Почетна / Фудбал / Звезда

ЕКСКЛУЗИВНО: Бивши „председник“ Југославије: Шекуларац је био најбољи дриблер свих времена, само детињаст, глава није пратила ноге

Борисав Јовић, председник председништва СФР Југославије (1990-1991) у Бањалуци промовисао књигу „Како су Срби изгубили век”
ФОТО: Архива Политике

Борисав Јовић као Звездаш не негира Партизан, већ...

– И црно-бели су имали сјајне играче и генерације, а најбољи у дресу Партизана је био ненадмашни Стјепан Бобек. Неприкосновен, најбољи стрелац.

Теме се намећу саме по себи. Иако се бавио политиком пратио је фудбалске прилике у Југославији и то јако добро:

– Репрезентацију и данас гледам, не само у фудбалу, у свим спортовима. То ми је остало као пракса. Имали смо сјајне спортисте. Фудбал нам је био некако најближи. Поред већ описаног Митића Драгослав Шекуларац је био најбољи дриблер свих времена у југословенском фудбалу, само детињаст, глава није пратила ноге. Касније се појавио Драган Џајић који је обележио један период. По мени најбољи југословенски фудбалер свих времена је Драган Стојковић Пикси. Био је заиста мајстор, стрелац многих најважнијих голова, штета за њега што није остао дуже у Звезди, поготово у оној сјајној генерацији која је постала првак Европе и света.

НАПОМЕНА: СВАКО ПРЕУЗИМАЊЕ ТЕКСТА БЕЗ ПИСМЕНОГ ОДОБРЕЊА РЕДАКЦИЈЕ БИЋЕ ПРЕДМЕТ ТУЖБЕ О ЗАШТИТИ АУТОРСКИХ ПРАВА!

Коментари7
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

PFCccc
Andrija Zivkovic je bolji od Piksija!
Драган Бгд
Мислим да је некоректно од вас некоректних гробара да силујете и злоупотребљавате ову могућност коментарисања.За тебе је Жиле бољи од Пиксија,то све говори да се ти много слабо разумеш у фудбал,иди ти и настави да скупљаш перје,перхане.
Piksi iz kornera
Hahaha...
Antilegenda
Antilegenda kaže da Srbi nisu izgubili vek, kako veli cenjeni bivši predsednik, već je Srbija sa njim i ostalom kamarilom preobraćenih partijskih aparatčika izgubila poslednjih 30 godina. Pretpostavljam da je ova fantastična fotografija koja prati tekst ovekovečila govor o švedskom standardu, brzim prugama i izvozu žitarica u ceo svet... A mlađi kolega Škundrić zamišljen i zagledan u daljinu, sanja o Srbiji koja 2020. godine živi u blagostanju... Kukala nam majka i narednih 30 godina kad ne lustrirasmo ove glave. U pogledu gradiranja fudbalera kroz istoriju, Antilegenda se donekle i slaže sa gos'n Borom.
Labud
Anitlegenda je u pravu. A pogotovo za narednih 30 godina. Jedan od problema je to sto pametan svet bezi a mediokriteti i njihova vladaju na svim nivoima. Uskogrudi, trenutni interesi se uvek stavljaju iznad javnog dobra. Ono javno je postalo privatno oniih koji njime upravljaju. Prodato je sve. Nista nije ostalo.
PENZIONER
KO JE SLEDECI ... zbog ovakvih bivsih predsednika ... Srbija se nalazi tu gde jeste ... sto se tice sekija: to je jedina prava zvezdina zvezda sa dejanom savicevicem-genijem i stojkovicem-piksijem ... sve ostalo je smesno ...
Дтаган Бгд
Пензи,ја разумем да ти није добро кад се говори о Звездиним мајсторима,којих је премного,ви сте имали понеког,Звезда на десетине,што потврђује и ваша статистика,партизан играо 4 пролећа у Европи Звезда 24.Да не набрајам,потрајаће,поменућу само једног,Србу Стаменковића,какав је то дриблер био......много их имамо и уживај.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.