Почетна / Фудбал / Звезда

РИЧМОНД БОАЋИ - Бинго за 9.000 евра!

Црвена звезда без огромних улагања дошла до квалитетног решења у шпицу зимском позајмицом нападача из Гане
ФОТО: Н. Неговановић

Доласком у Црвену звезду донео је дилему да ли се његово презиме изговара Боакје, Боаће или Боаћи, али већ на првом тренингу у Пафосу било је јасно – шампион Србије је довео одличног играча.

Голови у припремном периоду оставили су логичне коментаре да би требало сачекати првенствене мечеве, а заблистао је и тамо - на досадашњих шест дуела затресао је мрежу пет пута и потврдио класу.

Нису само Боаћијеви голови добит за Црвену звезду, него и чињеница да је направљен најповољнији однос између цене и квалитета. Нападач из Гане кошта лидера српског шампионата свега 9.000 евра месечно, зато што је на позајмици из Аталанте и Италијани имају обавезу регулисања дела плате.

Боаћи је дефинитивно у групи најквалитетнијих играча Супер лиге, а Црвену звезду кошта далеко мање него Канга и Руиз, дупло јачи уговор имао је његов претходник у шпицу Уго Виеира. Како је Ричмонд кренуо, биће користан попут Португалца.

Дуго је зимус Џереми Бокила фигурирао као Звездино решење за шпиц, а онда је менаџер Ивица Павловић понудио управи црвено-белих могућност да се склопи договор са Боаћијем.

Реализација је извршена на време, стигао је на почетак кипарских припрема.

У ИТАЛИЈИ СА 15 ГОДИНА

Није Ричмонд Боаћи класичан Африканац, јер је са свега 15 година стигао у Италију.

Као талентованог фудбалера ангажовала га је Ђенова, међутим, није одиграо много утакмица за тај клуб.

Најлепше му је било у Сасуолу, играма у клубу који је летос био Звездин ривал у квалификацијама за Лигу Европе дошао је чак и до уговора са Јувентусом.

Ово је трећи пут да игра ван Италије, био је пре Црвене звезде у холандској Роди и шпанском Елчеу.

- Није било лако довестио Боаћија у Србију, не зато што није желео него због склапања финансијске конструкције. Захваљујући директору Терзићу и жељи тренера Божовића, уз огромно стрпљење, успели смо да реализујемо трансфер – осврнуо се на јануарски посао Ивица Павловић.

Црвена звезда је решила тим потезом два проблема – пронашла је вођу напада и за шампионску трку и европске квалификације.

Уговор о позајмици потписан је до лета 2018. и уколико на Маракани не буду кројили друге планове, што се и не очекује, Боаћи ће бити једна од највећих адута у новом изласку на међународну сцену.

- Све је у Звездиним рукама, зависи од става и жеље одговорних у клубу. Ричмонд је задовољан екипом, тренером и третманом, импресиониран је навијачима и има огроман мотив да им головима донесе титулу – нагласио је Павловић.

При обезбеђивању права на Боаћија, Црвена звезда је направила пут и потенцијалној заради. У случају трансфера у иностранство са Маракане, Италијанима ће припасти милион евра, све изнад те цифре остаје најтрофејнијем српском клубу.

Старт у црвено-белом дресу наговештава да би могло да се дође до добре продаје Боаћија, али како би трансфер био вишемилионски неопходно је да погађа у квалификацијама за европска такмичења и вечитим дербијима.

На првом судару са Партизаном био је ровит, што се одразило на учинак. Затим је донео бодове на тешким гостовањима Војводини и Чукаричком.

Нема сумње да Црвена звезда неће улазити у аранжмане за продају Боаћија чак и ако стигне далеко јача понуда од милион евра на крају сезоне. Његов останак наметнуће се као императив и у ситуацији кад је смањен дозвољен број странаца за такмичење у Супер лиги. Имаће важну улогу попут Виеире.

На цену би Боаћију могао да утиче и повратак у репрезентацију Гане (добијао позиве од 2012. до 2015. године). Ако настави овако да игра, не би требало да представља изненађење да се нађе на списку селектора, као што је био случај са Принсом Тејгом док је блистао у Партизану.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Marko
Kada bude odlazio delije ce se zahvaliti njemu kao Vijari,Hugo bi ostao,ali se umjesala djevojka iz Nova Sada i Hugo ode...moja sumnja je i dalje da su partizani umjesani,preko djevojke.....Sada ce se naigrati u Japanu srecno mu....
Marko
Stizu OTPISANI....
Labud
Reci nam jos. Jako interesentno. Kao u doba Hladnog rata. Neprijatelj salje devojke iz manjih gradova da zavedu bitne figure. Labud moli Marka, daj jos malo detalja. Ne ostavljaj nas na suspense. Reci sta je bilo u narednoj epizodi.
Labud
Za te pare je Zivkovic umalo uveo Partizan u doigravanje LE, ali je sve prosuo u poslednjoj utakmici i doprineo dugogodisnjoj vrustraciji Labuda glede nastupa Partizana u Evropi. Ako neko pita zato Labud pije, izmedju ostalog. Naravno, sve je to marginalno, kada se shvati da se juce radnik obesio zbog nemastine i odustva perspektive, zbog ekspoatisanja od strane privatnih vlasnika.
PENZIONER
KO JOS NORMALAN U SRBIJI NJIMA BILO STA ... VERUJE ?!
Uvej pristojan
Ko normalan u Srbiji naseda na tvoje partizanske priče.
posmatrac
Da li je ovaj igrao u derbiju ili je on specijalista za Surdulicu, Backu i slicne namestaljke..?? Djurdjevic i Leo su majstori...ovaj je 3.-4. liga...
Marko Nikolic
Zasto da prelazimo vise puta centar,rekao sam im predjite odmorni jednom i dajte gol,,,janez prosim lepo...
Rix
Boaći je tada igrao povređen. Ali ide novi derbi pa ako bude zdrav videće se koliko može.
Прикажи још одговора
Djenka Ob
Bingo je bio Djurdjevic letos.... Bingo za 10 000 e mesecno i obestecenje od bar 3 miliona....i na sve to razlika na tabeli bi sad bila kao i prosle sezone ako ne i veca :) :) :) :) :) Al Uprava pravda svoje lose poteze ovakvim pricama... Navijac Zvezde
Marko
Da je hteo doci u Zvezdu dosao bi i nebi rukom Zvezdi dao gol,Zvezda ga je cekala, kada nije mogao,, dosao u Partizan....Boaci je dobar spic,fali mu samo pouzdanje,uskoro ce i to doci...Djurdjevic mozda i nije kriv,njegov mendzer je htjeo lovu,kada je video da je nema prosledio ga Partizanu....Bilo pa proslo neka i dalje postize rukom golove i reprezentaciji.....

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.