Почетна / Фудбал / Звезда

Тери са Кипра поручио Грујићу: Буди као Џерард!

Нема хотела или апартманског комплекса у Пафосу где доминантан број гостију не заузимају туристи из Енглеске, једина конкуренција су им Руси
ФОТО: Н. Стаменић

Преноси Премијер лиге популарни су у сваком угоститељском објекту, смењују се испред екрана навијачи Манчестер јунајтеда, Ливерпула, Челзија...

У хотелу „Александар Велики“, извештача „Журнала“ за Звездиних припрема један од енглеских туриста, обучен у мајицу Ливерпула, упитао је:

Ко су момци у црвеним тренеркама?

Кад је чуо да је реч о Црвеној звезди из Београда, присетио се:

Црвена звезда је једном победила у Ливерпулу...

Било је то 1973. године, прецизирали смо. Разговор са Теријем је настављен причом о Марку Грујићу.

Запамтио сам да долази из Србије, али не да је играо баш у овом клубу. Дао је гол Барселони, био одличан летос у припремним утакмицама. Штета што се повредио. Игра на Џерардовој позицији, нека буде добар као он!

Носио је Грујић осмицу у Звезди...

Ето симболике. Има добрих играча из Србије у Премијер лиги.

Знате ли да је Немања Видић био капитен Црвене звезде?

Не. Био је сјајан играч, али у погрешном клубу – уз осмех је рекао Тери.

Немања Матић је близу титуле.

И он је у погрешном тиму – шеретски је наставио човек који има исто име као што је презиме легенде Челзија.

Затим се уозбиљио и упитао:

Колико зарађују фудбалери у Србији?

Кад је чуо да су најплаћенији странци са 300.000-400.000 евра по сезони, а да већина професионалца има далеко мање, изненађено је констатовао:

Много мање него у Енглеској...

Фудбалских тема је било још много, Терија је супруга чекала да крену ка сунчаној обали. Уз поздрав је „добацио“:

Нека се Ливерпул и српски клуб следеће сезоне сретну у Лиги шампиона!

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
Najplaceniji stranci? U proseku nisu. Ali to je ta ideologija srBskih sportskih piskarala. Svi upiru prste u novcanik kvalitetnog stranca, a niko u Milijasa ili Sasu Ilica koji godinama kradu zivot.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.