Почетна / Фудбал / Звезда

Звезда креће квлификације за ЛШ од друге рунде, Ференцварош за избегавање

Црвена звезда ће квалификације за Лигу шампиона почети 20. јула од другог кола, како би се то дефинитивно и потврдило неопходно је да победник актуелног издања елитног европског такмичења учешће обезбеди кроз национално првенство
ФОТО: И. Веселинов

Пандемија траје, али у европском фудбалу све је другачије него пре годину дана. Такмичења се одвијају и нема непознаница око планова за наредне циклусе, па се за разлику од претходног пролећа јасно зна кад ће да се одиграју европске квалификације. Посебно је битно да се враћа стари модел са две утакмице, по једном на домаћем и гостујућем терену.

Црвена звезда ће квалификације за Лигу шампиона почети 20. јула од другог кола, како би се то дефинитивно и потврдило неопходно је да победник актуелног издања елитног европског такмичења учешће обезбеди кроз национално првенство.

Далеко су веће шане да се то и догоди, план би могао да поквари Челзи, али Плавци имају и даље солидне шансе да буду међу прва четири у Енглеској.

Ако све буде према очекивањима, повластицу да не игра квалификације за Лигу шампиона добио би турски првак и ишао би директно у групу. Најбољи клуб Данске (Мидтјиланд или Брондби воде узбудљиву трку) кренуо би од плеј-офа, а не од трећег кола. Померање би усрећило и Славију из Прага, јер би почела од треће, а не друге рунде. Потом се долази и до статуса Црвене звезде, а осим нашег првака „награда“ би припала и Олимпиајкосу. Грчки фудбал је, помало и неочекивано, пао до тачке да првак може да креће већ од првог кола.

Квалификационо прво коло за Лигу шампиона на програму је 6/7. и 13/14. јула, друго је 20/21. и 27/28. јула, а Црвена звезда би имала у тој фази неколико пожељних ривала где би била изразити фаворит у двомечу. Прижељкују се сусрети са Алашкертом, Жалгирисом, Сарајевом, Шкендијом и Динамом из Тбилисија. Потенцијална је прилика да се направи реванш Омонији за претходно лето, али за почетак би било сигурно боље да је лакши противник.

Убедљиво најтежи ривал у другом колу је Ференцварош. Мађарски клуб је у успону, играо је групу Лиге шампиона и на том путу елиминисао Динамо из Загреба. Нема сумње да зелено-беле нико од носилаца неће желети на жребу. Црвена звезда не би требало да има проблема са Марибором или Олимпијом, али свакако би ти мечеви били незгодни. Исто се односи и на потенцијалне сусрете са молдавским Шерифом.

Црвена звезда је повећањем коефицијента до 32.500 обезбедила да буде носилац и у трећем колу квалификација за Лигу шампиона, на тај начин избегава сударе у тој фази са Динамом из Загреба, Олимпијакосом, чешким гигантом Славијом, старим познаником Јанг бојсом и Ренџерсом.

У пројекцији потенцијалних ривала за треће коло, нема лаких, али ни оних који би имали улогу фаворита против Црвене звезде. Највеће име је Стеауа (сада ФСЦБ), а подједнако незгодни и квалитетни су бугарски Лудогорец, Карабаг из Азербејџана, Макаби из Тел Авива (није сигурно да ће да освоји титулу јер је у великој борби са Макаби Хаифом), Легија из Варшаве и шведски Малме.

Шансе да дође до судара Црвене звезде и Ренџерса у квалификацијама за Лигу шампиона су скоро немогуће, јер би то могло да се догоди само у случају да првак Србије постане носилац у плеј-офу. За то је потребно да у претходним фазама испадну два од четири фаворита (Олимпијакос, Динамо, Славија, Јанг бојс).

Улазак у плеј-оф значило би и да Црвена звезда има загарантовано место барем у групи Лиге Европе и растерећено би могла да крене ка већој заради и уласку у друштво Реала, Барселоне, Бајерна, Јувентуса, Интера...

Коментари16
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

hypatija
Ja ne razumem komentare. Sta vi ljudi pricate ? Za narednu sezone Zvezda je zacrtala grupnu fazu LS. Gde je tu kukavicluk i sta je tu preterano ? Ove sezone Zvezda je prebacila zacrtane ciljeve . Prezimila je u Evropi i odigrala dve fantasticne utakmice protiv Milana , cak sta vise moze se reci da je Milan imao srece (ponovo) i prosao dalje. Crvena Zvezda igra ozbiljan evropski fudbal, samo izgleda da su joj neki od navijaca podlegli mentalitetu srednjevekovnog omalenog kluba iz komsiluka (onih koji jos uvek crtaju freske po zidovima zgrada i koji tvrde da im je Zvezda kriva sto ne znaju da igraju fudbal, vec spicosut) .
RoterStern91
REZIME: Zvezda moze da zavrsi u grupnoj fazi LS, grupnoj fazi LE ali i grupnoj fazi LK, sve je moguce. Evo i kako...Ako bude pobedjivala sve redom bice u grupnoj fazi LS, to je jasno. Medjutim ako pocne da ispada, dobra je vest, da u kojoj god fazi da ispadne ima sansu za popravni. 1. SCENARIO: Ako ispadne u 1. rundi kvalifikacija za LS ide direktno u 2. rundu kvalifikacija za LK, ako i tu izgubi ispada definitivno. 2. SCENARIO: Ako ispadne u 2. rundi kvalifikacija za LS ide u 3. rundu kvalifikacija za LE, a ako i tu spadne ide u plej of kvalifikacija za LK. 3. SCENARIO: Ako ispadne u 3. rundi kvalifikacija za LS ide u plej of kvalifikacija za LE a ako i tu ispadne ide automatski u grupnu fazu LK. 4. SCENARIO: Ako ispadne u plej ofu LS ide automatski u grupnu fazu LE. Dakle, moralo bi da se desi bas mnogo toga neocekivanog pa da Zvezda ne zavrsi bar u grupnoj fazi LE ili LK.
RedStar91
Nadam se da ce Zvezda doci do LŠ mada ce biti tesko.Medjutim sve i da se desi da Zvezda ispadne u nekoj rundi kvalifikacija tu se nebi zavrsilo takmicenje,vec bi Zvezda dobila sansu za popravni. Tako bi, nakon eventualnog ispadanja u 1.rundi kvalifikacija ta LŠ,Zvezda takmicenje nastavila u drugoj rundi kvalifikacija za Ligu Konfetencije. Dakle nije iskljuceno da veciti igraju ipak zajedno,mada su male sanse. Ispadanje u 2.rundi kvalifikacija za LŠ prebacilo bi Zvezdu u 3.rundu kvalifikacija za LE a ispadanje u 3.rundi kvalifikacija za LŠ bi dovelo Zvezdu u plej of kvalifikacia za LE. Eventualno ispadanje Zvezde iz plej ofa LŠ bi Zvezdi donelo direktno ucesce u grupnoj fazi LE ali naravno, cilj je da se pobedom u plej ofu LŠ udje u grupnu fazu najelitnijeg takmicenja. Interesantno je da bi to bilo 4.ucesce Zvezde u grupnim fazama najelitnijeg klupskog takmicenja Evrope.Zvezda,pre svih,jos 1991/92 igrala grupnu fazu kupa sampiona. Neznam zasto se ta cinjenica kod nas potpuno ignorise...
Želje
Superiška.
Smehotres
I mi smo ta poznata fudbalska sila kad molimo boga da izbegnemo Madjare fudbasku naciju, i Ferencvaros!?
Pedja
Nije stvar straha, ali ovde je prica o drugom kolu. Znaci prva utakmica posle priprema. Cak i te prve utkamice tim jos nije spreman, da bi u kasnijim kolima dostigao formu. I zasto bi onda od svih mogucih protivnika neko hteo da igra protiv najjaceg u tom trenutku od protivnika?
@RRR
Ma sila smo. U pravu si. A za plate u Mađarskoj se raspitaj. Nemam vezu u njihovom savezu, ali poznajem desetak igrača iz njihove lige. Toliko i o "paušalnoj proceni". Uživaj.
Прикажи још одговора

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.