Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда европске ране лечи на домаћим теренима, са комбинованим саставом петарда против Радника (ВИДЕО)

Промешао је карте Миодраг Божовић, начинио је приличан број измена у односу на меч против Сасуола, у којем је Црвена звезда доживела катастрофу (3:0)
ФОТО: И. Милутиновић

Црвена звезда – Радник 5:0 (2:0)

Стрелци: 1:0 – Луковић у 36, 2:0 – Орландић у 41, 3:0 – Срнић у 74, 4:0 – Орландић у 79, 5:0 – Сикимић у 89. минуту.

Шансу су овога пута на месту штопера добили Рендулић и Луковић, на месту левог бека после дуго времена био је Анђелковић, а десног Петковић. Прилику је добио и Бабунски, уз повратника Кангу, док је у шпицу напада био Орландић.

Као што су то већ гледаоци на стадиону „Рајко Митић” навикли, прву шансу и то из категорије стопостотних, имао је гост.

У трећем минуту лопта је поред збуњене одбране Звезде дошла до Керемеха, који је имао зицер, изблокиран му је шут, оклевао је, могао је и брже да реагује. Али, заиста је невероватно како је лопта уопште дошла до њега, на пет-шест метара од гола Кахримана.

Друга шанса на мечу тек у 11. минуту, овога пута за Звезду. Петковић је упутио одличан пас ка Срнићу, који је ушао у шеснаестерац и шутирао, али је Чанчаревић ногом одбранио.

Само минут касније са 20 метара је опалио по лопти Катаи, а Чанчаревић је уз одлично интервенисао и избио лопту у корнер.

Тек у 26. минуту нова шанса, у којој се нашао Орландић. Црногорац се сјајно ослободио чувара, али је потом из добре позиције врло лоше шутирао, поред гола Радника.

Умало да црвено-бели до вођства дођу кад су се најмање надали, у 33. минуту. Катаи је прошао по левој страни, чини се да је желео да центрира, лопта му је прешла преко ноге и погодила стативу.

Само минут касније поново одличан покушај Катаија, и још боља интервенција Чанчаревића. Али, у наставку акције, после центаршута Петковића лопта је у руку погодила Радовића (добио жути картон), судија Васић је оправдано показао на белу тачку.

Лопту је узео капитен Луковић, који је голмана Радника Чанчаревића послао у једну, а лопту у другу страну за вођство свог тима – 1:0.

Најбоља акција Звезде виђена је у 39. минуту. Срнић је сјајно упутио пас ка Канги, који је утрчао иза леђа одбране Радника, те је сјајно пронашао Катаија, али је овај очајно захватио лопту у ситуацији кад је гол већ био празан.

Оно што није успело Катаију, јесте Орландићу два минута касније. Катаи је проиграо Анђелковића, који је био у линији са одбраном гостију, овај је потом проиграо Орландића којем је остало да убаци лопту у небрањену мрежу – 2:0.

Могао је Радник да се врати у игру у 54. минуту, али је Луковић у последњем тренутку изблокирао Керемеха.

Извршио је потом Божовић две измене, најпре је из игре извукао Катаија, који је добио овације малобројних навијача, а на терен је послао Ристића. Потом је Бабунског одменио млади Урош Рачић.

Уследио је прилично досадан део игре, лопта је углавном била у ногама Звездиних фудбалера, гости су чекали шансу из контре, али се ништа битније није дешавало.

Од 74. минута више није било дилема. Канга је пребацио читаву одбрану Радника, послао је лопту ка Орландићу, овај је шутирао, Чанчаревић одбранио, а потом се она одбила до Срнића, који је био прецизан – 3:0.

Колико је Звезда инфериорна у Европи, толико су ривали у Супер лиги немоћни против ње. Са пола гаса су црвено-бели стигли до четвртог гола, у 79. минуту.

Ристић је отео лопту ривалима на својој половини, сјајно је упослио Кангу, а овај као на тацни послужио Орландића, којем је поново остало да само затресе празну мрежу – 4:0.

Није то био крај, Звезда је постигла и пети погодак. После још једне грешке гостију, севнула је контра коју је повукао Рачић, одмах је проследио лопту до Ристића, овај још брже до Срнића. Бивши играч Чукаричког је одлично уочио Сикимића, који је лако савладао Чанчаревића – 5:0.

 
Семафор шестог кола Супер лиге:
Металац – Раднички (Ниш) 1:2 (Оташевић 64 – С. Стојановић 80, Арсић 84)
Црвена звезда – Радник 5:0 (Луковић 36. једанаестерац, Орландић 41, 79, Срнић 74,Сикимић 89)
Чукарички – Војводина 1:3 (Матић 61. једанаестерац – Палочевић 21, 67, Малбашић 73)
Субота:
Спартак ЖК – Партизан 2:1 (Макарић 68, Милић 82 – Леонард  79)
Борац – Нови Пазар 2:1 (Сајчић 33, Драшковић 43 – Аливодић 73. једанаестерац)
Младост – Вождовац 0:1 (Дражић 47)
Напредак – Јавор 3:1 (Вукановић 6, Симоновић 13, Урошевић 83 – Бједов 14)
Рад  – ОФК Бачка 2:1 (Веселиновић 2, Ђенић 54 – Мацановић 89)
Коментари24
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Ovo je mislim prva utakmica otkako se Lukovic vratio i igrao da nismo primili nijedan gol.
Branko
Prvi gol penal (nesto mi je ovo poznato) koji cak ni Terzic se ne bi usudio da svira. Drugi, treci i cetvrti gol O F S A J D. Svaka cast, gazite sve pred sobom.... normalno, iskljucivo uz pomoc sudija. Aloooo lice, obraz, cast, dostojanstvo.........
Branko
@Pedja, prvo, lopta nije udarila igraca u ruku, vec mu samo malo okrznula ruku i uopste nije promenila pravac kretanja. Drugo i kao takva nije isla u pravcu gola vec PARALELNO sa golom. Dalje, posto imam mogucnost da snimam, vracam snimak, usporavam, vrlo lepo sam odgledao sve situacije kod drugog, treceg i cetvrtog gola. U sva tri slucja, u trenutku upucivanja lopte ka golu, strelac se nalazio u ifsajdu. Treba da znas da, ako je strelac u tom momentu u ofsajdu, bez razlike sto se lopte odbije od drugog igraca i posle toga on nije u ofsajdu, gleda se trenutak kada je lopta upucena u ili ka golu. Proveri ovo kod nekog ko zna pravila, pa se opet javi.
Pedja
Ti prvo kod opticara da ti proveri dioptriju. Covek digao ruke u vis i pogodila ga lopta, da nije sudija trebao da okrakterise kao ruka uz telo mozda. Kakav ofsajd kod drugog i treceg gola? Pogledaj svaki gol na usporenom snimku pa ces videti da nigde nema nikakvog ofsajda ni kod jednog gola.
toncev
presao u farmaceutsku industriju??? proizveo je aspirin za fk zvezda!!!!
Pedja
Ovo pokazuje da je Zvezda nadmocna u nasoj ligi, ali je kvalitet kod nas strahovito pao i zato nemamo rezultate u Evropi. Treba smanjiti ligu na 8 klubova, uvesti cetvorokruzno takmicenje i klubovi bi imali kako tako 32 soidno jake utakmice. E tek tad mozemo govoriti o popravljanju kvaliteta. Medjutim to nece nikad biti jer se liga politicki siri da bi svi regioni bili zastupljeni, druga liga je nazvana prvom jer tako lepse zvuci, kao sto je ovo super liga.
bolest je mnogo teza
Ma kamo srece da bi se sve resilo smanjenjem lige? Pa, to je neozbiljno da imas ligu od 8-10 klubova. Problemi u nasem fudbalu su mnogo, mnogo veci i ja ti tvrdim da nece biti iskorenjeni! Zasto? Zato sto "velikoj braci" odgovara da se stvari ovako odvijaju...
mule
penal niko nije video .
al' sudija mora da zaradi poene
Cak ni igraci crvene...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.