Почетна / Фудбал / Звезда

Гајић све ближи уговору, Гобељић одлази, шта ће бити са Саногом?

Црвена звезда ће највероватније задржати десног бека, док Марко Гобељић сигурно одлази на крају сезоне
ФОТО: С. Сандић

Ангажовање Кристијана Пићинија у први мах се чинио као потез за сигуран одлазак Милана Гајића из Црвене звезде на крају сезоне, али пролећна дешавања указују да ће некадашњи златни омладинац српског фудбала највероватније добити понуду да продужи уговор до јуна 2024. године.

Са друге стране, извесно је да други десни бек Марко Гобељић може да потражи другу средину чим му истекне сарадња крајем маја.

Гобељић је овог пролећа потпуно у другом плану, ретко је конкурисао за тим. Појављивале су се и повреде, али на њега Станковић не рачуна озбиљно као пре. Краљевчанин завршава мисију у Црвеној звезди са чистим папирима, провео је на Маракани пет година.

Није ни Гајић испунио очекивања у потпуности и због тога је стигао Пићини, али тешко ће на Маракани успети да пронађу боље решење и намеће се као логичан потез да се понуди сарадња на још две године.

Играч је у ситуацији и да оде у други клуб без обештећења, па је и даље неизвесно како ће све да се заврши.

Свестан је вероватно и Гајић да ће Пићини бити у предности кад год је спреман да игра, али Италијан је склон повредама и Црвена звезда мора да има два решења за место десно бека.

Ангажовани су и прослеђивани на позајмице Милан Илић и Никола Глишић, али питање је да ли су Станковић и руководство спремни да се на њих ослоне у сезони кад титула првака Србије вреди и директан пласман у Лигу шампиона и минимални приход од 20 милиона евра.

Разлог више за могућност Гајићевог останак је и у чињеници да је играо солидно кад год је добио прилику овог пролећа, довођење Пићинија није га демотивисало.

На мечу са Колубаром био је асистент и имао јак офанзивни учинак, највероватније ће бити стартер и у Нишу јер је тешко очекивати да се Италијан у потпуности опорави до 2. априла.

Уколико Црвена звезда успе да одбрани титулу, императив ће бити да се задрже сви који су потребни тренеру Станковићу.

Очекује се да остане и Секу Саного, без обзира да ли ће на лето да му буде понуђен нови уговор или ће „трошити” стари који важи до децембра ове године.

Саного је од огромног значаја за тим, добро је наплатио раскид уговора са Ал Итихадом и његова финансијска потраживања не би требало да буду препрека за Црвену звезду. Ситуацију би могло да промени једино ангажовање Едмунда Адоа, зимске неиспуњене жеље.

У мају Саного пуни 32 године, без обзира што повремено испада из строја због повреда није то доба каријере кад не може да још сезону и по буде у ритму за ниво очекивања и амбиција Црвене звезде.

На европским мечевима и дербијима скоро да није заказао, очекује се да тренер Станковић инсистира на његовом останку.

Чак и ако се Црвена звезда определи да крене у нови јуриш ка довођењу Адоа, не значи да нема места у екипи за Санога. За европске утакмице основни план је и да њух двојица буду у исто време на терену.

Да је дошло до реализације посла, момак из Гане не би могао да игра у Глазгову, јер је имао два жута картона после групне фазе. Пропустио је меч у Тираспољу са Брагом, а играо у реваншу.

Последњих дана прелазног рока у Србији, Шериф је за Адоа тражио више од два милиона евра, револтирани што је репрезентативац Гане одбио да оде у Митјиланд и хтео само у Црвену звезду. Тешко је да ће цена бити нижа и наредног лета, посебно за српског шампиона.

Гобељић без утакмице на пролеће

Марко Гобељић још није одиграо ниједну утакмицу у пролећном делу сезоне. Био је на неколико на клупи, али није улазио.

Статус му је драстично погоршан у односу на претходне сезоне, али и јесењи део.

Јесенас је Гобељић забележио седам мечева на европској сцени, девет у првенству и једну у купу.

Коментари14
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

File
Gajić se boji sam sebe, ima tremu i protiv Lučana ili Surdulice, a vraća loptu nazad i pre nego što je primi...momak je limitiran i bolje ga se otarasiti i nekog mladjeg gurnuti u vatru, jer gori sigurno ne može biti...
Зорица
Саного ускоро пуни 33г. а крајем године му истиче уговор, према томе он треба да иде на трансфер-листу овог лета, и уколико има адекватне понуде он треба бити продат.. Како то Црвена звезда не може без Санога, па он је на заласку каријере.. Из Црвене звезде су одлазили далеко квалитетнији фудбалери од овог "аса" и Црвена звезда опет била велика екипа.. Треба имати у обзир да први тим Црвене звезде је "скроз ветерански" (просечна старост - 31г.) што је аларм за подмлађивање екипе.. Саного није фудбалски генијалан типа Роналда, Месија.. па и године чине своје, сад ни Роналдо ни Меси не дају по 3-4г. као што су то чинили пре неколико година.. Штета што Црвена звезда није продала Гобељића након неуспешних квалификација за ЛШ, или у зимски прелазни рок, сад ће он отићи без икаквог обештећења, као што су отишли Вукановић, Дагенек и многи други.. Али то је велика слабост управе Црвене звезде...
Robba
Ako je neko mislio da će Doktor prepustiti nekome lovu on je neobavešten. Neuništivi če osvojiti titulu, nije bitno kako.
Делије
Саногу продужити уговор, под обавезно.
Peki
Pa to i jeste greska sto Gobeljic nije cesce igrao.Zvezda bi imala vise uspeha.Da je recimo on igrao protiv Rendzersa pa da im je POKAZAO kako se igra oni /jadni skoti / bi se razbezali kud koji i eto Zvezdi pobeda.Stvarno kome misle da ga uvale kad je dovoljno svakom kad pogleda onaj snima da uvidi sa kim ima poslaInace sve najbolje cerkici.
Зорица @ Peki
Гобељић је био звездин фудбалер који учествовао у освајања 4 шампионске титуле и један куп као и код пласмана Црвене звезде у Лиги Европе (три пута) и Лиге шампиона (два пута), био и потенцијални репрезентативац Србије у неколико наврата.. Тренутно има "понижавајући статус" у Црвеној звезди и сасвим је извесно да ће напустити клуб на крају сезоне без икаквог обештећења.. И није први фудбалер који тако напушта клуб, тако су из Звезде отишли и Вукановић и Милуновић и Боађи и многи други.. Није ми јасно због чега Црвена звезда није покушала да прода овог фудбалера у зимски прелазни рок, поготово кад је спремала долазак Пићинија и кад знала да Гобељићу уговор истиче на лето, где био и Станковић да каже да "више не рачуна на њега"!? Звезда без икаквог обештећења губи фудбалера који учествовао у освајања 4 (можда и 5) шампионских титула и нико у Звезди не жели да сноси одговорност.. Докле тако?
@Peki
Nije zvezdi problem protiv Skota bila odbrana, vec nesposoban napad koji nije mogao od 10 sansi da postigne vise od 1 gola iz igre.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.