Почетна / Фудбал / Звезда

Милојевић за „Фудбалканал“: Не окреће се глава кад Звезда зове

Милош Милојевић десети тренер у последњих 15 година који је у току сезоне преузео тим на Маракани
ФОТО: ФК Црвена звезда

Неколико дана одмора Милош Милојевић је провео у Шведској, а у земљи где се фудбалски афирмисао дао је интервју за „Фудбалканал“ и причао како је постао тренер Црвене звезде.

- Звали су ме када сам се одмарао на Риберсборгстрандену. То није била опција све до првог позива Дејана Станковића, а потом и директора Црвене звезде Звездана Терзића. Није било планирано или нешто на шта сам ја био спреман, али у животу имате два избора: или скочите у воз и видите како ћете успети да га контролишете или окренете главу. Ја сам више за прихватање изазова – истакао је Милојевић.

Свестан је млади стручњак да је можда било и прерано да постане шеф струке Црвене звезде...

- Дејан и ја смо у редовном контакту од када сам први пут напустио клуб, нисам хтео да га ја наследим. Желео сам да постанем тренер Црвене звезде за пет до десет година. Ово је друга врста притиска у односу на Шведску. Друга је култура и другачије емоције. Црвена звезда је највећи клуб на Балкану, циљ а је да се победи у сваком такмичењу. Знам да звучи смешно, али ако би се Звезда суочила са тимом света састављеним од најбољих фудбалера на планети, наш циљ би био исти. Било не неопростиво да изгубимо тај меч. Сјајно је вратити се, али велика је одговорност водити такав клуб.

Милош Милојевић је десети тренер Црвене звезде у последњих 15 година који је у току сезоне преузимао тим, а може да постане тек други који је шампионат завршавао као првак.

Претходно је то пошло за руком Дејану Станковићу, материјализовао је поклон од 11 бодова предности од Владана Милојевића. Сада је управо он оставио наследнику седам поена вишка у односу на Партизан, а дистанца је због ремија са ТСЦ-ом смањена на пет корака.

Милојевић не може да се похвали учинком на старту мисије у улози шефа стручног штаба Црвене звезде. Није победио у вечитом дербију, кикснуо је против ТСЦ-а, а има и два пораза у Лиги Европе. Свестан је и сам да учинак мора да поправи.

Рикардо Са Пинто и Александар Јанковић на домаћој сцени су после преузимања Црвене звезде у току сезоне имали максималан учинак у првих пет мечева, али то није на крају крунисано. Португалац је дошао кад је Партизан имао велику предност, серијом од осам тријумфа и киксевима црнобелих дошао је у ситуацију да дерби у Хумској одлучује шампиона. Црно-бели су славили са 1:0.

Роберт Просинечки је на половини сезоне 2010/11. дошао уместо Александра Кристића на минус пет, али је стигао и он у позицију да га победа у Хумској води до трофеја. Изгубио је 0:1 и Партизан је одбранио пехар.

Ратко Достанић је једини изгубио предност. Стигао је као „ватрогасац“ након пораза Црвене звезде од Металца у Крагујевцу.

Преузео је тим на плус два од смењеног Владимира Петровића Пижона. Партизан је направио преокрет и јер су црвенобели са новим тренером ремизирали са Борцем у Чачку, па изгубили на Маракани од Јавора.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Srbija zemlja Zvezdaša
Ubrzo ces ti biti najuren iz Zvezde, i ti i onaj ko te doveo.
hypatija
Ako sam dobro razumeo, ovaj trener je na nekakvom odmoru, što znači da su i njegovi igrači na nekakvom odmoru... Od čega oni odmaraju ??? Ja se ponadao da u najveće marljivo treniraju i spremaju se za nastavak svih takmičenja. E jesam budala ...
Delije Sever
Eh, kamo lepe sreće da si ti okrenuo glavu....
Iskreno..
Ako bi se Zvezda suočila sa timom sveta, sastavljenim od najboljih fudbalera na planeti, naš cilj bi bio isti. BILO BI NEOPROSTIVO DA IZGUBIMO TAJ MEČ.. A oprostiv ti je jedan npr. remi sa TSC... U porazima Lige Evrope imaš drugačije gledanje na stvari. Daj malo promisli, budi malo iskreniji i pošteniji, pa reci i sam da ipak je radno mesto trenera Zvezde prevelik zalogaj za tebe...Da ne postaneš samo samozvani i samoproklanovani "Mister" broj dva...
Željko Pavlović@Iskreno
Slažem se!
Bljuzgo
Pa, da, zvezda je zivot sve ostalo su sitnice.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.