Почетна / Фудбал / Војводина

ВОЈВОДИНА - ТСЦ СУПЕРЛИГАШКИ ДЕРБИ - Ђуричин: Остајемо на сто одсто

Новосађани са опорављеним везистом у Српској Атини дочекују тим из Бачке Тополе
ФОТО: Бета

Није га због повреде било у тиму на гостовању у Сурдулици, али је Војводина и без ефикасног Огњена Ђуричина убедљива била и против Радника (4:0).

Уочи недељног дербија на „Карађорђу“ са ТСЦ-ом из Бачке Тополе, који је једнако успешно стартовао у овом првенству, повољна вест за домаћине је да се офанзивни везиста, до сада стрелац два гола, опоравио и да ће за дерби водећих суперлигаша бити на располагању шефу стручног штаба Ненаду Лалатовићу.

- Спреман  сам, повреда је прошлост. Надам се да ћу бити у стартној постави. Волео бих да будем актер меча који је с правом добио епитет дербија кола – радосним гласом саопштава разиграни нападач Новосађана.

Ко би пре почетка првенства рекао да ће сусрет Војводина -ТСЦ бити дерби водећих на табели?

- Више је максималним учинком изненадио  ТСЦ него Војводина, иако је, поштено гледано, пре старта мало ко веровао да ћемо бити овако успешни. Међутим, тако је како је, гост из Бачке Тополе је превазишао сва очекивања и сигуран сам да у Нови Сад стиже са великим мотивима.

Колико сте упознати са квалитетима гостију?

- О екипи не знам пуно, али досадашњи постигнути резултате довољно говоре. Нема сумње, гости заслужују респект, посебно ако се дода да је клуб одлично организован и стабилан. То је, свакако, важна околност, темељ на којем почива све што је ТСЦ постигао у прва четити кола.

Ни Војводина се не може пожалити на сопствено окружење?

- Кад су резултати овако добри онда је и све остало на свом месту. И пре доласка у Нови Сад за мене је Војводина била велики клуб. Али, тек кад сам је упознао изнутра схватио сам да је заправо већа и значајнија него што сам мислио. Са досадашњом победничком серијом све је подигнуто на виши ниво и заиста је велико задовољство бити део овакве приче.

Какву улогу у свему томе има тренер Ненад Лалатовић?

- Велику, можда и пресудну. Зна се, уосталом, како је Војводина изгледала без њега, какви су били резултати и које место је заузимала на табели. Лалатовић је рођени победник и такав приступ захтева од сваког свог играча. Верујемо му, а игре и резултати потврђују да не грешимо.

Још да се то потврди против ТСЦ-а, екипе која ће у Новом Саду на мегдан изаћи осокољена досадашњим резултатима?

- Колико год да одлични резултати у претходном периоду значе гостима толико су и нама значајни. Јасно нам је ко нам је ривал и какви ми треба да будемо да би га надиграли и продужили своју серију. Очекујем велику помоћ навијача. То у оваквим утакмицама може да буде одлучујуће. И хоће, сигуран сам у то – оптимиста је Ђуричин.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

tvrtko
Lalatovića od blata da pravimo!
007
Bapa tako je majstore a mogli bi i 100 odsto do kraja godine kad verujete u sebe i kad znate sve se može kad se vredne noge slože.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.