Почетна / Фудбал / Звезда

ЗЕНИТ КУПУЈЕ ЕРАКОВИЋА: Руси понудили озбиљну цифру, на Маракани желе више

Руски шампион у акцији довођења штопера Црвене звезде, преговара се о времену и висини трансфера. Клуб из Санкт Петрбурга нуди седам до осам милиона евра
ФОТО: ФК Црвена звезда

Рампа за одлазак Страхиње Ераковића из Црвене звезде овог лета и даље је подигнута, али познато је који је клуб изразити фаворит да дође до потписа младог дефанзивца и вуче потезе у том смеру.

Реч је о Зениту који је већ слао званичну понуду на Маракану, али није добио позитиван одговор. За сада. Посао ће се, све је извесније, реализовати током лета.

Желе на Маракани минимум десет милиона евра за бисера и прва понуда Зенита није далеко од тог нивоа, али основни разлог што нема зеленог светла из Љутице Богдана за трансфер је што је играч неопходан екипи за европске квалификације.

Према садашњем стању, трансфер није опција бар пре завршетка трећег кола квалификација за Лигу шампиона 9. августа, а вероватно и после плеј-офа. Посебно је тако јер је Радован Панков претрпео озбиљну повреду и неће га бити у ротацији током јулских мечева, можда и касније.

Црвена звезда мора овог лета да ангажује једног штопера, можда чак и двојицу. Стари пик је Родригао из Сочија, али скаут служба предвођена Марком Марином и спортски директор Митар Мркела мораће да гледају и друге комбинације.

Тешка је одлука испред генералног директора Звездана Терзића око Ераковића - узети одмах обештећење од седам-осам милиона евра и довести замену из иностранства или улазити у ризике квалификација и инсистирати на већој цени. Нема сумње да би Маракани пристали на варијанту 10.000.000, уз останак фудбалера до 25. августа, али то није тренутна реалност и предлог људи из Зенита.

Уколико би Црвена звезда остала тврда при ставу да Ераковић буде ту за квалификације и групну фазу УЕФА такмичења, заиграла би на карту достизања обештећења о којем је говорио Терзић од минимум 12 милиона евра за обештећење при одласку играча који је направио највећи успон и успео да се развије у складу са предвиђањима из дана кад је носио капитенску траку млађих селекција.

Оно што је најмањи разлог за и даље крут став на Маракани да га не продају је што је Ераковић и даље бонус и клуб се не би налазио у проблему по том питању јер би имао на терену и онога ко по свим критеријума има разлог да буде стартер.

За Зенит није опција да сада капарише играча и чека га до краја августа, а за Звезду да остане без Ераковића у овом периоду године. Размимоилажење успорава посао, али велике су шансе да на крају Ераковић настави каријеру у Зениту. Чекају се термин продаје и коначна цена.

Жеља и Динама

Страхиња Ераковић је жеља и још једног руског клуба - московског Динама, али далеко је реалније да појача шампиона Зенит.

Нови тренер Динама је Славиша Јокановић, а и пре његовог устоличења руски медији су извештавали о интересовању клуба из Москве за Србина.

Јовановић продат 2016.

Ако Страхиња Ераковић комплетира трансфер у Зенит, неће клуб из Санкт Петербурга први пут пазарити на Маракани. У фебруару 2016. године купио је такође штопера Вукашина Јовановића за два милиона евра.

Јовановић није успео да се избори за шансу у првом тиму Зенита, играо је за млади састав у другом рангу руског фудбала. Прешао је у Бордо, а сада је у Аполону из Лимасола са којим је постао шампион Кипра.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Trajče
Ko da više od 200 hiljada teško će da se zezne.
navijac
mislim da treba cekati 1-2 godine i uz malo srece, tj. da se ne povredi,mogao bi da bude daleko skuplje prodat a istovrmeno bi pomogao klubu u tom periodu. Zvezda je renomiran i uspesan klub u kome igrac moze da internationalno napreduje.
Viking
Odmah da kažem da sam Grobar pa me poklapajte kako hoćete ali meni ova prica o zanimanju Zenita i spremnosti da ulupa popriličnu lovu za jednog poluanonimnog stopera curi na sve strane. Klub iz zemlje pod sankcijama, koji ce igrati samo rusku ligu naredne a možda i jos koju sezonu, dovodi pojačanje iz Srbije za 10 miliona evra? Imaju istog sponzora? Slučajnost...
Kopčanje na ledja
Interesantno ...možda ga Gasprom plati... Možda ..
zenga
zvezda ne sme prodat erakovica .razlog zato sto se uigro u tandemu s dragovicem a nema prave zamene,zvezda ne sme da zbog 8 miliona eventuano izgubi 20 i vise ulaskom u ligu sampiona

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.