Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда представила нове дресове: „Никаква црна боја није долазила у обзир и клуб никад тако нешто не би урадио”

Специјални гост на промоцији био је Франческо Мартинели, спорт-маркетинг менаџер фирме „Макрон” која је нови технички спонзор клуба
ФОТО: В. Марковић

Медијима су се обратили и председник клуба Светозар Мијаиловић, као и директор маркетинга Горан Броћић.

Италијанска фирма „Макрон“ је познати произвођач спортске опреме. Тај бренд је у последње време доста активан у најзначајнијим фудбалским лигама Европе, Италији, Енглеској, Немачкој. Црвена звезда бира партнере који су светски афирмисани. Овај уговор са фирмом Макрон потписан је на пет година. Осим дресова и опреме, уговор са Макроном предвиђа и бонусе за остварене спортске успехе. Постоји и комерцијална опрема која обухвата дресове, дуксеве, мајице... И Црвена звезда од продаје на страном тржишту има 10%, а на домаћем тржишту 20%. Макрон је спонзорисањем Црвене звезде на нашем тршиту заузео значајно место – истакао је Светозар Мијаиловић.

Франческо Мартинели је рекао да је поносан што Макрон започиње сарадњу са некадашњим прваком Европе и света.

Макрон као фирма је веома поносна што је уз Црвену звезду и што је на српском тржишту. Желели смо да спонзоришемо клуб у Србији како бисмо што боље ушли на тржиште и одабрали смо Црвену звезду као највећи клуб у Србији. Макрон је основан 1971. године, и тренутно снабдевамо опремом преко 50 клубова, а међу њима су Лацио, Каљари, Ница, Кристал Палас, Стоук, Спортинг из Лисабона, Динамо Букурешт и још низ познатих клубова. Дресови се раде потпуно уникатно, припремају се само за Црвену звезду.Наша дугорочна стратегија и јесте да се кроз сарадњу са већим клубом касније понуди сарадња и мањим клубовима, али тренутно смо фокусирани само на Црвену звезду и немамо планова да спонзоришемо још неки клуб на овим просторима – рекао је Мартинели.

Више техничких детаља о дресовима и сарадњи открио је Горан Броћић, директор Маркетинга ФК Црвена звезда.

Надам се да ће Црвена звезда и Макрон имати успешну сарадњу и да ћемо остварити значајне спортске успехе. Услови и вредност уговора са Макромом су значајно бољи него што је то био случај са некадашњим техничким спонзорима. Пред вама су црвено-бели, бели и плави дрес. Бели дрес има попречне беле пруге. Трећи дрес је плави, никаква црна боја није долазила у обзир и клуб никада тако нешто не би урадио јер ми смо свесни шта је Црвена звезда. Било би добро да следећи пут када имате неке недоумице позовете и проверите, а не да на основу аматерске слике пишете текстове како Црвена звезда избацује црни дрес. Наши навијачи морај да знају и да  постоје одређени параметри које нама поставља наш генерални спонзор Гаспром, а један од њих је то бело поље око логотипа Гаспрома. Њима је битна видљивост њиховог логотипа и због тога инсистирају на томе – објашњава Броћић.

Очекује се да ускоро почне и продаја нове опреме.

Опрема ће бити доступна на тржишту од 15. јула. Звезда и Макрон су припремили и три додатне гарнитуре које ће се користити у квалификацијама за Лигу Европе, као и у Куп утакмицама. Остале ствари, мајице, дуксеви, већ од следеће недеље ће бити у продаји.  Наручене су све величине, од најмање за децу до XXXL величине – открио је директор маркетинга.

Коментари32
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

oko sokolovo
Lepi dresovi ..... zna li neko može li se u njima kupati ?
Sasha
E bas ste vi neki 'gasprom'.....izduvni gasovi iz rupe" hmmm taman po meri!
pngro
samo crna vam odgovara, moze i braon mestimicno ...
Zoran CZZG
Kad je obavezno zašto nema belog polja na tamnijoj verziji dresa???
Mauda
Kolko ja vidim ovo je crno sivo............al ako Terza kaze da je plavo onda je plavo..........hahahahaha tragikomedija
Nele
Pojacaj boje na monitoru. Ne trose se..

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.