Почетна / Фудбал / Звезда

ИНДИРЕКТ: Ловци, карте на сто

После свега, поставља се питање каква је судбина Звездан Терзића у клубу и шта ће да донесу касни пролећни дани
ФОТО: И. Милутиновић

ПИШЕ: Никола Стаменић

Могао је Миодраг Божовић да уђе у Звездину историју као први тренер који је још од Велибора Васовића остао пуне две сезоне на клупи. Није желео да сачека, морал му је увек у каријери био пречи од попуњавања статистичких категорија. Знао је да је поразима од Партизана и Вождовца, у кратком периоду, направио оно што се не сме у тако великом клубу. Нашао је снагу да призна грешке и отишао. Господски.

Од омиљене звездашке личности Божовић је добио у овој сезони много критичара и противника. Сада ће рећи да су на време упозоравали и да би црвено-бели освојили титулу да је Гроф раније отишао, можда су у праву да је требало сви у клубу раније да се раздрмају, али су у великој заблуди ако и помисле да је Звезда сада решила највећи проблем. И да ће именовање новог тренера да значи и сигуран препород…

Звездини проблеми далеко су дубљи и представљаће кочницу и наредном тренеру. Колико год се јуче Божовић трудио да преузме максималну одговорност при формирању тима јасно је да је било много ограничавајућих фактора и да мора барем да подели одговорност са челницима клуба и комплетном судбином која прати деценијама јединог шампиона Европе из некадашње Југославије.

После свега, поставља се питање каква је судбина Звездан Терзића у клубу и шта ће да донесу касни пролећни дани. Рекао је недавно да има подршку, али да је то тренутно и да свако у Звезди зависи од резултата. Гроф је платио цех. Хоће ли још неко?

Управни одбор, на папиру, има реч о генералном директору. Суштински ће о најјачој управљачкој фигури клуба круцијалан бити став навијача. Умеле су Делије у прошлости да одувају руководства вербалним ураганом, последњи пут у лето 2015.

Подвлачење црте за скупштинском говорницом, у још недефинисаном јунском дану, може да буде касно. Европске квалификације доћи ће никад брже, а много је посла на сваком пољу: финансијама, трансферима, куповини играча...

Терзић је говорио да је функција генералног директора примамљив плен и да има оних који желе на његово место. Ако је тако, ловци на руководеће позиције у Звезди требало би што пре да открију карте и изађу му на црту. Свако одуговлачење није поштено, пре свега, према Звезди.

Коментари21
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

straja
Samo jedna recenica....CZ vec duze vremena nema GAZDU...otuda dugovi,otuda samozvani zvezdasi,otuda kradje od strane Saveza,od sudija...sve to jer nema ko ce da LUPI SAKOM O STO....a svi jajare I hteli bi de s ogrebu ili za reklamu ili za lovu...naravno ukljucujem I tkzv delije...da da nazalost nije to ona CZ ....I nece je ni biti..druga vremana.
Knego
Bravo za Vaš komentar.
Драган Бгд
Одавно,али одавно нисам прочитао коректнији текст у овом цењеном листу о ЦРВЕНОЈ ЗВЕЗДИ.Све честитке на свакој написаној,врло реалној а ми Звезсмдаши треба стварно да се продрмамо.Никако да схватимо суштину проблема и помогнемо нашем клубу и руководству.Пун ми је кофер и оних сујетних Звездаша,ако нису постали портпароли,брже боље су почели да пљују по Звезди,или неке друге функције,то је људска срамота.Овај спортски колектив је основан још давне 1913 гоД.као СК ВЕЛИКА СРБИЈА,МЕЊАО ЈЕ ИМЕ СИЛОМ ПРИЛИКА И НЕПРИЛИКА И ДАНАС СЕ ЗОВЕ СД ЦРВЕНА ЗВЕЗДА,НА ИСТОМ МЕСТУ,У ИСТИМ БОЈАМА И ИСТИМ,ДОДУШЕ МАЛО МОДИФИКОВАНИМ СИМБОЛОМ.Постављам питање,колико ћемо још дуго чекати,да се та истина и неправда према том спортском гиганту исправи.Мислим да је за почетак обелодањивање истине,ОДЛИЧАН ПОЧЕТАК,дали ће се истином неко увредити,питам зашто,истина ће кад тад да изађе на видело а дали ће се стидети,сви они који су је скривали деценијама.Све истине морају на сунце и бољитак је неминован.
ziki
Pljuvanje po novinarima skoro na svakoj konferenciji za štampu...gospodin otišo gospodski ha,ha,ha,ha
Ni slike ni tona
Ili si posten ili neposten, ne postoji malo ovo malo ono.Covek za koga sva Srbija zna kakav je , pukao je kod svojih navijaca. Delije nisu mogle da gledaju namestanje i bledu igru pa su pocele da bojkotuju svoj tim. Doktor marketinga nije mogao da obezbedi jos vecu podrsku FSS i sudijske organizacije jer su se isti izblamirali za sve pare . Pa ni Mazic nije vise smeo Zvezdi da sudi jer bi izgubio status u Uefi, pa su podmetali druge sudije da urade prljav posao . Nego mi nesto nije jasno, ne cuju se vodje navijaca, kao da ne postoje.To su oni koji imaju svoj deo deo u imovini i upravi Zvezde. Ni slike ni tona, ni postrojavanja ni ulaska u svlacionice.Dali je to Zvezda usla u Evropu sa sportskim manirima preko noci? Duga je noc.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.