Почетна / Фудбал / Звезда

АЗИЈСКИ ПОСАО ЗА ЕВРОПСКЕ СНОВЕ: Звезда у Казахстану (16,00 - САСТАВИ)

Црвена звезда данас игра прву утакмицу другог кола квалификација за Лигу шампиона против Каирата, екипа стигла у Алмати после поноћи по локалном времену
ФОТО: М. Спасојевић

 

Први корак ка Лиги шампиона Европе Црвена звезда прави у Азији. Фудбалери првака Србије јуче су превалили далек пут до Казахстана, где их данас на стадиону у Алматију чека осокољен елиминацијом Макаби Хаифе Каират.

Победа би отворила врата пласмана у треће коло квалификација и дала потврду крупним плановима актуелног тима.

Црвено-бели су применили модел аклиматизације на другачију временску зону идејом да што мање проведу у Казахстану. Полетели су из Београда у 14 часова, у Аламти стигли после поноћи по локалном времену. Одмах после меча кренуће назад.

- Пало нам је најдаље могуће место, али смо професионалци. И њима ће такође бити тако у повратку. Држаћемо се наше сатнице и програма, као да играмо у четири сата поподне по нашем времену. Тако ћемо организовати устајање, састанке и одлазак на стадион. Када се приближавају овакве утакмице, требало би бити храбар, интелигентан и организован. Ништа није добијено, нити изгубљено. Када нађеш равнотежу, онда си победник - истакао је пред полазак Дејан Станковић, шеф стручног штаба Црвене звезде.

Није Црвена звезда направила добру увертиру европској премијери, ремизирала је са Војводином на домаћем терену у првом колу шампионата Србије. Каират је изгубио у Купу Казахстана, али био је то небитан меч у групној фази и прилика да тренер одмори свих 11 стартера за данашњи меч.

- Каират има предност јер је у стопостотном такмичарском ритму, што се видело против Макабија из Хаифе, за кога мислим да је квалитетнија, организованија и талентованија екипа. Казахстанци су то успевали да надоместе на тркачком плану, лакоћом и физичком доминацијом. Били су директни, без много околишања, добри иза лопте, тврди, хтели да добију што више дуела и у томе успевали, јер имају седам изванредних скакача. Радили смо на доста детаља за ову утакмицу и што се тиче игре и неких ситница које би могле да донесу превагу.

Остварио је Станковић добре резултате као тренер Црвене звезде, а сада жели корак више и да врати клуб у Лигу шампиона. Пут до елите води преко Каирата, потом Шерифа или Алашкерта.

- Имам групу сјајних момака и клуб је учинио све у току прелазног рока да будемо што јачи. Спремни смо физички и концентрисани, ово је лепа прилика да се и ове године упишу златним словима у историју.

Поручио је Станковић и да нема дилема око тима који ће данас да изведе на терен стадиона у Алматију.

- Хвала Богу сви су здрави изашли са припрема и сада сам на слатким мукама кога да ставим у тим. Најбитније ми је да екипа дише као један. Сви разумемо дату ситуацију, немам дилеме око стартних 11. Свако из групе може да допринесе успеху клуба.

Станковић је у Казахстан повео 25 фудбалера, у Казахстан су допутовали: Милан Борјан, Зоран Поповић, Милош Гордић, Милан Гајић, Аксел Бакајоко, Александар Драговић, Радован Панков, Срђан Бабић, Милош Дегенек, Милан Родић, Страхиња Ераковић, Секу Саного, Ненад Крстичић, Његош Петровић, Гелор Канга, Вељко Николић, Мирко Иванић, Филипо Фалко, Мохамед Ел Фарду Бен, Славољуб Срнић, Александар Катаи, Жељко Гаврић, Лоа Диони, Милан Павков и Никола Крстовић.

Очекује се да Црвена звезда игра са тројицом штопера и два офанзивна бека, у формацији 3421. Место на десном боку требало би да задржи Гајић, а међу стартерима се нађе и Панков. Најистуренији ће бити Бен, а у другом полувремену се чека званичан деби новајлије из Француске Дионија.

Новак Ђоковић пожелео срећу

Срдачан сусрет на аеродрому „Никола Тесла“ имали су Дејан Станковић и најбољи светски тенисер Новак Ђоковић. Обрадовао се шеф стручног штаба Црвене звезде што је имао прилику да види старог пријатеља.

- Видети пред утакмицу великог ходајућег победника као што је Новак Ђоковић даје нам велику мотивацију и задовољство. Пре свега што сам видео пријатеља, пожелели смо срећу и ми њему на Олимпијским играма и он нама у европским утакмицама. Лепо је када се споје такве две енергије – рекао је Станковић.

Утакмица пред 4.800 људи

Због лоше епидемиолошке ситуације у Казахстану, државне власти су дозволиле присуство 4.800 људи данашњој утакмици у Алматију. То је 20 одсто капацитета стадиона.

Из Каирата су саопштили да су све улазнице распродате, апеловали су да присутни држе дистанцу и носе заштитне маске.

Гобељић суспендован

Марко Гобељић нема право да игра данас против Каирата због суспензије настале црвеним картоном у Милану у реваншу шеснаестине финала Лиге шампиона.

И да је на списку кандидата за утакмицу, Гобељић сигурно не би био стартер. Предност у односу на њега на бековским позицијама имају Гајић, Родић и Бакајоко.

Јастуци за лакши пут

Потрудили су се из Црвене звезде да играчи што лакше поднесу далек пут до Казахстана, па је за свакога обезбеђен јастук.

Црвено-бели неће тренирати на стадиону у Аламтију, последње припреме обавили су јуче у јутарњим сатима на Маракани.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Sima
Uvek sam protivnik vraćanja lopte golmanu, ali ovome sam se obradovao!
Rudi
Pohvale za Dragovića! Jedino pravo pojačanje u poslednje vreme!
Srbija zemlja Zvezdasa
Sramota da protiv nekog Kairata igramo bez klasicnog napadaca. Bojim se da nam ovaj kukavicluk ne dodje glave i na kraju ostanemo i bez Lige Sampiona, i bez Lige Evrope i bez Lige Konferencije jer tamo se ne ide sa kukavickom strategijom. Ja ovu utakmicu sigurno gledati necu jer nema potrebe da se nerviram zbog nesposobnih kjudi koji vode Zvezdu. Ja kad sam cuo izjavu Stankovica pred put u Kazakstan i sad kad vidim sastav tima jasno mi je da ce to biti jad i beda od igre kao prosle godine protiv Evrope i Tirane, ali samo sto je Kairat mnogo bolji tim od njih.
Tako je to
Pa sto ga ne pozovete da mu kazete da ne igra u ovoj formaciji.Sigurno ce vam biti zahvalan.Pustite bre coveka da radi svoj posao.
Zvezdas
Srecno zvezdo

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.