Почетна / Фудбал / Звезда

Терзић доводи Борјана, контактиран и Шаранов из Партизана

Црвена звезда продаје голмана Филипа Манојловића Шпанцима за 1,2 милиона евра, преговори са репрезентативцем Канаде и бившим голманом Партизана
ФОТО: Д. Жарковић, Н. Неговановић

Филип Манојловић наставља каријеру у Шпанији и почетком наредне седмице потписаће четворогодишњи уговор са Хетафеом. Управа Црвене звезде жели да после одласка младог чувара мреже између статива стане Милан Борјан и у преговорима је са репрезентативцем Канаде.

Шпански прволигаш послао је званичну понуду Црвеној звезди за голмана, прихваћено је да се трансфер реализује за обештећење од 1,2 милиона евра, плус 20 одсто од наредне продаје. Остало је да млади репрезентативац Србије у што краћем року дефинише и најситније личне детаље, па отпутује на потпис уговора.

Чекао се само моменат за Манојловићеву продају, па су у Црвеној звезди још раније размишљали о замени. Сада је дошло време за интензивирање преговора са Борјаном, генерални директор Звездан Терзић је контактирао голмана. Сазнајемо да је заинтересован да дође на Маракану, изнео је финансијске захтеве и чека одговор.

Нема разлога за журбу у Црвеној звезди, јер ће Борјан најкасније до 21. јула бити на Голд купу у САД, а уколико Канада преброди четвртфинале и неколико дана дуже. Није реално да брани против Спарте у трећем колу квалификација за Лигу Европе, али би могао да се нађе на списку лиценцираних играча за реванш у Прагу.

Ово је други покушај Црвене звезде да ангажује Борјана, први је пропао у лето 2014. Није желео да има статус резерве Предрагу Рајковићу, саслушао је Звездину понуду, али се и захвалио. На највећи српски стадион уместо њега је стигао Дамир Кахриман и сада би могло да се деси да управо њих двојица чине голмански тандем.

Борјан би представљао велико појачање за Црвену звезду, реч је о провереном голману. Памти се како је блистао у дресу нишког Радничког 2015, што је био сигнал да га Лудогорецом врати у клуб. Чудно је да је у Разграду био углавном у сенци Стојанова, јер је несумњиво квалитетнији од њега.

Прошле сезоне, кад су се у квалификацијама за Лигу шампиона састали Црвена звезда и Лудогорец, Борјан је на оба меча био резерва. У елитном европском купу уписао је у групној фази два меча, занимљиво је да је оба пута бранио против енглеских великана – Ливерпула и Арсенала.

Стекао је 29-годишњи Борјан велико искуство, често је мењао клубове. Суперлигашки барут у Србији осетио је на Бањици, из Рада је направио трансфер 2010. у Турску. У Сиваспору је био стандардан, позајмљен је 2012. на неколико месеци румунском Васлуију. Између две мисије у Лудогорецу сместио се период у нишког Радничком, а претходно пролеће је провео у Пољској. За Корону је бранио 14 мечева.

Посебан печат на Борјанову каријеру ставило је репрезентативно искуство у Канади, већ годинама је незаменљив и имао је сјајне партије на појединим мечевима. Сада је запажен на Голд купу, прошао је групну фазу са сновима о сензационалном освајању трофеја. Биће то, ипак, тежак посао за Канађане, далеко реалније је да постане голман Црвене звезде!

Голман Црвене звезде могао би да постане бивши чувар мреже Партизана! Руководство најтрофејнијег српског клуба контактирало је Бојана Шаранова, који је недавно раскинуо уговор за азербејџанским Карабахом.

Хоће ли да дође до реализације потпуно је неизвесно у овом тренутку. Пресудан би могао да буде став Делија, јер без њихове сагласности да некадашњи члан Партизана дође у клуб нема ништа. Управа црвено-белих свесна је да у оваквим ситуацијама мора да се ослушне став „трибине”, јер ни за Шаранова не би било добро да дође и наиђе на револт навијача.

Шаранов је у Партизану био 2016. године, одакле је отишао у Азербејџан. Занимљиво је да му је тренер у омладинској селекцији ОФК Београда био садашњи спортски директор Црвене звезде Митар Мркела. У иностранству се најдуже задржао у Макаби Хаифи и уписао близу 100 званичних утакмица за израелски клуб у периоду од 2011. до 2014.

Коментари32
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Ватрени иртишовац
''Није реално да брани против Спарте у трећем колу квалификација, али би могао да се нађе на списку за реванш у Прагу.'' Чекај, откуд сада да Борјан прелази код нас у Иртиш? Нама тај скромни голманчић не треба, преозбиљан смо ми тим!
borjan i saranov
NE u Zvezdu i TACKA!!!
MX.
Za neke ljude koji pricaju o godinama golmana.neka samo pogledaju primere slavnih i velikih Siltona,Zofa ili Pata Dzeningsa.
Гробар бг
Наравно,и звезди се паметно ради.А наша управа седи скрштених руку и теши се Кљајићем.А нису ни замену за Миленковића довели.
Dzoni cz
Ako ode i Damir Kahriman, Aleksandra Nedeljkovića na klupu !!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.