Почетна / Фудбал / Војводина

Градоначелник Новог Сада апеловао да се изађе у сусрет навијачима Војводине

Навијачи Војводине саопштили су данас да ће капије северне трибине на утакмици против Партизана у Новом Саду бити затворене, у знак протеста
ФОТО: Н. Неговановић

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић апеловао је на организаторе данашње фудбалске утакмице Војводине и Партизана, као и на Министарство унутрашњих послова Србије, да омогуће навијачима Војводине да први напусте стадион, како би се избегао њихов најављени бојкот.

- Пракса је да домаћи навијачи на свим стадионима у Србији са трибина излазе први и зато апелујем на организаторе утакмице и МУП да омогуће да тако буде и данас у Новом Саду. Имам разумевање за сложену ситуацију у вези са навијачима Партизана, али апелујем да и поред тога учините напор и да организацију утакмице обезбедите по принципу који сам навео, како навијачи Војводине и сви љубитељи фудбала не би остали ускраћени да присуствују данашњој утакмици - навео је Вучевић у саопштењу.

Навијачи Војводине саопштили су данас да ће капије северне трибине на утакмици против Партизана у Новом Саду бити затворене, у знак протеста због најаве да ће навијачи Војводине морати да се задрже на стадиону два сата, док се три фракције навијача Партизана не разиђу.

- Због константне репресије полиције према свим навијачима Војводине и клубу, на данашњој утакмици против Партизана капије северне трибине ће бити затворене. Доста је више малтретирања и понижавања домаћина. Управа напоље - наводи се у саопштењу које је потписано са "Навијачи Војводине".

Подсетили су да су се прошле године, на утакмици против Црвене звезде у Новом Саду, навијачи Војводине изборили за право да изађу после утакмице у Новом Саду без чекања, што је уобичајена пракса са домаћим навијачима, пошто на утакмицама у Београду они чекају два сата по завршетку да напусте стадион.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Joco
Potpuno ste u pravu a navijačima Partizana predlažem nek se dogovore i sretnu na stadion JNA pa nek se "dogovore"ovako ili onako a ne da po Srbiji prave nerede i na tuđe stadione.
sone
dokle ce politicari voditi klubove
007
izbori glasovi manipulacija,ludilo..dokle više.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.