Почетна / Фудбал / Звезда

Пресинг за Милуновићев потпис, црвено-бели желе Саничанина и Васиљевића

Уколико искусни штопер не продужи уговор, опција да црвена звезда ангажује из Војводине Синишу Саничанина, интересантан и Александар Васиљевић из Металца
ФОТО: В. Марковић

Велики проблем за Црвену звезду у стварању концепције за наредну сезону је чињеница да Немања Милуновић није продужио уговор са Црвеном звездом, а све гласније се око Маракане прича и да искусни штопер жели поново у иностранство и да је близу краја мисије у најтрофејнијем српском клубу.

Наравно, неће се у руководству шампиона предати при актуелној ситуацији, покушаће да измире све дугове и понуде за нову двогодишњу сарадњу јаче финансијске услове. На реду је пресинг из управљачких канцеларија шампиона, како би се ситуација преокренула.

Милуновић је у свим интервјуима прескакао нови уговор као тему, без жеље да се јавно оглашава о томе. Јасно је да има неколико понуда из иностранства, као најозбиљнија се наводи из Химкија. Јасно је да би у руском клубу без шампионских амбиција могао да игра под мањом тензијом, али са друге стране је чињеница да је у Црвеној звезди прелепо кад су резултати добри, а он је понашањем и партијама у последње време покупио симпатије навијача.

Закључује Милуновић вероватно и најбољу годину у каријери, утисак је да је играо и боље него у сезони кад је скренуо пажњу у БАТЕ Борисову у Лиги шампиона. Није његов значај само вреднован кроз терен, него се наметнуо као лидер у свлачионици и омиљен је у екипи.

Евентуални одлазак Милуновића отвара Црвеној звезди императив и простор да размишља о тражењу замене у суперлигашким оквирима. Нове околности, као и стање у Војводини, указују да би на Маракану могао да стигне из Новог Сада Синиша Саничанин. Репрезентативац Босне и Херцеговине напушта Лале на крају сезоне јер зимус није хтео да продужи уговор.

Саничанин је направио узлет у Војводини, па је постао и стандардан репрезентативац Босне и Херцеговине. Требало је зимус да оде у иностранство, причало се чак и о селидби у велике европске клубове, али његова одлука и људи који му воде каријеру била је да сачека да постане слободан на лето и да без обештећења добије боље личне услове.

Звезда је само један од клубова који би могли да дођу до Саничанина, говори се и о интересовању Партизана, па би вечити ривали могли да учествују у великој трци за појачање на штоперској позицији. Актуелна је и реалнија селидба корпулентног дефанзивца у иностранство.

Могући долазак Саничанина нема везе са основном метом Црвене звезде у наредном прелазном року, приоритет остаје да се успешно закључе преговори са Александром Драговићем. Репрезентативац Аустрије на крају сезоне у Немачкој обавиће нове разговоре са челницима шампиона Србије и потом преломити пред почетак припрема за Првенство Европе да ли ће да крене у испуњавање дечачког сна и заигра на Маракани или се определи за већи новац у Турској, Русији или Бундес лиги.

Кад би у Црвеној звезди могли да бирају, задржали би Милуновића пре Дегенека, али актуелна ситуација указује да би могло да буде обрнуто. Репрезентативац Аустралије је одбио богати вишегодишњи уговор у Сингапуру, није имао жељу да настави каријеру у фудбалској периферији.

Дозволу за одлазак, у случају адекватне понуде за играча, могао би да добије Радован Панков после две сезоне у клубу. Имао је рођени Новосађанин успоне и падове, блистао у Копенхагену и грешио против Милана, али кад се све сабере не може да се каже да је његово ангажовање било промашај. Није искључено да остане опција за наредну сезону.

Млади Страхиња Ераковић је имао операцију и од лета је на новом почетку. Очекивања од њега су била већа, да се није догодила повреда сигурно је да би овог пролећа као бонус забележио велику минутажу. Могао је и он зимус да се отисне у иностранству, крајем прелазног рока причало се о понуди из Белгије, али је реализација изостала.

У сваком случају Црвеној звезди су потребна освежења у одбрани, а на Маракани би били презадовољни и у ситуацији да стигне само Драговић. Идеалан сценарио за тренера Станковића и управу је да репрезентативац Аустрије чини тандем са Немањом Милуновићем. Како би се створили услови за то биће неопходно да се за преговарачким столом заврше два велика посла.

Црвена звезда има откуцан уговор за Милуновића, међутим, потписа већ дуго нема. Генерални директор Терзић је најављивао да ће то да се догоди током зимских припрема, али ситуација се искомпликовала.

ИНТЕРЕСАНТАН И ВАСИЉЕВИЋ

Међу млађим играчима у Супер лиги Србије Црвеној звезди је интересантан штопер Металца Александар Васиљевић. Очекује се коначна оцена одговорних на Маракани да ли је квалитет за најтрофејнији српски клуб.

Васиљевић, рођен 29. августа 2001. године, прошлог лета је дошао у Металац из Земуна и одмах постао стандардан у одбрани. Уписао је у дебитантској сезони у суперлигашком друштву 34 утакмице (на 33 стартер) и постигао два гола (против Пролетера и Мачве).

Људи из Црвене звезде већ дуже време прате Васиљевића, могло би овог лета да дође до реализације трансфера. Млади дефанзивац има чврст уговор са Металцем до јуна 2023. године.

ЂУРИЋ ЗАПАЖЕН У ФИЛИЈАЛИ

У склапању дефанзивне конструкције за ову сезону Црвена звезда је кроз прекоманду Страхиње Ераковића имала осврт ка Графичару, а у филијали и сада има доброг потенцијала. Стандардан у одбрани овог пролећа је Андреј Ђурић, дугогодишњи капитен „класе 2003“ и полазник школе на Маракани од петлића.

Ђурић ће пунолетан постати у септембру, зимус је из омладинског тима Црвене звезде пребачен у Графичар и забележио је 11 утакмица. Бошко Ђуровски га је промовисао као стандардног стартера и у клубу могу да буду презадовољни како напредује развој млађаног дефанзивца.

Биће интересантно сачекати одлуку Станковића и руководства ко ће из филијале да буде прекомандован као бонус у први тим за наредну сезону. Ту су Марко Лазетић, Никола Станковић, Урош Лазић...

ЧЕКА СЕ ОТКУП БАБИЋА

Срђан Бабић је и даље у Звездином систему као позајмљени фудбалер Фамаликаоу, али нема дилеме да се штопер који је освојио три титуле на Маракани неће враћати. Чека се да португалски клуб активира откупну клаузулу.

Од продаје Бабића у Португалију, Црвена звезда би требало да инкасира око 700.000 евра. Клаузула је већа, али одређени проценат економских права има и Реал Сосиједад, од кога га је шампион Србије откупио.

Коментари9
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Pedja
Dosta kritike na racun Milunovica je zbog njegove brzine, sto je tacno. Medjutim, ovo mu je najbolja sezona kako je dosao, dosta golova daje u napadu posle kornera, a takodje i ima najvise skokova u odbrani, bez obzira sto to ljudi ne primete. Sa Dragovicem u tandemu bi odbrana bila bas dobra uz dodatak jednog dobrog levog beka, jer Rodic neprestano igra polupovredjen.
Lol@Pedja
Pedja, dobro si primetio karakteristike igre Milunovića! Ti si skaut od nerva i biće šteta ako te Zvezda ne angažuje za budući skautski tim (koji još uvek ne postoji), zbog tvojih kvalitetnih retoričkih zahvata prilikom stvaranja psiholoških profila za buduće igrače! Samo si verovatno zaboravio da pomeneš i Sanoga, jer ono što Milunović propusti da sredi u vazdušnim duelima to će Sanogo dokrajčiti na zemlji. Sanogo je neprikosnoven u igri na travi, jer ono što propusti nogom da uradi protivniku, on veoma sinhronizovano to završi rukama!
Karlo Veliki@Pedja
Bravo, Pedja za komentar! Vidi se da poznaješ fudbal u tančine. Tebi ideje dolaze svakodnevno, a neke su baš zabavne! Dobro si rekao trebalo bi bi upariti tandem štopera Dragović-Milunović, koji su jako brzi ali ne toliko brzi koliko su jaki, a kad Stanković postavi još i vrlo okretnog i tehnički potkovanog Sanoga na zadnjem veznom, onda Zvezda može lagano da postavi zadnju liniju visoko na terenu i protivnik nam ništa neće moći prilikom brze tranzicije, jer su Milunović, Dragović i Sanogo “kadri stići i uteći”!
Cumi
Posle onog lepog auto-gola neko nepisa Saničanin sledeće sezone u Zvezdi. Vidovnjak, matere mi!
Karlo Veliki
Saničanin je spor, ništa brži od Milunovića, zato treba dovesti Ivančevića ili Tekijaškog, kao i ofanzivnog veznog Tufegžića, iz Spartaka. Vasiljević je dobar igrač i trebalo bi ga dovesti! Međutim, ne verujem u dobar izbor Zvezdinog menadžmenta. Zvezdin menadžment dovodi spore i matore igrače, koji nemaju nikakvu prođu u inostranstvu.
Rio Bravo
Procitah li ja dobro “pokusace da izmire sve dugove...”?Zar “dr” Terzic ne “obara sve rekorde,postavlja nove granice” a duguje igracima novac?Gasprom sponzor,evropska takmicenja,otpisivanje dugova,mts sponzorstvo,od drzave ko zna koliko i duguje se igracima?Sad ce dobro poznati sistem kako posluju oba bg “velikana” da igrac oprosti deo duga a da mu daju ispisnicu,ali ovom istice ugovor tesko da ce mu zahvaljivati za oprost duga zbog ljubavi prema klubu...
Rsb
Pored Erakovica i ostalih omladinaca dovoditi Vasiljevica i Senicanina nema logike. Stop nagomilavanju igraca. Taj dvojac nije bolji od Pankova i Erakovica!!!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.