у могућности да одете на утакмицу у Келн као гост клуба?

Жао ми је, али не могу. Ретко и гледам целе утакмице због срца, али ову хоћу да испратим, па макар ме стрефило.

Далеко било. Него, хоћете ли да уплатите тикет пред утакмицу?

– „Двојка”, него шта! Да им се осветимо! Колико би ми само срце било пуно да победимо у Келну...

Велики Шеки. Фудбалска громада. Звездина звезда за сва времена. Владан Милојевић често с поштовањем говори о заоставштини старијих асова на Маракани, а сада има прилику да направи својеврсну освету у Шекуларчево име. Ова генерација му то дугује, пре свега јер и данас има снагу да призна направљене грешке у Келну.

ЗВЕЗДА МЕ ЧУВА КАО МАЛО ВОДЕ НА ДЛАНУ

Посебно се Драгослав Шекуларац осврнуо на однос Црвене звезде према њему:

Звезда је феноменална према мени, никад боља, чувају ме као мало воде на длану. Толико ме пазе, да сам почео да се плашим. Хвала директору Терзићу.

СВЕ МЕ СЛУЖИ ОСИМ НОГУ

Имао је Драгослав Шекуларац место у свечаној ложи за утакмицу са БАТЕ Борисовим, али није могао да присуствује отварању Лиге Европе на највећем српском стадиону.

Не могу да се добро крећем, па не бих никоме да сметам на стадиону. Најбоље је да останем уз ТВ екран. Све ме служим осим ногу. Много сам их „зезао” кроз каријеру – нашалио се Шеки.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

SVE PJANO
Šeki legendo, jesi ostario, ali još uvek imaš pravo zvezdaško srce! Svi se nadamo da ćemo se revanširati nemcima i da ćeš ti sa nama da proslaviš i ovu i mnoge buduće pobede! Živ i zdrav bio LEGENDO MARAKANE!!!
czv
ma grobari su uvek bili pametnjakovici
Zuk
Seki, cuvaj srcku i nemoj da gledas jer ce Zvezda da popije petardu.
Mozes da balavis koliko hoces ali petarde su rezervisane za Partizan - Vardar, Dinamo Zagreb, pa KPR, ....Mi za tvoju informaciju za Vas igramo fudbal, imamo dva tima gde je skoro nebitno kojih 11 izlazi na teren, jer trener na osnovu licne procene i prepremljene taktike izvodi postavu koja pravi rezultat. Imamo trenera koji je za Vaseg Murinjo sa Balkana jer Vas nemoze da sastavi tim koji koji ce pobedjivati u seriji, jer Dinamo Kijev ce Vas pokidati, ne zelim to ali ce se desiti,jer kada neko ko je internet navijac ovako neargumentovano lupeta dolazim do zkljucka da ili si balavac ili ne znas gde je stadion, i pitanje je da li si ikad bio na utakmici.
Labud
Za nas navijace Partizana petarde nisu strane. Ali za najsrBski stub, ona Borceva je dosla niodkuda. Tesko da ce Keln dati vise od 2 gola. A mozda ne da nijedan. U BL su najgora ekipa.
Прикажи још одговора
straja
Nazalost kad se govori o "Bariju" retko ko se seti da je taj tim delo Sekija....ali tako je to cesce neko drugi SKINE KAJMAK i stekne ime dobrog trenera a to i nije....a i ne stidi se!!
Tako je za Sekija da ih olupamo, a dragi moj Seki nisi jedini koji je tada svisnuo od muke, a dosao momenat da ih oderemoi da malo zivci olabave, jer kad god se setim te utakmice iznerviram se. Ziv bio 100 godina i da noge krenu da te slusaju kao nekad.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.