Почетна / Фудбал / Звезда

Стојковић: Нека Плавшић брине о мени

Филип Стојковић, десни бек Црвене звезде, најављује продоре
ФОТО: И. Милутиновић

Флоријана и Иртиш били су само загревање, на реду је велика утакмица! Фудбалери Црвене звезде добро су стартовали и у Европи и домаћем такмичењу, уколико вечерас сруше Спарту са великим самопоуздањем наставиће сезону.

- Очекује нас најтежа утакмица од како смо се окупили, са највећим захтевима. Нама ће бити шести меч овог лета, њима први, па може да се каже да смо у том погледу у предности. Сигурно је да имају добар тим, направљен да освоји чешки шампионат, као што је и наша жеља да вратимо титулу у наше витрине – истакао је Филип Стојковић, десни бек Црвене звезде.

Има ли фаворита?

- Неки причају да су Чеси фаворити, мој став је да смо у жребу одбили ривала против којег може да се равноправно игра. Ако будемо одговорни и квалитетни на Маракани, можемо до доброг резултата.

Шта је задовољавајући резултат вечерас?

- Био бих презадовољан са 1:0, било би сјајно да не примимо гол. Не бих волео 1:1, нека буде 0:0 ако је већ реми. Очекујем победу.

Како против Плавшића?

- Играо сам често против Плавше. Највише сам волео кад се поклопи да он мора мене да чува. Нека и сада буде тако, да улазим што више у нападе и има задатак да троши енергију да ме прати.

Опасност од картона

У случају да вечерас добије жути картон, Филип Стојковић неће имати право да игра у реваншу са Спартом.

- Имам то у подсвести, али ако дође до ситуације да мора да се прекине контра картоном нећу да размишљам. Било би ми криво да не играм реванш – рекао је Стојковић.

Спарта се неће залетати?

- Ући ће сигурно опрезно, обратити пажњу на тактику. Италијан им је тренер, знамо како воле тамо да играју на резултат.

Можете ли да упишете данас асистенцију?

- Надам се. Пешић је није искористио против Радничког, нека очекује још једну.

Воли звездашка публика младе играче, а поготово кад на терену узврате лепим потезом. Лука Аџић је уписао сјајну асистенцију против Радничког, кандидовао се да добије шансу и вечерас против Спарте.

- Не знам да ли ћу да играм. Задовољан сам што сам добио шансу против Радничког, тренер ће да одлучи. Тек сам почео да играм, нема места незадовољству ни кад сам на клупи или ван протокола – каже млађани Аџић.

Навијачи се надају асистенцијама у низу?

- Очекујем и ја од себе голове и асистенције, биће сигурно успона и падова.

Чека вас велика утакмица?

- Еуфорија је већа него пре. Имамо шансу да се пласирамо у треће коло. Звезда увек мора да поставља високе циљеве. Не бих да прогнозирам, најмлађи сам у екипи, има искуснијих који би могли више да кажу о мечу.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Kleverson K.
"Еуфорија је већа него пре. Имамо шансу да се пласирамо у треће коло." Rece mladi Adzic i osta' ziv! Sine ovo je trece kolo, imate sansu za plej of, ne znas ni koje kolo po redu de igra, ali bitno je da si nesto rekao. Ja se necu radovati vasem neuspehu koji je izvesan, ali opet cemo se videti 26-og, da se takmicimo ko je bolji, i onako u evropi nasi klubovi - samoza gol razliku! Cast izuzetcima, ili ti nasem Partizanu!
Yoyo
Ti da nesto znas ti bi ostao u Nemackoj ) Prema tome, sjedi gde si !@!
LOL
i opet pricaju,kao u cetvrtak patlidzanovi i posle utakmice kuknjava...ovo samo kod nas ima,na celu sa novinarima koji i nisu novinari!!Umesto da cute,da se provlace po medijima,oni pucaju u prazno...Veceras kad ih Sparta bude iznela sa terena,krece sledeca prica:'Bili smo bolji sigurno 35 minuta,primili smo GLUPE golove,oni su iskusniji,imaju veci budzet,pa doveli su pojacanja preko 10 miliona evra,pa to je tim koji stalno igra Evropu...Ova utakmica ce nam posluziti za pouke,nista jos nije gotovo,ima revnas...itd mogu ovako 2 dana...ovoga sam se naslusao jos od 1996 godine...A u revansu 3:0 za Spartu i dovidjenja...
hypatija
svaka ti je na mestu

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.