Почетна / Фудбал / Звезда

Милијаш: Чудно што је мој гол последњи за Звезду у Лиги Европе (ВИДЕО)

Капитен фудбалера Црвене звезде Ненад Милијаш каже да га боли што скоро деценију нису играли у групној фази неког европског такмичења и да није очекивао да ће баш његов гол против Бајерна бити последњи за црвено-беле у тој рунди
ФОТО: И. Милутиновић

Ненад Милијаш је 25. октобра 2007. године био стрелац фантастичног гола за вођство од 2:1 против минхенског гиганта на стадиону Рајко Митић, али је Бајерн у финишу направио преокрет који се и даље памти (2:3).

Непуних десет година касније Црвена звезда још тражи место у Европи, а први ривал на том путу биће им Флоријана са Малте у четвртак.

- У Звезди се увек тражи пролазак у групну фазу неког европског такмичења, навијачи 10 година то чекају. Јако ми је чудно што сам баш ја дао последњи гол у Лиги Европе. Волео бих да овај тим успе да прође у Лигу Европе. Сигурно је да ће бити јако, јако тешко, далек је пут, али имамо шансу и морамо да покушамо јер поседујемо квалитет - рекао је Милијаш Тањугу на припремама црвено-белих на Златибору.

Искусни везиста признао је да му тешко пада што Црвена звезда, после дуела са Бајерном, Брагом, Болтоном и Арисом поменуте 2007. године, није била учесник по групама УЕФА такмичења.

- Као и сваки навијач наравно да нисам очекивао тако нешто, тешко ми пада... У Звезди се очекује да играш у Европи, али много клубова улаже доста новца и то у непознатим земљама за фудбал.

Он је објаснио да је, у односу на прошлу деценију, теже ући у Лигу Европе, посебно ако ниси шампион своје земље.

- Све се променило, исто тако и улагање у фудбал, на пример у Казахстану и Азербејџану много улажу, доста играча им долази, а ми имамо много талента. Ипак, не треба стављати притисак на младе играче.

Иза црвено-белих је лоша сезона, три кола пре краја испустили су титулу и изгубили у финалу Купа Србије од Партизана. Међутим, бивши репезентативац Србије упозорава да ране из прошле сезоне не смеју да постоје.

- Из недеље у недељу имамо утакмице и рана не би смело да буде, у супротном мора што пре да се исчисте из главе. Лично их немам, трудим се и да екипа нема и да их неће имати. Битно је да почнемо јако сезону против Флоријане - рекао је Милијаш, додавши да се на прву лопту види да је новајлија Рикардињо одличан играч.

Милијаш сматра да је у генералној проби против Радара из Пљеваља (0:0) било добрих страна, али да очекује боље партије када дођу званичне утакмице.

- Није било толико лоше што се тиче игре, створили смо доста шанси, а проблем је био у томе што нисмо успели да постигнемо гол. Можемо да тражимо разлоге у умору, али морали смо да дамо гол. Дозволили смо им две шансе, играли смо чврсто у одбрани. Нормално да очекујем бољу игру, дуел са Флоријаном је близу, нама припреме још трају и сигурно је да не можемо да уђемо тотално спремни. Није било времена, али нема поправног.

Милијаш је истакао да му се свиђа рад под новим тренером Владаном Милојевићем.

- Човек зна шта хоће, кажу форсира чврсту дисциплина, није баш тако, то је нормална дисциплина у групном спорту. Имам најдужи штаж у Звезди, један сам од најстаријих и ту сам да му помогнем - закључио је Милијаш.

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zvezdaš
Svaka tebi čast legendo,uvek ćeš biti ljubimac Delija,ali videli smo prošle sezone da više nisi na onom starom nivou.Nisu tebi više 24 nego 34.Bolje da prepustiš mesto mlađim i kvalitetnijim u ovom trenutku i povučeš se,kao Lune.Isto se odnosi i na Anđelkovića.
Rambo
Ne piši svašta- Svakom timu treba iskusan igrač koji poznaje posao a to Miki zna...podrška a groBARI neka gledaju kod nas uvek stu takvi bili pa nek pišu šta god im je volja...
Calimero
Grobari,pući ćete od tolike količine mržnje ...
Mido
To vam je taj "poznati" klub jugoistocne evrope.Dva puta igrao LE !U poslednjih dvadeset godina !?Boze sacuvaj nas takve velicine i renomea.
hocemo penal za zvezdu
deset godina bez grupne faze,ali zato je tu 60 miliona evra duga
prc
Porazavajuce,i vi nesto pricate .Pokrijte se bruke srpskog fudbala.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.