Почетна / Фудбал / Звезда

НИГЕРИЈАЦ ПРВО ЗВЕЗДИНО ПОЈАЧАЊЕ – Деспотовић: Биће Харуна најбољи!

Лукман Харуна (26) ће бити прво зимско појачање Црвене звезде! Нигеријац је све договорио са управом српског шампиона и најкасније до среде очекује се да дође на лекарске прегледе и потпис уговора.
ФОТО: Зимбио

У тренуцима двоумљења око довођења некадашњег репрезентативца Нигерије, челници Црвене звезде контактирали су и Ђорђа Деспотовића, саиграча тамнопутог везисте уз Астани од марта до јуна ове године.

- Рекао сам им што искрено мислим – Харуна је одличан играч! Сјајан је техничар и брз, дефинитивно уме добро да игра фудбал – истакао је Ђорђе Деспотовић, центарфор Црвене звезде у сезони 2014/15. и садашњи нападач шампиона Казахстана.

Јесте ли се чули са Харуном?

- Пре седам-осам дана. Питао сам га да ли зна да је Црвена звезда заинтересована за њега, одговорио ми је: „Долазим у тај клуб“.

Да ли је тражио савет од вас?

- Рекао сам му само да се јави кад дође у Србију да му покажем Београд.

Изненадио вас је одлуком да дође у Звезду?

- Харуна је скуп играч, зато ми је било чудно да се договорио са Звездом. Имао је паузу у другом делу 2016. године, вероватно је размишљао да долази у клуб где може да подигне каријеру.

Кратко се задржао у Астани?

- Свега три месеца, нису се договорили око новца. Играо је мање него што сам и очекивао, не би требало да се троше речи о његовом квалитету. Врхунски је, био у Монаку и кијевском Динаму.

На којој позицији се најбоље сналази?

- Иза шпица, у везном реду. Уклопиће се, немам дилему да ће бити најбољи играч Црвене звезде.

Каквог је менталног склопа?

- Опуштен је, али професионалац. Одлично смо се слагали у Астани – закључио је Ђорђе Деспотовић.

Коментари27
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

vojo
Ovo je priprema za prodaju Donalda. Zvezda za Donalda uzima neto 2,5-3 miliona evra,
FkpCascais
Tačno. Jasno kao dan. A pritom ovi kritičari bi mogli da pogledajumalo o kakvom se igraču radi. Meni je lično žaošto nije došao u Partizan, mada imamo Evertona, ali Haruna je definitivno takođetip igrača poput Evertona, igrači koji doprinose kvalitetu i spektaklu našoj ligi.
Marko
Astana sampion.Prosle godine grupna faza LS,a ove LE!!!Plate igraca 300-600 hiljada godisnje.Na premijama ove godine uzeli od 100-200 hiljada.Sta znaci skup igrac i nije igrao za Astanu?Ako je takav kvalitet zasto ga Astana nije uzela???Tog Despotovica je Terzic oterao,a on najbolji strelac ekipe?Njega zadrzali,a ovog nece???Nista mi tu nije jasno??????
Jedan je Jugovic
E bas nam on treba, bas nam fali ofanzivni vezni! Ljudi ovo je bacanje para, pa zasto ne mozemo da damo sansu recimo Babunskom da se dokaze, jer sam siguran da nije velika razlika izmedju njega i ovog Harune. A posebno mi se ne svidja dodatno opterecivanje klupske kase sa bespotrebnim gomilanjem igraca na istoj poziciji. Sve neke seme, kombine itd, a dug se ne smanjuje. Ovakva politika kluba jos godinu, dve i mozemo da se gasimo, nazalost.
Алекс
Ето још једног Канге, Асамое...благо нама!
Terzicu
DOVEDI DVA DOBRA STOPERA!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.