Почетна / Фудбал / Звезда

ХАЛО, СОФИЈА - Милан Јокић: Биће 3:0 за Звезду!

Милан Јокић, везиста Царског Села, не даје шансе Лудогорецу у вечерашњем мечу са шампионом Србије
ФОТО: Инстаграм/ФК Царско Село

Милан Јокић (26), везиста Царског Села, је шест месеци део елитног ранга Бугарске. Бивши везиста Металца стога је адекватан саговорник да процени шансе Црвене звезде у данашњој утакмици против Лудогореца.

- Ове сезоне играли смо једном са тимом из Разграда. Гостовали смо шампиону на дебију новог тренера Лубослава Пенева, некадашњег репрезентативца Бугарске. Лудогорец је играо у најјачем саставу. Играо сам од старта, држали смо се добро до 60. минута, кад смо после директних грешака два пута капитулирали. На крају је било 0:4 – присетио је Јокић.

Шта се дешава са Лудогорецом, посрће у Европи и у првенству ове сезоне?

- Све је кренуло после испадања од Малмеа у квалификацијама за Лигу шампиона. После лоших резултата смењен је литвански тренер. Био је и погрешан избор странаца, много је и повреда. Екипа из Разграда, генерално, није јака као претходних година, али и даље је за класу боља од ривала за титулу у Бугарској.

За викенд је Лудогорец поражен у Софији од ЦСКА 1948 (0:2)…

- Од 8. минута играли су са играчем мање. То такође показује да Звездин противник није моћан као претходних сезона. Кад Звезда и Партизан играју цео меч са играчем мање у Србију, могу готово увек да победе.

Од кога црвено-белима прети највећа опасност?

- Најопаснији је Бугарин Кирил Десподов, али није искусан, у средњим је двадесетим година. Најбољи је, али не може да се пореди са Катаијем, Иванићем и Беном.

Да ли Лудогорец има неку предност у односу на нашег првака?

- Не. Сви играчи почев од голмана до нападача и оних на клупи нису бољи од Звездиних адута. Црвенобели су поставили стандард у региону, уз Динамо из Загреба, тако да неће бити проблем да поново победе бугарског шампиона.

Убеђени сте у тријумф тима са Маракане?

- Биће 3:0 за Звезду. Доказ доминације био је тријумф у првој утакмици у Разграду уз изостанак четирипет стартера.

Звезда ће играти други пут у историји само пред децом?

- Црвено-беле ће изостанак највернијих навијача да додатно мотивише. Малишани ће имати прилику да уживају, као што су против Каирата – поручио је Милан Јокић

НЕ КАЈЕМ СЕ ШТО САМ ПРЕШАО У ЗВЕЗДУ

Милан Јокић је у жижу спортске јавности доспео после одлуке да као омладинац 2013. пређе из Партизана у Црвену звезду.

- Не кајем се што сам донео такву одлуку. С једне стране сам погрешио јер сам отишао из Хумске, а Звезда у том периоду шест година није освојила титулу. Упао сам у први тим, где су били све старији играчи. Тад је политика клуба била да се не даје шанса млађима. Најмлађи у тиму били смо Предраг Рајковић, Вукан Савићевић и ја. Било је тешко изборити се за место. Ситуација у клубу била је лоша, био сам у погрешно време на погрешном месту. Стекао сам ипак, добро искуство и срећан сам што сам тренирао са таквим играчким величинама.

БУГАРСКИ МЕДИЈИ ВЕРУЈУ У ЛУДОГОРЕЦ

Милан Јокић се још увек не служи перфектно бугарским.

- Научио сам језик, али не толико добро, па и не читам много. Саиграчи су ми пренели да медији праве калкулације како да победе Звезду и буду ближе пласману у Лигу конференције.

МЕТАЛАЦ ЋЕ СЕ ПОПРАВИТИ

Јокићев последњи клуб у Србији био је Металац.

- Пропустио сам само једну утакмицу доскорашњег клуба ове сезоне. Милановчани играју генерално добро. Млад су тим, треба да сложе све коцкице како би поправили резултате. Радује ме да су победили ТСЦ. Верујем да ће остати суперлигаши.

СУПЕР СА АЛЕНОМ

Саиграч Милана Јокића је некадашњи партизановац Ален Стевановић.

- Одлично се слажем са Аленом, супер ме је прихватио. Дошао је са породицом у Царско Село шест месеци пре мене. Виђамо се на тренинзима и на кафи.

Поред Алена морате да пратите и Партизан?

- Супер је што Звезда и Партизан имају запажену улогу у Европи. То је добро за наш фудбал. Још се и репрезентација директно квалификовала за Мондијал у Катару. Боље не може.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Nemas ti pojma ni kao igrac ni kao prognozer.Zvezda ne moze da pobedi.
Делије
Али, зато може флора.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.